Hae
Love Beyond Words

Kaupunkireissu Prahaan taaperon kanssa

Oma kesälomani tältä vuodelta lähenee uhkaavasti loppuaan, sillä torstaina kotiuduttiin 3 yön reissulta Prahasta. Päätettiin tänä vuonna skipata kokonaan viikon etelän reissu ja lähteä kaupunkilomalle. Tämä osoittautui todella hyväksi päätökseksi, sillä a) lentomatka puolittui ja b) kohteeseen ei kerennyt ”kyllästyä”. Listaan tähän samaan postaukseen nyt kattavan paketin itse reissaamisesta vajaan 3-vuotiaan kanssa ja vinkkejä Prahaan suuntaaville.
Lapsen kanssa matkustaminen vaatii ennen kaikkea todella pitkää pinnaa. Kun kohteeseen siirtymiseen ei kuulu pelkkä lentomatka, vaan matka-aikaan voi pahimmillaan kuulua tuntien matkustaminen kentälle, odottelu kentällä, itse lentomatka, laukkujen odottelu ja kuljetus hotellille. Kun kaikkien tulisi vielä ajoittautua hyvin päiväunien ja ruokailujen suhteen on yhtälö yleensä aika mahdoton. Nyt vajaa 3v kanssa onneksi päiväunilla ei ole enää niin suurta merkitystä, joten tärkeintä oli, että kaikki matkustaminen tapahtuu päivän valossa. Meillä siis matkustus kohteeseen ja takaisin sujui todella mutkattomasti, eikä hermoja menetetty missään vaiheessa. Kummassakin päässä palvelu pelasi, sillä lapsien kanssa yleensä pääsee vip-linjaa pitkin läpi tarkastuksista. Myös monissa maissa rattaita voi kuljettaa lentokoneelle asti ja kentältä löytyy myös leikkipaikkoja ja näin oli myös Prahassa. Ylimääräistä stressiä varmasti jokainen haluaa välttää siirtymävaiheiden välissä, joten valittiin Prahassa suora taksikuljetus kentältä hotellille. En voi kuin suositella Prague Airport Transfers – taksi palvelua. Kyydin voi varata netistä suomen kielisiltä sivuilta, jossa kustannus tulee heti näkyviin. 20€ siitä lystistä, että kyyti odottaa yli tunnin kentällä lentokoneen alkuperäisen saapumisajan jälkeen ja kantaa laukut taksiin ja ajaa suoraan hotellin eteen on aika pientä. Prahassa muutenkin kannattaa varata taksikyyti ennakkoon, että lapselle saa turvaistuimen, sillä toisin kuin Suomessa turvaistuinta on pakko käyttää taksi kyydeissä. 
Kun laukuista on päästy eroon, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan myös julkiseen liikenteeseen, joka on myös törkeen edellista. Esimerkiksi yksi matka maksaa Prahan keskustassa 1€ ja koko päivän lippu n. 4€. Prahan metroissa kannattaa kuitenkin varautua rattaiden kanssa siihen ettei kaikilla asemilla välttämättä ole hissejä. Julkiset liikennevälineet vaikuttivat erittäin siisteiltä ja uusilta, joten jos kohteessa on suunnitteilla viipyä useampia päiviä, niin julkisilla pääsee varmasti kätevästi ympäri kaupunkia erilaisiin mielenkiintoisiin kohteisiin. 
Meidän hotelli sijaitsi tasaisen välimatkan päässä niistä kohteista, jossa haluttiin käydä. Yövyimme Expo nimisessä hotellissa, jossa lapsiperheet on otettu hyvin huomioon. Huoneesa odotti pinnasänky sekä pienen lelu yllätys saavuttaessa. Myös ravintolan puolella oli leikkipaikat, joten ensimmäistä kertaa ikinä saatiin ruokailla rauhassa. Lapsen kanssa matkustaessa ongelmia saattaa tuottaa lapsen syöminen, sillä maut ovat välillä aika erilaisia. Meillä oli onneksi mukana valmispuuroa, joten neiti sai ranskalaisten lisäksi jotain muutakin syötävää. Monesti myös päivän täyttävät erilaiset aktiviteetit vievät ruokahalun pois, joten kannattaa varautua reissuun jollain tutuilla välipaloilla. 
Hotelli sijainniltaan erittäin sopivalla paikalla lapsiperheiden kannalta, sillä se sijaitsi ison puistoalueen vieressä, jonka läpi meni reitti eläintarhalle. Aivan hotellin takana oli myös huvipuisto, joka oli suorastaan aavemainen. Laitteista kuului musiikki, mutta ainoat asiakkaat oltiin me. Laitteisiin ei ainakaan tarvinnut jonottaa 😀 Myös Prahan linna sijaitsi 3km päässä, jonne meni myös kävelyreitti puistoalueen läpi. Matkan aikana käveltiin todella paljon, sillä Lilian viihtyi erityisen hyvin rattaissa ja otti myös jopa pieniä päiväunia niissä. 
Reissun kohokohta Lilianin näkökulmasta oli ehdottomasti eläintarha, sillä siellä pääsi näkemään todella läheltä mm. norsuja, kirahveja, tiikereitä sekä hylkeiden esityksen. Eläintarha oli todella iso ja korkeasaareen verrattuna mielenkiintoisia eläimiä oikeasti näki. Myös lapsille oli oma alue, jossa oli leikkipaikka ja poniratsastusta. Suosittelen nappaamaan erillisen kartan lippupisteeltä, sillä kaikkia eläimiä on oikeestaan aika mahdotonta nähdä päivän aikana, sillä alue on niin laaja. 

Toisena päivänä tehtiin metroretki keskustaan kaupoille, käveltiin vanhan kaupungin kautta Prahaan linnaan. Prahan linnan alueella pääsee liikkumaan laajasti ilman pääsymaksua ja jopa upeaan goottityyliseen gatedraaliin pääsee ilmaiseksi sisälle. Talot ja maisemat olivat kuin jostain elokuvista, sillä miljöö huokui entisaikaa. Upeita rakennuksia on Prahan keskustassa paljon ja todella näyttävä on myös Prahan linnaan johtava Kaarlensilta sekä vanhan kaupungin aukio. 

Kaiken kaikkiaan tämä reissu nousi ykköseksi tähän astisista lapsen kanssa tehdyistä reissuista, sillä erilaista aktiviteettia löytyi todella paljon kaupunkikohteesta. Tällä kertaa päivät loppuivat kesken, sillä upeita nähtävyyksiä Prahasta löytyisi vaikka kuinka paljon lisää ja myös rannat jäivät kokonaan näkemättä. Suosittelen lämpimästi Prahaa kohteeksi lapsen kanssa ja myös erityisesti aikuisten kesken matkustaessa. Matkan varrella näkyi vaikka kuinka monta kivaa kuppilaa, jossa olisi voinut viettää aikaa pidemmänkin hetken. Ainiin ja Praha on myös todella EDULLINEN näin suomalaisen näkökulmasta. Yhden kanarisoton aikuiselle sai 4 eurolla ja lasten annokset oli euron luokkaa.

Onko teillä suunnitteilla ulkomaan matkaa tälle vuodelle? 

6 kommenttia

 1. Spireida kirjoitti:

  Oi miten kivan kuuloinen matka teillä on näyttänyt olevan ^_^

 2. Minna kirjoitti:

  Ihania kuvia ja mahtavan kuuloinen reissu teillä!! 🙂

  Itse olen viettänyt Prahassa vuosia sitten pari päivää ja mieli tekisi kyllä lähteä uudestaan! Tosin sattuneista syistä reissu jää hamaan tulevaisuuteen.. 😀

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos, oli kyllä ihan huippua! 🙂 Nyt jaksaa loppu kesän töissä 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos <3

  Ehkä sitten jo ens kesänä 😉 Tai joku ihana vuosi lähdette ihan kahdestaan ja jätätte lapset hoitoon 😉

 5. Anne kirjoitti:

  Ihania reissukuvia! Me käytiin miehen kanssa alkuvuodesta kahdestaan Prahassa ja oli niin upea paikka, että haluaisin mennä sinne uudestaan lastenkin kanssa. Kiitti reissuvinkeistä! 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij, se on luksusta päästä kaksistaan! 🙂 Lapset mukaan sit seuraavalla kerralla! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *