Hae
Love Beyond Words

Raparperi-mansikka Britakakku

Nyt jakoon lähtee Baby Showereihin tehdyn kakun ohje. Kakku oli herkullinen (vaikka itse sanonkin) ja sopii hyvin kesällä tarjottavaksi! Idean kakkumaiseen britakakkuun nappasin Suklaapossun -blogista, josta muokkasin itselle sopivan, sillä jääkaapista löytyi sopivasti raparperia ja mansikoita. 
 
Raparperi-mansikka Britakakku 
Kolmeen n. 21 cm irtopohjavuokaan 

 

Pohja:
150 g voita
1.25 dl sokeria
4 keltuaista
2.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1.25 dl maitoa

Marenkikerros:
4 valkuaista 

2 dl sokeria 

Täyte:

200 g  vanilja tuorejuustoa
2 dl Valio kuohukermaa
3dl  raparperia
2dl mansikoita
sokeria
1-3rkl vettä
(vaniljakreemi jauhetta)
Koristeet:
oman maun mukaan
Ohje:
Pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe sekä vaniljasokeri. Lisää ne vuorotellen taikinan joukkoon maidon kanssa varovasti käännellen. Voitele  kolme n. 21 cm irtopohjavuokaa ja jauhota esimerkiksi vehnäjauhoilla. Jaa pohjataikina vuokiin. Laita vuoat syrjään odottamaan.
Marenki. Vaahdota valkuaisia. Kun valkuaiset alkavat vaahdota, lisää sokeria 1 rkl vähän kerrallaan  koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Levitä valkuaisvaahto pohjataikinoiden päälle.
Paista 175-asteissa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä ja marenki kauniin vaaleanruskea. Anna jäähtyä.
 
Täyte. Kiehauta raparperipalat, mansikat, sokeri ja vesi kattilassa. Jäähdytä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa lusikalla sekoitellen. Sekoita keskenään. Tarvittaessa voit esimerkiksi lisätä vaniljakreemi jauhetta, se antaa ihanaa vaniljan makua ja täyte ei ole niin löysää. 
 
Levitä täyte kahden pohjan päälle ja nostele pohjat päällekkäin. Koristele mieleiseksi ja nauti! 🙂 (itse vatkasin vielä päälle kermavaahtoa, paloittelin mansikoita sekä sulatin valkosuklaata)
 
 

2 kommenttia

  1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

    Oi että mikä herkku, nam. 🙂

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Suosittelen, jos vaan vähänkin tekee mieli leipoa jotain hyvää 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *