Hae
Love Beyond Words

RV 20+0!

Eilen tuli vastaan PUOLIVÄLI! Aika on kieltämättä mennyt nopeasti. Keskiraskaus on ollut kivaa aikaa, sillä maha ei vielä haittaa normaalia elämää ja olo on muutenkin hyvä. Raskauden huomaa lähinnä pienistä potkuista, jota satelee päivittäin aina kun on aikaa hetkeksi pysähtyä istumaan tai makaamaan. Selkä on myös ollut normaalia kipeempi, vaikka istumatyö ei tee sille muutenkaan hyvää. Nukkuminen onnistuu vielä hyvin selälläänkin. joten saan helposti tankattua läpi yön unta. Puolivälin lähestyessä saapui yllättäen kova väsymys, mutta nyt olen saanut onneksi hillittyä sitä rautalisällä. Tällä hetkellä odotus on siis aika ihanaa, mutta en malttaisi odottaa, että potkut vahvistuvat.  Päivät kuluvat nopeasti, sekä töissäkäynti sujuu hyvin ja oikeastaan iskee välillä pieni paniikki siitä, että VAAN 3kk jäljellä ja sitten arki tekee totaalisen muutoksen. 

Nyt on hyvä hetki myös kurkata Kaksplussan raskausviikko kalanteriin ja katsoa mitä kaikkea tällä meneillään olevalla viikolla 21 tapahtuu.

Sikiön paino: 325g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 16cm
Koko pituus: 25cm


Vauva
Raskausviikolla 21 lapsi liikkuu edelleen paljon ja hänellä on myös univaiheita. Yleensä vauva nukkuu silloin kun olet liikkeellä ja herää, kun pysähdyt tai lepäät. Lapsella saattaa jo nyt olla jokin tietty lempinukkumisasento! Vauvan suolisto on kehittynyt ja hän saa osan ravinnostaan juomalla lapsivettä. Viikon lopussa hän on saavuttanut puolet syntymäpituudestaan, mutta painaa kuitenkin vain 10 % prosenttia syntymäpainostaan. 

Äiti 
Kehosi kaipaa lisää ravintoa, mutta ”kahden edestä” ei kuitenkaan tarvitse syödä. Suuri osa naisista kärsii myös raskauden aikaisesta turvotuksesta, jota voi esiintyä esimerkiksi sormissa, nilkoissa ja jaloissa. Myös kilpirauhasen toiminta on aktiivisempaa, joka voi aiheuttaa hikoilua. Rintojen maitorauhaset kehittyvät raskausviikolla 21 paljon, jonka myötä niistä voi valua nestettä. 

Miten teillä on sujunut keskiraskaus? 

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Keskiraskaus oli raskauden parasta aikaa 🙂 vointi oli loistava ja maha oli ihanasti pömpöllä <3 alkuraskauden pahoinvointi oli poissa eikä loppuraskauden ahdistus vielä tiedossa 😀

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Hihii, niimpä! Itsellä onneksi ei ollut erikoista pahoinvointiakaan. Toivotaan, ettei tukala olo tule vielä pitkään aikaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *