Hae
Love Beyond Words

Synttäriviikko – Lilian 3v

Tasan kolme vuotta sitten sain ensimmäistä kertaa tämän pienen prinsessani syliini. Ei tämä äiti osannut arvatakaan silloin kuinka paljon elämään rakkautta ja onnea tuo pieni ihme toisi. Päivä päivältä opin tuntemaan tätä tyttöä paremmin ja päivä päivältä opin myös rakastamaan enemmän. Äitiys ei tullut minulle luontaisena asiana elämään ja ensimmäiset kuukaudet vauvan kanssa olivat todella haastavia aikoja, mutta onneksi minulla on ollut 3 vuoden ajan minulle se paras opettaja – oma tytär. En aio tässä postauksessa käymään läpi 3 vuoden takaisia tuntemuksia synnytyksestä, sillä aika on jo kullannut muistot (ja hyvä näin). Pääset lukemaan meidän synnytyskertomuksen, joka on kirjoitettu pari viikkoa synnytyksen jälkeen tästä. Toinen versio löytyy siitä, kun aikaa on kulunut yksi vuosi, joten käy kurkkaamassa myös miten tuoreessa muistissa asiat olivat vielä silloin tästä.


Minkälaiseksi tytöksi tämä pieni prinsessa on sitten kasvanut kolmessa vuodessa? 

Lilian on luonteeltaan maailman suloisin ja hauskin. En voi käsittää miten niin pienessä ihmisessä asuu niin valloittava tilannetaju. Hän saa puhuttua jauhot suuhun kaikilta hänen kanssaan väittelyyn lähteville ja laukoo suustaan mitä hauskempia juttuja tilanteisiin sopivaksi. 3-vuotiaaksi hän siis omaa todella laajan sanavaraston ja sujuvasti hän on osannut puhua lauseita ainakin jo vuoden päivät. 
Suloisen ulkokuoren alle kätkeytyy myös todella pippurinen temperamentti. Hän ei lopeta vaatimuksiaan ennen kuin saa haluamansa ja kiihtyy nollasta sataan tuhannesosa sekunnissa. Meillä lentelee lelut ympäriinsä ja vaatteet on pitkin poikin lattioita silloin kun neiti raivostuu. Pahimman kohtauksen mentyä ohi hän kuitenkin rauhoittuu yhtä nopeasti kuin oli kiihtynytkin.
Ehkä se ihastuttavin piirre hänessä on kyltymätön hoivavietti. Nuket ovat hänelle kaikki kaikessa. Hän hoitaa niitä antaumuksella ja tekee kaiken perusteellisesti. Nyt hän on myös ottanut suojatikseen päiväkodissa ryhmänsä nuorimman tytön, jota hän auttaa pukemaan ja käyttämään potalla. Yleensä hän kulkeekin päivän käsikädessä tämän pienen tytön kanssa, eikä päästä häntä silmistään. 

Nukkeleikkien lisäksi hän tykkää kaikesta taiteellisesta. Hän tykkää tehdä erilaisia askarteluja, piirtää ja maalata. Hän myös rakastaa leipoa (ja erityisesti nuolla tämän jälkeen kaikki astiat). Myös ajattelua vaativat pelit ovat hänen mieleen. Mielikuvitus leikeissä on jo huikeaa ja hän saattaa vaikka rakentaa majan, jossa pitää muskaria kaikille nalleilleen tai viihtyä pitkiä aikoja yksin hoitaen nukkea ihan niinkuin oikeaakin vauvaa hoidettaisiin. 
Lilian on myös todella sosiaalinen. Tuttujen ihmisten ollessa ympärillä ei hän ole sekunttiakaan hiljaa, mutta pikkuhiljaa ujous alkaa myös nostaa päätään vieraamman ihmisen tullessa kylään. Eräänä päivänä hän istui jopa vartin hiljaa sohvalla vieraiden ollessa meillä. Mieluiten hän tykkää leikkiä isompien lasten kanssa tai noin vuoden ikäisten. Aikuisia ei enää tarvita leikkeihin mukaan, varsinkaan jos leikkikaveri on vanhempi. 

Ruokien suhteen hän on kotona välillä aika nirso. Yleensä hän kyllä maistaa kaikkea, mutta jos hänellä ei ole kuoleman nälkä, niin jotain epämääräistä ruokaa hän ei suostu syömään paria lusikallista enempää. Lempiruokia hänellä on ehkä yllätykseksi kaikki kasvisruuat ja keitot. Perinteiset jauheliharuuatkaan ei uppoa niin hyvin kuin porkkanat ja kasvissosekeitot.

Vaikka neiti on kova menemään, eikä pysy hetkeäkään paikalla varsinkaan sisätiloissa, niin ulkona hän saattaa muuttua laiskaksi, varsinkin vaatekerrosten lisääntyessä. Hän istuukin yleensä keinussa tai keinuttelee nukkeja tai leikkii hiekkalaatikolla. Edelleen hän myös viihtyy todella hyvin rattaissa ulkona, jos ne ovat liikkeessä (kaupassa rattaissa ei kyllä istuta sekunttiakaan). Lilian menee nukkumaan nykyään klo 21 aikoihin iltasadun jälkeen. Nykyisin käydään hänelle korjaamassa peittoa muutamaan otteeseen, mutta hän nukahtaa yksin. Aamuisin hän herää päiväkotiin yleensä klo 6 ja vapaapäivinä 7-8 väliin. Päiväunet hän nukkuu aina päiväkodissa, mutta varsinkin loma-aikaan hän ei enää välttämättä nuku päiväunia kotona. Ihan koko päivää hän ei ole kuitenkaan jaksanut ilman päikkäreitä, vaan torkahtaa illalla hetkeksi esimerkiksi autossa tai rattaissa. 

Kaiken kaikkiaan Liliania voisi kuvailla valloittavaksi, joka varmasti hurmaa jokaisen vastaantulijan Onnea meidän Rakas 3-vuotias Lilian. 

10 kommenttia

 1. MinnaManna kirjoitti:

  Paljon Onnea Lilian <3 Aivan ihania kuvia! 🙂

 2. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Onnea Lilianille! 🙂 Kuvailit häntä jotenkin niin hauskasti, Lilian on epäilemättä varsin valloittava persoona. 🙂

 3. Sarkku kirjoitti:

  Onnea! Ihana postaus ja miten suloinen prinsessa! <3

 4. Minni kirjoitti:

  Ihana postaus.. Vaikuttaa suloiselta persoonalta teidän Lilian. Haaveiletko muuten enemmästä kuin kahdesta lapsesta? 🙂 Meillä täällä hyörii reilu yksvuotias, ja täytyy sanoa että itselle ei tullut myöskään äitiys luonnollisesti..alku oli hankalaa ja homma niin hakusessa. Välillä mietti mihin sitä on oikein tullut lähdettyä..tuntu jopa että oli pientä babybluesiakin ekat kuukaudet.

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lilian kiittää <3 Kiitos! Oli kyllä hauska kuvaussessio jokin aika sitten 😀 Yksi asia mistä neiti innostuu on prinsessaksi pukeutuminen 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! <3 Hän on kyllä todella valloittava <3

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos <3 Sen kertoo vain aika. Nyt ainakin tuntuu oudolta, etten koskaan olisi enää raskaana, mutta luultavasti kahdessa riittää meille niin paljon hommaa, ettei uusi vauva ole ajankohtainen vielä toooodella pitkään aikaan. Haluan myös saada työkuviot selkenemään seuraavan äippäloman jälkeen, joten senkin vuoksi mahdollinen 3. tulisi vasta kun nämä kaksi ovat jo koulussa. Ehkä silloin iskee taas vauvakuume tai sitten on onnellinen, kun elämässä alkaa olla jälleen aikaa myös parisuhteelle. Sen näkee sitten 🙂

  Olen kirjoittanut itsekin baby bluesista Lilianin syntymän jälkeen. Käy kurkkaamassa jos kiinnostaa. http://lovebeyondwordsblog.blogspot.fi/2014/01/baby-blues.html

 8. Minna kirjoitti:

  Onnea ihana ja taitava Lilian!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *