Hae
Love Beyond Words

RV 17

Raskausviikko kalentereita löytyy lähes jokaiselta vauva aiheiselta sivustolta ja tykkään lueskella niitä samalla innolla mitä Liliania odottaessa. On ihmeellistä ajatella miten nopeasti kehitys menee eteenpäin ja jo tässä vaiheessa mahassa kasvavalle vauvalle on kehittynyt kaikki tärkeimmät elimet ja mahassa kasvava vauva on ihan oikea mini ihminen. Kaivoin Kaksplussan raskausviikko kalenterista muutaman tärkeän faktan mitä tapahtuu raskausviikolla 17, joka alkoi eilen.

Sikiön paino: 135g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 11,5cm
Koko pituus: 16cm

Vauva
Lapsi osaa nyt haukotella ja sen iholle on muodostunut ohut lanugo karva, joka peittää ihon syntymään saakka. Tällä viikolla vartalo kasvaa nopeasti (vielä edellisellä viikolla koko pituus oli 12cm!) sekä  luusto ja lihakset vahvistuu. Tällä viikolla ultralla pystyisi näkemään jo melko varmuudella sukupuolen (saa nähdä paljastuuko se meille jo parin viikon päästä lääkäri neuvolassa).

Äiti 
Tällä viikolla voi tuntea jo ensimmäisiä liikkeitä, mutta ensimmäistä odottaville saattaa mennä vielä siihen muutama viikko (Lilianin kohdalla tunsin liikkeet vasta lähempänä rakenne ultraa). Tällä viikolla voi myös tuntua voimakasta kipua nivusissa, joka johtuu lantioon kiinnittyvistä jänteistä.
Aika jännittävää ajatella, että nyt on tasan kuukausi puoliväliin, vaikka itse tammikuuhun tuntuu olevan vielä liian pitkä aika. Onnekseni oma vointini on ollut koko alun todella hyvä, joten olen voinut elää ihan normaalisti. Ylimääräistä stressiä ja ärsytystä on kuitenkin aiheuttanut liian innokkaat kesäharkkarit neuvolassa, sillä olen menossa nyt kolmatta kertaa uusinta labraan, sillä leukkarit on yhdellä plussalla. Olen jutellut muiden odottajien kanssa, joiden mukaan tämä on todella normaalia ja niin myös kokeneempien neuvola tätien mielestä. Ymmärrän, että kesätyöntekijät haluaa olla tarkkoja näissä asioissa, mutta joudun käyttämään todella paljon aina työaikaa tälläisiin käynteihin. Nämä ei tietenkään kuulu työaikaan, joten joudun tekemään tunnit sisään, mikä taas vie aikaa vapaa-ajastani. ONNEKSI oma neuvolantätini tulee ens kuussa, joten jatkossa vältyn turhalta pompottelulta. Seuraavaksi minulla 4.8 lääkäri neuvola, jota odotan todella innolla, koska siellä on myös tarkoitus katsella pientä ultralla. Silloin on menossa rv 18, joten hyvät mahdollisuudet on myös nähdä sukupuoli, mikäli laitteet ovat edes vähänkään tätä päivää ja vauva suostuu sen jo silloin paljastamaan.

10 kommenttia

 1. Onneli kirjoitti:

  Toivottavasti näkyy vilahdus sukupuolesta! 🙂

 2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Voi kun jännää, mä jotenkin veikkaan, että teille tulee pieni poika <3 Mutta se voi olla vaan sen takia, kun lähipiiriin on viimeisen vuoden aikana syntynyt vaan kasapäin poikia, niin ajattelen, että nyt on joku poikabuumi 🙂 Ja hei onpa tylsää, ettet saa työaikaan noita sisällytettyä! Eikös neuvolakäynnit pitäisi saada tehdä työajalla..?

 3. petra kirjoitti:

  Hetkonen nyt on pakko kysyä mitä on leukkarit….? 😀 ihana masu jo!

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! Mut jokatapauksessa lyhyt aika ultraankin! 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha jostain syystä kaikki on veikannut poikaa! 😀 Itse nään edelleen kaiken vaaleanpunaisin silmin, joten en voi kuvitella minkälaista olisi saada poika 😀

  Joo no nää on näitä kaupungin juttuja, ei täällä saa tehdä muuta työajalla kuin töitä 😀 Sentään neuvolalääkäri kuuluu työaikaan. Ultrasta en oo kysynyt vielä, kun eka oli onneksi lomalla.

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, kiitos! 🙂 Se on joku leukosyytti pissassa. 😀 En mäkään ollut kuullut sellasesta. Mut se kuulemma herkästi on plussalla, kun siihen on niin monia eri syitä varsinkin raskaana. 🙂

 7. Taru kirjoitti:

  Voi ei! Masukateus ja vauvakuume iskee näitä postailuja lukiessa ?

 8. Klara kirjoitti:

  Ihanaa, <3

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hihii ei kun vaan masua hommaamaan 😉 Asutkin niin lähellä, niin voitas vaunutella yhdessä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *