Hae
Love Beyond Words

Kuukauden arkiruoka – Kantarellirisotto

Risotosta tulee monelle mieleen  se kuiva jauhelihasta ja herne-maissi-paprikasta tehty mauton ruoka. Risotto on kuitenkin oikein tehtynä jotain aivan muuta ja se on yksi suosikkiruuistani. Ruuan tekeminen vaatii hieman aikaa hellan äärellä, sillä avain on lisätä nestettä vain vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

 

Ainekset

5dl kantarelleja 
kevätsipulia
valkosipulia
suolaa 
mustapippuria
voita
1.5dl risottoriisiä
1dl kuivaa valkoviiniä
4dl kasvislientä
parmasaania
basilikaa/tinjamia/lehtipersiljaa
 
Puhdista ja paloittele kantarellit. Hienonna sipulit. Kuumenna voi pannulla ja paista sienet sekä sipulit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna voi kattilassa, lisää riisi ja kuullota hieman. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon vähitellen kasvislientä koko ajan sekoittaen. Lisää juokkoon kanterelli-sienisekoitus, parmesaani ja tuoreet yrtit. Tarjoile heti.

3 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Tää menee kokeiluun. Onnistuukohan myös pakastetuista kantarelleista?

  2. Anna kirjoitti:

    Tää menee kokeiluun. Onnistuukohan myös pakastetuista kantarelleista?

  3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Suosittelen! Varmasti onnistuu 🙂 Varmaaan kannattaa sulattaa ne ensiksi, niin ei tuu niin paljon nestettä pannulle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *