Hae
Love Beyond Words

Neuvolalääkäri

Tällä viikolla oli ensimmäinen neuvolalääkäri, joka siis tehtiin jo viikolla 18. Edellisessä raskaudessa se oli vasta reilusti yli puolen välin paikkeilla, mutta Vantaalla on näköjään hieman systeemit muuttuneet siitä. Lisäksi kuulin, ettei radin takia enää ole syytä tehdä erillistä synnytystapa arviota äitipolilla, koska edellinen synnytys on sujunut normaalisti, vaan se tehdään toisen neuvolalääkäri käynnin yhteydessä rv 36. Toivottavasti silloin lääkärillä on ultralaite käytössä, sillä en ihan luota niin paljon jonkun tunnusteluun, kuin siihen, että voi ottaa mittoja eri paikoista ultran avulla. Kuitenkaan mitään yli 4kg ei olisi kivaa synnyttää.
Neuvolalääkäri itsessään oli todella nopeasti ohi, sillä täälläpäin tehdään kaikki pissatestit, verenpaineen ja painon mittaukset itse ennen omaa aikaa myös neuvolaan mentäessä. Lääkärin vastaanotolla ei turhaan lätisty omista fiiliksistä, vaan heti kurkattiin tilanne kohdunsuulla sekä ultralla mahan päältä. Ihan tosi kiva uudistus viime kertaan, että nykyään myös neuvolassa on ultra mahdollisuus. Pelkkien sydänäänien kuuntelu ei voi antaa samanlaista fiilistä, kun oikeasti konkreettisesti näkee oman beben mahassa. Ja siellä hän näkyikin heti vilkuttavan ja villisti jumppaillen välillä raapien korvaansa ja mikä tärkeintä hän oli kasvanut lasketun ajan mukaisesti. Painoarvio oli tällä hetkellä 200g, joten aika kevyt rakanteinen mini siellä vielä asustaa, vaikka pituutta pitäisi olla jo vajaa 20cm. Melkein meinasin unohtaa kysyä koko sukupuoli asian, mutta siihen me ei saatu vahvistusta tällä kertaa, sillä napanuora oli sopivasti tiellä. Ehkä parin viikon päästä pieni antaa jo jotain vinkkejä tästäkin, sillä muuten mun shoppailut jää aika vähiin. 
Vauvanvaate hankinnat ovat olleet vielä todella hyvin hallinnassa, sillä tällä kertaa olen päättänyt ostaa vain sellaisia vaatteita mitä oikeasti tarvitsee, mitkä miellyttää silmää ja ovat käytännöllisiä. En osaa ostaa oikeen neutraaleita vaatteita, joten olen ostanut vaan 2 bodya ja 2 housut. Näen aina vaatteissa niiden sopivan paremmin tytölle tai pojalle, vaikka vauva siitä tuskin mitään hirveetä meteliä nostaisi, jos pukisin pojan kivaan kukka kuvioiseen röyhelö bodyyn. 
Nyt onkin enää kaksi viikkoa puoleen väliin ja toiseen viralliseen ultraan! Miten jännää! Aika on mennyt kyllä todella nopeasti. Milloin teillä on ollut eka neuvolalääkäri? 

7 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Tuo on aina yhtä ihanaa päästä kurkkimaan sitä omaa pientä.♥ Joka kerta se saa hymyn korviin ja onnen kyyneleet silmiin.♥

 2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä <33 Enää vähän reilu viikko ja pääsen taas näkemään <3

 3. Milla / millamainen kirjoitti:

  Mä sain tänään radituomion! Buu 🙁 Mulla oli paastoarvo 5.7 (sais olla enintään 5.3), mutta kaksi litkunjälkeistä arvoa reilusti alle maksimin. Harmittaa, vaikkei se sinällään mitään suurempaa muutosta tuokaan, paitsi herkuttomuuden. :/ 23.8. mulla on joku info, jossa vasta saan mittauslaitteen. Siihen asti yritän syödä ohjeiden mukaan.

 4. Milla / millamainen kirjoitti:

  Ja mun ensimmäinen neuvolalääkäri kesti ehkä 10 minuuttia. Ei tehty muuta kuin kuunneltiin sydänäänet ja lääkäri paineli mahaa ja kyseli vointia. Ihan eppaa, että toiset ultraavat! 🙁 Saa nähdä näenkö mun pikkuista ennen synnytyssalia!

 5. Heidi | H E I J A S T U M I A kirjoitti:

  Meillä oli ensimmäinen ja itseasiassa myös viimeinen neuvolalääkäri rv28. Silloin tehtiin vain perusmittaukset ja tarkistettiin kohdunsuun/kanavan tilanne. Mitään synnytystapa-arviota eikä painoarviota ole tulossa ennen synnytystä. Aika jännä että joka paikassa vähän eri käytännöt. Niin ja esikoisen painoarvio meni sen verran pieleen, että toisaalta en sitä arviota nyt niin paljon kaipaakaan 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No mut se on kyllä lohduttava uutinen, että tosi moni saa varmasti saman tuomion ja todella hyvät arvothan sinulla on ollut 🙂

  Joo oli kyllä ihan huippua, että ultrattiin. Ihan eri fiilis, kun näkee pienen oikeesti 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Aika jännä kyllä ettei oo edes toista neuvolalääkäriä. Mulla oli viimeksi ihan erillinen synnytystapa arvio äitipolilla radin takia + 2 neuvolalääkäriä, mutta nyt sen painoarvio tehdään tossa toisessa lääkärineuvolassa rv 36. Varmaan ei ois meilläkään mitään painoarvioita, jos ei ois kohonnutta riskiä isosta vauvasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *