Hae
Love Beyond Words

Raskauden merkit ennen plussaa

Kiitos kaikki ihanat onnitteluista! Olen kirjoitellut alkuraskauden aikana pari postausta aiheeseen liittyen jo luonnoksiin ja nyt on aika vihdoin julkaista näistä ensimmäinen. 

Moni plussatuulia toivova tuleva äiti varmasti koittaa kuumeisesti etsiä joka kierrosta merkkejä mahdollisesta raskaudesta. Ensimmäisesta raskaudesta en tälläisiä merkkejä huomannut vasta kun huomasin, että kuukautiset ovat myöhässä. En osannut odottaa raskautta, joten mitään merkkejäkään en vainoharhaisesti koettanut pongailla. Näistä kahdesta viimeisestä plussasta olen kuitenkin huomannut selvät merkit jo hyvissä ajoin. Parhaiten nyt tästä viimeisimmästä plussasta.

Raskauden merkit ovulaation jälkeen

Selkeät  raskauden merkit alkoivat n. 5-7pv oletetun ovulaation jälkeen. Maha meni sekaisin ja turvotus alkoi hiljakseltaan taas palata. Myös pientä ihan vaaleanpunaista vuotoa oli myös huomattavissa yhdellä vessa käynnillä (joka on kait sitä ns. kiinnittymisvuotoa) 10-14 päivän jälkeen oviksesta merkit olivat jo aivan selkeät, sillä maha oli turvonnut vappupalloksi (sattui olemaan vielä vappupäivä) ja naama oli mennyt ihan järkyttävään kuntoon ja se oli täynnä pieniä valkoisia näppylöitä ja todella rasvainen. Maha oli myös täynnä ilmaa ja erityisesti lounaan jälkeen oli aika mahdotonta olla töissä ja olla paikallaan. Myös väsymys alkoi lisääntyä.

 

Kaksi viivaa raskaustestissä

Se kaikista tärkein merkki oli kuitenkin ettei merkkejä kuukautisten alkamisesta ollut vielä kiertopäivänä 28, eikä myöskään kp31, jolloin uskalsin jo tehdä testinkin ensimmäistä kertaa. Testiin tuli heti selkeät kaksi viivaa, tosin toinen oli vielä hieman heikompi, mutta silti selkeä plussa. Olin oikeastaan jo tässä vaiheessa 100% varma plussasta, sillä kaikki nämä merkit oviksen jälkeen ovat niin epänormaaleita minulle normaalissa kierrossa. Odottelin seuraavan testin kanssa 5 päivää, jonka jälkeen testiin piirtyi jo kaksi täysin saman vahvuista viivaa.

”Raskautta ei pitäisi yrittämällä yrittää, vaan antaa sille mahdollisuus.”

 

Uskon, että raskaaksi tulemisen kannalta suuri merkitys on omalla fiiliksella kierron aikana. Raskautta ei pitäisi yrittämällä yrittää, vaan antaa sille mahdollisuus. Tässä kierrossa odotin tulevia tupareita, jotka olivat samalla viikolla kun raskaus selvisi. Olisi ollut kivaa päästä juhlimaan kunnolla, mutta kyllä se plussa tuntui silti paljon paremmalta. Juhlien aika tulee sitten taas myöhemmin, nyt nautitaan tästä ja juhlitaan limpparin voimalla!

Plussan jälkeen olen ollut tällä kertaa varma siitä, että nyt asiat tulevat menemään hyvin.

Oletteko huomanneet raskauden jo ennen plussaa testissä? 
LUE MYÖS:

Ihanan kamala alkuraskaus

16 kommenttia

 1. Laura // Tehtävänimikkeenä Laura. kirjoitti:

  Mulla oli molemmilla kerroilla tosi selkeet fiilikset raskaudesta jo paljon ennen plussaa. Ekalla kerralla en odottanut raskautta ja ajattelinki että jos testi näyttää negaa niin joku on pahasti vialla kropassa 😀 toisella kertaa tuhlasin testejä varmaan 10 kun odotin vaan koska on tarpeeksi pitkällä että plussa ilmestyy xD

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Ainosta ja Hugosta olin varma että nyt tärppäsi. Jotenkin vain tuli sellainen olo. 🙂 On se aina niin upea fiilis kun ne kaksi viivaa piirtyy siihen tikkuun/tikkuihin.♥
  Ihanaa odotusta.♥

 3. Spireida kirjoitti:

  Ihanaa odotusta ^_^ <3 kun tätä minun esikoistani odotin, minulle tuli vahva aavistus raskaudesta vaikkei mitään oireita ollutkaan. Jotenkin vain tiesin sen. Tein testin ja ensin tuli vain haamuviiva ja viikon päästä siitä piirtyikin jo kunnon plussa 🙂 <3

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Olen huomannut, molemmista tiesin heti ekoista päivistä. Muulloin ei sitä tunnetta ole ollut. Ainoastaan silloin, kun olen ne plussat sitten myöhemmin tehnyt. Mutta en osaa kuvailla sitä tunnetta, vaikka siinä on mielestäni ihan fyysistäkin tuntemusta. Ekalla kerralla ajattelin, että oli sattumaa, mutta kun toisellakin kerralla tiesin, niin uskon että sen voi tietää/tuntea.

 5. Paprika / Äiti on vihannes -blogi kirjoitti:

  Itselläni ei ollut mitään sellaisia "merkkejä" ennen kuukautisten jäämistä pois, joita ei joka kuukausi menkkojen alkaessa tulisi (kuten kipeät rinnat), mutta mie vaan tiesin. Tein testikin, joka oli nega ja olin hyvin hämmentynyt. Viikon päästä se olikin muuttunut plussaksi.

 6. petra kirjoitti:

  Mie en ole koskaan tajunnut plussaa ennen pludsaa. Tällä kertaa aavistelin, tai ehkä vain toivoin kovasti – mitäs jos olisinkin, voisinko olla…- ja eka testi olikin nega, vasta 10pv päästä tuli plussa. Kierrosta en oo ikinä osannu päätellä mitään ennen ku on myöhässä 😀

 7. Saija kirjoitti:

  Mitä, mitä!!!!! Onnea odotukseen! ❤️❤️❤️ Ihania uutisia!

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahaha 😀 Mä oon malttanut odottaa aina sinne asti, kun kuukautisten pitäisi alkaa 😀 Oiskin ollu mielenkiintoista testata jo ennen niitä ja nähdä millon se toinen viiva ilmestyy siihen 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! <3
  Joo siitä se matka alkaa sitten kohti uutta ja tuntematonta. 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos <3
  Varmaan monella on sellainen fiilis, koska kropassa kuitenkin on tapahtunut jo paljon muutoksia ennen sitä plussaa 🙂

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä. Jotenkin sen tietää, että mahassa on jotain ihmeellistä. Mulla on kyllä selkeät fyysisetkin oireet mukana, koska normaalissa kierrossa ei oo yleensä mitään muuta kun pientä menkkajomotusta.

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Toi on kyllä hassua, että jollain testi näyttää vasta jopa viikkojen jälkeen ekan kerran plussaa vaikka selkeesti on jo raskaana.

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah 😀 Joo ja monesti sillon ku toivoo raskautta, niin alkaa kuvittelee näitä oireita myös 😀

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hihii <3 Kiitos! <3 Ihanaa päästä jakaa myös raskauskuulumisia. Lilianin odotusaikaan en vielä kirjotellut, joten nyt jää nääkin fiilikset muistoon! 🙂

 15. Nea / In the little cottage kirjoitti:

  Piti tulla kommentoimaan, että ihan tuli kylmät väreet kun näin noi raskaustestikuvat, se fiilis kun saa ne kaksi viivaa <3 Ja juu, meikä kuvitteli kaikenlaisia "oireita", varsinkin siinä kierrossa, kun testi näytti negaa 😀

 16. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha 😀 Mulla ei oikeestaan koskaa oo tullut negaa. Sillon testasin vaan negan, kun halusin varmistaa keskenmenon jälkeen, että ei varmasti oo mitään raskaus hormonia 😀 Muuten menkat on alkaneet aina tiettynä päivänä, niin en oo kerennyt 😀

  Mut onhan tuo ihan super hyvä fiilis, kun ne viivat ilmestyy <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *