Hae
Love Beyond Words

Toinen lapsi

Kun odottaa toista lasta pitäisi kaiken olla jo tuttua, sillä kerranhan ollaan oltu jo tässä samassa tilanteessa. Tuntuu kuitenkin, että tällä kertaa kaikki on jopa enemmän jännittävämpää kuin viimeksi. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta asiasta, että nyt tiedän kuinka paljon voin pahimmassa tapauksessa menettää. Esikoisen kohdalla en miettinyt sekunttiakaan, mitä jos jotain menisi pieleen? En myöskään osannut pelätä synnytystä. Ehkä osaisin suhtautua hieman rennommin tähän raskauteen, jos kaikki olisivat sujunut hyvin yrityksen alusta lähtien, mutta toisaalta osaan arvostaa nyt, sitä mitä meillä on entistä enemmän. Toivon, että viimeistään rakenne ultran jälkeen pystyn vapautuneesti olemaan onnellinen raskaudesta ja kertomaan siitä vaikka koko maailmalle.
Toisella kierroksella aika on suurin haaste raskauden suhteen . Työpäivän jälkeen aika menee neidin kanssa ja ainoa hetki esimerkiksi masun silittelyyn tulee iltaisin sängyssä, johon tosin nukahdan parin minuutin päästä. Onneksi tääkin vauva tykkää ilmeisesti aloittaa bileet masussa juuri neidin mentyä nukkumaan, niin meillä on hetki aikaa tutustua toisiimme.
Toisen vauvan kohdalla tietää jo ehkä vähän mitä odottaa, vaikka tämä tuleva bebe onkin ihan oma persoonansa. Uskon, että en kuitenkaan ahdistu niin paljon esimerkiksi vauvan itkusta, joka oli minulle Lilianin kohdalla todella raastavaa useita tunteja kestäneiden ilta huutojen myötä. Myös Lilianin kohdalla hyväksi todetut rauhoittelu tavat sekä vauvan käsittely on varmempaa alusta lähtien. Alkuun ongelmaksi saattaa muodostua Lilianin mahdollinen mustasukkaisuus sekä kyllästyminen koti oloihin, sillä minun on kieltämättä aika mahdotonta tarjota hänelle sitä mihin hän on nyt tottunut päiväkodissa. Myös väsymys on varmasti todella lamaannuttavaa, sillä nyt ei nukuta edes silloin kun vauva nukkuu päivällä.
Esikoisen kohdalla tulee myös yleensä varauduttua tulevaan vauva-arkeen tavara paljoudella, jota nyt koitetaan välttää jo tilankin puutteen vuoksi. Nyt tiedän, ettei ole käytännöllistä pukea vauvaa söpöön farkku mekkoon tai ostaa talvea varten monen sadan euron ulkovaate kerrastoa, kun pieni majailee koko talven turvallisesti vaunuissa. Vaunujen toimivuudella on muutenkin todella suuri merkitys arjen toimivuuteen, joten niihin kannattaa panostaa. Tällä kertaa ei varmaankaan ole vaihtoehtona jäädä kovin moneksi päiväksi sisätiloihin, joten kulkuvälineiden on oltava kunnossa. Tämä toinen lapsi saattaa hyvinkin tulla ensimmäistä kalliimmaksi, sillä haluan panostaa laatuun ja ostaa vain itseäni (ja miestä) miellyttäviä vauvanhoitotarvikkeita. Hyvin suurella todennäköisyydellä tämä on viimeinen kerta, kun olen raskaana ja saan vauvan, joten tällä kertaa ei pihistellä.
Minua ei tunnu siis ollenkaan vaivaavan toisen lapsen syndrooma, jossa viikot vain hujahtavat ohi ja kohta ollaan synnyttämässä. Seuraan yhtä tunnollisesti raskausviikkoja kuin viimeksikin ja odotan innolla neuvola käyntejä. Viikon päästä olevaan ultra aikaan tuntuu olevan ikuisuus. Alan kuitenkin päästä siihen fiilikseen, jossa vertailen eri hoitotarvikkeita ja kulutan aikaa vauvanvaatteita ihastellen. Tämä on yhtä jännää valmistautua tulevaan mitä viimeksikin!

Onko teillä tuntunut vauvan odotus erilaiselta esikoisen jälkeen? 

6 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Ajatuksesi kuulostaa kyllä todella tutuilta. Ihan kuin olisin itse kirjoittanut tämän muutama vuosi takaperin kun odotin toista lastamme. 🙂
  Hugo on jo meidän viides, niin hänen odotusaikana kävelin vatsani kanssa neuvolaan menin sinne innoissani ja odotin joka ikistä ultraa kuin kuuta nousevaa. 🙂

 2. Minna kirjoitti:

  Miulla oli paha toisen lapsen syndrooma, ei hajuakaan raskausviikoista. 😀 Hankinnoissa olin toisaalta järkevä (ulkovaatteet, koon 50 vaatteet jne), toisaalta annoin itseni hörähtää ja nytkin likka keimailee helmat korvissa koon 56 mekossa. 😀 Hankintoihin meni kyllä varmaan yhtä paljon rahaa kuin Ellusta, koska nyt olin valmis maksamaan vähän enemmän mieluisasta sitteristä, turvakaukalosta jne.

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ei se jännitys ja innostus tulevasta varmasti koskaan katoa, vaikka ois kuinka monta lasta. 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha 😀 Eihän sille voi mitään, jos vaan löytää jotain ihanaa, joka ei välttämättä ole käytännöllistä 😀 Toisaalta talvellahan vois toimii mekot bodyn päälle ja joutuu kumminkin pukemaan myös sukkikset… 😀

 5. petra kirjoitti:

  Piti käydä lukemassa mitä ite kirjotin aiheesta viimekuussa(!) Apua miten sekin tuntuu niin kaukaiselta 😀 siekin olit sen näköjään lukenut 🙂 erilaisinta on levon määrä – nyt ei voinutkaan nukkua kun halusi ja taaperon päikkäreiden aikaan nukahdin tahtomattakin.. sama meno jatkuu muuten edelleen vauvan ollessa huomenna 3vk 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mulla ei oo tota päikkärihetkeekään muuta kuin vklp ja sit ei malta nukkuu sillon 😀 Mutta voin kuvitella miten meen pitkin seiniä, jos ja kun Lilian ei enää nuku ens vuonna päikkäreitä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *