Hae
Love Beyond Words

Ajastusten virtaa raskaudesta ja tulevasta synnytyksestä (rv 24)

Nyt, kun puoliväli on jo reilusti ohitettu on ajatukset tulevassa yhä voimakkaammin. Tuntuu kuin olisin ollut jo ikuisuuden raskaana ja niinhän periaatteessa olenkin ollut koko vuoden, sillä plussasin tammikuussa ja kkm jälkeen tuli yhdet normaalit menkat. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin jo ollut 3 viikkoa äippälomalla tällä hetkellä ja laskettuun aikaan olisi enää 2 viikkoa. Tälläisiä on tietenkin turha miettiä, vaikka välillä sitä tulee pakostikin vieläkin mietittyä. Onneksi kuitenkin plussa tuli uudestaan nopeasti ja voin nauttia tästä hetkestä.
Lauantaina tuli täyteen raskausviikko 23 ja edelleen raskaus on helppoa ja ainoa asia mikä muistuttaa asiasta on pienet ihanat potkut. Viikko sitten otin ihan asiakseni tarkkailla mahaa ja huomasin, että pienet potkut myös näkyvät jo mahan päältä. Raskaus on aika ihanaa aikaa, kun tietää, että jotain erityistä kasvaa mahassa.
Lilian odottaa tulevaa aika rennosti tällä hetkellä, vaikka hän kysyy joka päivä milloin vauva syntyy, niin omatoimisesti hän ei ota kontaktia vielä masuasukkiin. Uskon, että odotus on vähän mielenkiintoisempaa sitten, kun potkut tuntuvat selvästi tai sitten häntä kiinnostaa vauva vasta sitten, kun se on konkreettisesti täällä. Välillä hänestä huomaa jo pientä mustasukkaisuutta, jos olen löytänyt esimerkiksi pelkästään vauvalle jotain kirpparilta. 
Lähi aikoina myös ystävät ovat saaneet vauvoja, joten myös synnytys on alkanut pyörimään mielessä. Synnytyskokemus on jokaisella erilaisensa, mutta edes ne hieman tuskaisemmat kokemukset eivät ole saaneet minua pelästymään (ainakaan vielä). Vaikka tiedänkin nyt, että se sattuu ja paljon, niin on myös sen kivun valmis kohtaamaan odottavan palkinnon takia. Uskon, että siitä on enemmän hyötyä, että olen kokenut jo sen kerran, sillä osaan varautua kivun määrään paremmin ja tiedän mitkä keinot saattavat helpottaa kipua. Uskon, että myös tälläkin kertaa olen jo h-hetken koittaessa kyllästynyt raskaana olemiseen ja synnytyksen käynnistymistä enemmänkin odotetaan kuin pelätään. 
Sikiön paino: 500g 
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 20cm 
Koko pituus: 28cm

Vauva 
Lapsi pystyy tuntemaan onko hän oikeinpäin vain ylösalaisin. Myös lapsen korvat ovat täysin kehittyneet ja hän voi reagoida korkeisiin tai koviin ääniin potkimalla tai säpsähtämällä. Raskausviikon 24 aikana lapsen keuhkoissa kehittyy surfaktanttia, jonka avulla keukot eivät mene kasaan ulos hengittäessä. 

Äiti
Kohtu ylettyy nyt napaan asti ja painaa jonkin verran sisäelimiä. Tämä saattaa aiheuttaa närästystä, väsymystä. huimausta tai jalkasärkyä. Ihon venyminen saattaa aiheuttaa myös kutinaa vatsan alueella. Tähän voi hakea apua rasvaisista voiteista. Nyt on hyvä aika alkaa juttelemaan mahassa kasvavan asukin kanssa, sillä hän tunnistaa läheisten äänet myös synnyttyään. 

2 kommenttia

  1. Anne kirjoitti:

    Eksyin blogiisi ja huomasin että meillä taitaa olla laskettu aika tismalleen samana päivänä 🙂
    Samoja asioita ollut pohdinnassa täälläkin.
    Onnellista loppuodotusta sinne!

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Kivaa, että löysit blogini! Toivottavasti sinulla sujuu odotus hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *