Hae
Love Beyond Words

Laivareissu lapsen kanssa

Matkustaminen on nykyään saanut aivan uuden ulottuvuuden. Enää matkustaminen ei ole pelkkää rentoumista (jos ollenkaan),  vaan se on myös koko vuoden sressaavin tapahtuma. Tähän tehdään valmistautumista monta kuukautta ja varmistetaan, että kaikki tarvittavat asiat on varmasti hankittu. Siitä puhutaan ja lasten puheissa matkaa odotetaan päivittäin. Vihdoin matkapäivän koittaessa vanhemmat ovat jo niin väsyneitä pelkästä matkan stressaamisesta, että toivovat vaan sen olevan pian ohi. Mutta näinhän se menee, matkaa on kiva odottaa, mutta vielä kivempi on päästä takaisin turvalliseen kotiin. 
Meidän kesä päättyi tällä kertaa hieman ”iisimpään” matkaan, kun etelän reissun sijaan tehtiin Tallinnan risteily. Lilian pääsi ekaa kertaa laivan kyytiin ja voi miten innoissaan hän odotti reissua monta viikkoa. Matkaan valmistautuminen tehtiin samana aamuna ja ainoot välttämättömät tarvikkeet olivat passi ja rahat. Meillä on aika iso etu siinä, ettei laiva terminaaliin/lentokentälle tarvitse ikinä lähteä montaa tuntia etukäteen, sillä asutaan pääkaupunkiseudulla. Näin vältytään pahimmalta odottelulta ennen laivaan/lentokoneeseen nousua. 

Itse laiva matkustaminen on paljon mielyttävämpää kuin lentokoneessa oleskelu. Yleensä varmaan ruokapaikkojen viereen on sijoitettu leikkipaikka, jossa lapsi viihtyy sen koko matkan. Mieleen kuitenkin hiipi se kuva rauhallisesti buffet illallisesta kavereiden seurasta, kun sai vetää navan täyteen herkku ruokia ja valmistautua iltaan viinilasin kera. Lapsen kanssa ruokailu tarkoittaa sitä, että syödään jotain tosi nopeeta ja välillä rynnätään irroittamaan omaa lasta pois toisten lasten kimpusta samalla väistellen leluja. Myös desibelit nousevat korvia huumaaviksi, mutta ei iloisen polttariporukan takia, vaan sisarusparin takia, joka selvittää välejä tai loukkaantuneen taaperon takia, joka ei saa leikkiä sillä ainoalla lelulla, joka on juuri nyt  varattu. Tämä on sitä aah niin ihanaa lomailua lasten kanssa. 
En kuitenkaan sano sitä, etteikö lasten kanssa matkustaminen olisi kivaa. On ihanaa nähdä kuinka lapsi nauttii uusista kokemuksista ja odottaa innolla tulevia reissuja. Haluamme antaa mahdollisuuden myös jatkossa Lilianille kokea erilaisia reissuja ja nähtävyyksiä, sillä näiden ansiosta arkeen tulee aina jotain odottamisen arvoista. Kaiken kaikkiaan meidän reissu sujui oikein hyvin, vaikkei neiti malttanut nukkua päikkäreitä. Meillä oli mukana tällä kertaa myös isovanhemmat, joten taaperon perässä juoksi myös pari ylimääräistä kättä. Me tehtiin tällä kertaa päiväristeily, joten kovin monessa paikkaa ei ehditty käymään Tallinnan päässä, mutta ehkä suurin mielenkiinnon kohde oli Lilianin mielestä laivan hytti ja erityisesti yläsänky sekä laivan ympärillä menevät aallot.
Oletteko te risteilleet lasten kanssa?  Miten matkustaminen on sujunut? 

6 kommenttia

 1. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Me ollaan käyty nyt kolmisen vuotta joka kesä risteilyllä ja ollaan nytkin menossa syyslomalla. Hienosti on mennyt,toki ollaan kyllä miehen kans ihan lopus ku laivasta pihalle astutaan !!ainut ISO miinus laivoilla on mun mielestä ruokailu. Niin huonot (ja kalliit) vaihtoehdot!!aamupala on kyllä hyvä,mutta ne muut…

 2. Milla / millamainen kirjoitti:

  Eikä miten iloissaan ja onnessaan pieni on tuossa kuvassa! 🙂 Ihana!!

  Me odotetaan jo Niken kanssa, että vauva kasvaa niin isoksi, että päästään viemään häntä erilaisille reissuille ja retkille. Mä muistan muutaman kerran, kun isi on tullut hakemaan meitä päiväkodista aikaisin ja sanonut, että nyt haetaan äiti ja lähdetään Tukholman risteilylle. Oltiin aina ihan onnessamme yllätyksestä! Laivan leikkipaikka oli ihan paras. 😀

 3. Minna kirjoitti:

  Meillä Ellu rakastaa risteilyä ja oltiinkin vuoden sisään laivalla kolmesti. 😀 Reissu on jopa ollut ihan rentouttava, koska likka viihtyy ravintoloissa yhtä hyvin ja perusteellisesti kuin me vanhemmat. 😉

  Ollaan nyt syysloman aikoihin lähdössä taas, saas nähdä, millaista meininki on vauvan kanssa!!

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo mä en ookaan tutustunut oikeestaan muuhunkin kuin buffettiin ja nyt syötiin burger gingissä, kun se oli siinä leikkipaikan vieressä 😀 Buffetista kyllä tykkään, kun saa syödä niin paljon kun haluaa ja varmasti tulee aina kyllä syötyä sen edestä, kun sitä viiniäkin tulee lipitettyä 😀

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo oli kyllä super onnessaan, kun tuossa autossa ei tarvinnut ees potkutella jaloilla, vaan liikku mystisesti kun ohjas tangosta 😀

  Hiihhii, tolllaset yllätysreissut on varmasti parhaita! Ja helppoja aikuisillekin, kun ei mee ekaksi montaa kuuukautta siinä kun kysellään millon me jo lähdetäääään…. 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ohoo, wow! Meillä neiti viihtyy tasan sen verran, että pahin nälkä on poissa 😀 Ehkä tosin johtuu siitäkin, ettei paljon olla käyty ravintoloissa, niin ei neiti oo saanut kokemustakaan siitä odottelusta.

  Kyllä varmasti teidän reissu menee hyvin! Ellu pääsee leikkimään uuteen paikkaan ja voit keskittyä bebeen samalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *