Hae
Love Beyond Words

Päiväretki Porvooseen

Aina ei tarvitse maksaa lentolipuista ja hotellista kesälomareissuilla, sillä lähistöltä löytyy varmasti monta mienkiintoista kaupunkia/kuntaa missä ei ole vielä koskaan käynyt. Me tehtiin toissa viikolla heti Prahan reissun jälkeen pieni päiväretki Porvooseen, missä en ollut ikinä käyny vaikka se tässä muutaman kymmenen kilometrin päässä sijaitseekin! Porvoo on aivan upea kaupunki varsinkin näin kesäisin ja vanhat puutalot sekä vieressä virtaava joki ovat todella tunnelmallisia.

Kierrettiin aamupäivällä joenvartta pitkin ja käytiin syömässä kauniin aamun kunniaksi jätskit.

 

Olin myös googlettanut Porvoon tarjontaa lapsiperheille ja ihan vanhan kaupungin läheltä löytyy myös ihana muumileikkipuisto. Täällä varmasti viihtyisi pidempäänkin, sillä puistosta löytyy mm. muumitalo, keinuja, paljon liukumäkiä, nuuskamuikkusen teltta, kiipeilytelinäitä, hiekkalaatikko.

 

 

 

Päivän päätteeksi käytiin syömässä joen vieressä olevassa ravintolassa, jossa oli mahdollisuus päästä myös parkissa olevan jo käytöstä poistetun jokiristeilylaivan kyytiin nauttimaan auringosta ja kylmistä juomista.

Toivottavasti vielä tulee aurinkoisia kesäpäiviä paljon lisää, vaikka nyt näyttääkin sää aika synkälle.

 

6 kommenttia

 1. Annika/Morning Glory kirjoitti:

  Porvoo on ihana! En vaan itse siellä lapsuuteni ja nuoruuteni viettäessä osannut arvostaa sitä mutta nyt, kun olen asunut jo 10 vuotta muualla tulee vanha kotikaupunkini vaan ihanemmaksi ja ihanemmaksi 🙂 Tietysti Porvoo on kasvanut ja kehittynyt myös paljon ja pelkästään hyvään suuntaan!

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Oi kuinka ihana puisto. 🙂 Meidän Aino viihtyisi tuolla varmasti.

 3. petra kirjoitti:

  Onpas teillä ollut ihana päivä! Ite oon käynyt porvoossa kyllä, ainoastaan kirkossa, kun serkku pääsi ripille 😀 muuten ollaan aina oltu vain siellä sukulaisten kotona eikä ikinä kaupungilla. 😀 eli en ehkä sittenkään ole käynyt oikeasti porvoossa :S

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niinhän se yleensä menee, että silloin kun siellä asuu, niin ei arvosta samalla tavalla. 🙂 Porvoo on varmasti tullut yhä enemmän monipuolisemmaksi ja myös turistien tietoitoisuuteen. Markkinointi siis toimii hyvin, mikä on varmasti iso plussa aina suht pienelle paikalle! 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ei tarvii maksaa kalliita muumimaailmalippuja, kun tuolta löytyy vaikka mitä kivaa! 😉 Tosin eihän se varmasti voita sitä, että pääsis halailemaan ihka oikeita muumeja! 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah no mut kyllähän sekin lasketaan! 😀 Ens kerralla voitte varata enemmän aikaa ja lähteä kiertelemään myös kaupungilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *