Kuukauden arkiruoka – Kantarellirisotto
Risotosta tulee monelle mieleen se kuiva jauhelihasta ja herne-maissi-paprikasta tehty mauton ruoka. Risotto on kuitenkin oikein tehtynä jotain aivan muuta ja se on yksi suosikkiruuistani. Ruuan tekeminen vaatii hieman aikaa hellan äärellä, sillä avain on lisätä nestettä vain vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Ainekset
5dl kantarelleja
kevätsipulia
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
voita
1.5dl risottoriisiä
1dl kuivaa valkoviiniä
4dl kasvislientä
parmasaania
basilikaa/tinjamia/lehtipersiljaa
Puhdista ja paloittele kantarellit. Hienonna sipulit. Kuumenna voi pannulla ja paista sienet sekä sipulit. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna voi kattilassa, lisää riisi ja kuullota hieman. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää joukkoon vähitellen kasvislientä koko ajan sekoittaen. Lisää juokkoon kanterelli-sienisekoitus, parmesaani ja tuoreet yrtit. Tarjoile heti.
Tää menee kokeiluun. Onnistuukohan myös pakastetuista kantarelleista?
Tää menee kokeiluun. Onnistuukohan myös pakastetuista kantarelleista?
Suosittelen! Varmasti onnistuu 🙂 Varmaaan kannattaa sulattaa ne ensiksi, niin ei tuu niin paljon nestettä pannulle 🙂