Hae
Love Beyond Words

Läski Äiti

Ihana Marja Hintikka Live on palannut ruutuun ja viime keväiseen tapaan meinaan yrittää kirjoittamaan postauksen jokaisesta ohjelman aiheesta. Ensimmäisenä aiheena maanantaina oli ulkonäköpaineet vanhemmuuden myötä, joilta ainakaan kukaan äiti pystyy täysin välttymään. Oma kroppa toimii ensimmäiset 9kk tulevan perheenjäsenen/jäsenten yksiönä, jonka jälkeen vielä yleensä monta kuukautta pääasiallisena ruuanlähteenä. Vartalo ei ole tälläisen suorituksen jälkeen enää koskaan  entisellään.

Nykyaikana äitien kauneusihanne on hurja, sillä edes raskausaikana ei saisi näyttää siltä, että olisi raskaana. On sitä hienompaa mitä pitempään pyykkilauta pysyy raskauden aikana ja raskauden jälkeen palautumisen pitäisi käydä päivissä. On surullista, että oman itsensä tuijottelu peilistä menee pienen kasvavan elämän edelle. Miksei naiset voisi unohtaa jenkkakahvat ja selluliitin pakaroissa edes siksi aikaa, kun oma kroppa on lainassa johonkin tärkeämpään. 

Itselle raskausaika ihanaa, sillä kasvava vatsakumpu  tarkoittaa uutta elämää. Mahaa on ihana silitellä ja tykkään pukeutua vatsaa korostaviin vaatteisiin. Stressiä kuitenkin aiheuttaa itse mahan sisällön koko, sillä vaarana on jälleen, että vauvasta kasvaa iso. Tämän takia stressaan myös mahan koosta raskauden aikana. Toivon, että kroppa toimii niin, että mikäli vauva kasvaa siskoaan vauhdikkaammin niin hän syntyisi myös aikaisemmin. Jossain määrin olen ehkä hieman katkera, kun en pysty samallalailla nauttimaan ”raskausajan” etuoikeuksista, sillä olen luopunut niistä herkkupäivistä jolloin syödään kilo karkkeja tai litraa jäätelöä. 
En usko, että stressaan kovinkaan paljon ainakaan talven pimeinä öinä omaa palautumista raskaudesta, vaan nautin siitä, kun voin käpertyä viltin alle pienen nyytin kanssa. Mieleeni tuskin tulee siinä vaiheessa ajatusta, että olisin hikilenkillä -20 asteen lumipyryssä. Ilmojen lämmetessä pikkuhiljaa on ehkä kuitenkin uskallettava jälleen kurkata myös sinne peiliin. Voi olla, että sieltä katsoo takaisin aika räjähtänyt kotimamma, jolle on aika tehtävä jotain. Omaan hyvinvointiini vaikuttaa paljon myös oma ulkonäkö. Valitettavasti viimeiset pari vuotta tilanne on ollut juuri se, etten ole juurikaan kiinnittänyt huomiota omiin liikuntaharrastuksiin, mikä on osaltaan vaikuttanut myös omaan mielialaan. 
Vaikka synnytyksen jälkeen on oltava armollinen omalle kropalle, niin kokonaan ei kuitenkaan omaa hyvinvointia ole hyvä unohtaa. Äidin jaksamista auttaa paljon, jos viikossa antaa aikaa myös itselleen. Vielä parempi, jos löytää omalle vapaa-ajalleen jonkun kivan liikuntaharrastuksen, sillä se antaa paljon voimaa ja energiaa myös arkeen. Ennen kaikkea on kuitenkin tärkeää muistaa, ettei itseä kannata ruoskia liikaa, sillä vauva- ja lapsiperheen arki on jo vauhdikasta sellaisenaankin. Sallittakoon siis meidän myös nauttia elämästä herkkuiltoja unohtamatta.

Onko teille äidiksi tulon myötä tullut lisää stressiä oman ulkonäön suhteen? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *