Hae
Love Beyond Words

3v synttärit

Lilianin synttäreitä juhlittiin eilen. Nämä olivatkin ensimmäiset juhlat joita neiti oikeasti osas odottaa. Voi sitä jännityksen ja riemun kiljahdusten määrää, kun synttäripäivä ja itse juhlat lähestyivät päivä päivältä. Sunnuntaina riitti meillä vilskettä, sillä talon täytti 30 lähintä sukulaista ja ystävää. Lilian on siitä onnellisessa asemassa, että nyt jo hänellä on 4 serkkua, joten leikkikavereita riittää ja lisää varmasti tulee vuosien kuluessa. Itse juhlien järjestäminen aiheuttaa meille vanhemmille aina stressiä, mutta lapsen riemu on se kaikkein paras palkinto. Itse tykkään kuitenkin suunnitella ja leipoa, joten on kivaa, että saa toteuttaa myös tätä puolta synttärijuhlien aikaan. Yleensä tarjoilut ei noudata mitään tiettyä kaavaa, vaan haluan kokeilla vähän eri juttuja joka vuosi. Tänä vuonna tarjolla olikin uunissa paistettuja donitseja, pikeerillä koristeltuja keksejä, kääretortun muotoinen voileipäkakku sekä mansikka-kinuski-suklaa täytekakku, jossa oli kuorrutteena marenkikreemiä ja valkosuklaaganachea. Leipomis apuna minulla oli tällä kertaa pikkuveli, joka teki voileipäkakut. Tarjoilut olivat mielestäni oikein onnistuneet (vaikka pientä korjaamista toki aina löytyy, kun tekee jotain ensimmäistä kertaa) ja vieraillekin näyttin maistuvan! Myös Lilianille kelpasi herkut 🙂 

 

ps. parempi laatuiset kuvat on pikkuveljen käsialaa, joka opiskelee valokuvausta Kuusamossa. Kauniita luontokuvia voi käydä kurkkimassa hänen blogissaan.

11 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Niin herkullisen näköiset tarjottavat, nam. 🙂
  Ja onnea suloiselle Lilianille.♥

 2. Henna kirjoitti:

  Nam, hyvännäköiset tarjoilut. Mites nuo pienet voileipäkakut oli toteutettu?

 3. Henna kirjoitti:

  Nam, hyvännäköiset tarjoilut. Mites nuo pienet voileipäkakut oli toteutettu?

 4. Minna kirjoitti:

  Oi, ihanan näköiset tarjottavat!

 5. Tintti - Valkoisia Haaveita kirjoitti:

  OI nam! ihania herkkuja on ollut! Onnea sankarille 🙂 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

 6. Klara kirjoitti:

  Ohje voileipäkakkurulliin! 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Voileipäkakkuihin on laitettu paahteleipiä vierekkäin levyksi, kostotettu ja kaulittu hyvin, niin että mahdollisesti pystyy rullaamaan sen. Sitten vaan täyte koko levylle ja rullataan varovasti kelmua apuna käyttäen ja laitetaan jääkaappiin vaikka yön yli niin, että pysyy paremmin kasassa 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Olin itsekin tyytyväinen 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiiitos! 🙂 Oli kyllä herkkuja. 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Voisin laittaa joku päivä ohjetta näytille 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *