Hae
Love Beyond Words

Raskausviikko 30

Aika hurjaa, että tällä viikolla tulee täyteen jo raskausviikko 30 ja päästään ihan uudelle kymmenluvulle. Raskaus -ja odotusaiheisia postauksiakaan ei ole tullut julkaistua tässä odotus aikana niin paljon kuin oli mielessä, sillä toisella kierroksella ei tosiaankaan itse raskautta kerkeä miettiä juurikaan. Lähiaikoina aion kuitenkin tehdä pienen listan meidän vauvahankinnoista + vielä puuttuvista tavaroista. Jälleen kerran minut yllätti se kuinka paljon oheistarvikkeita vauva + äiti  + mukana kulkeva esikoinen tarvitsee ja hankittavaa kyllä riittää, sillä Lilianin vauva-ajoilta ei olla säästelty juuri mitään. 
Viimeinen kolmannes on lähtenyt kivasti käyntiin ja jaksaminen on edelleen hyvä. Raskaus ei vaikuta arjen pyörittämiseen, vaikka viimeisen kuukauden aikana selkeesti pieni asukas on saanut valtavasti voimaa. Tämä aika onkin ehkä se ihanin liikkeiden tuntemisen puolesta, sillä tiedän koko ajan missä vauva on ja se myös reagoi kosketuksiin. Vauva ei ole vielä kuitenkaan niin iso, että maha haittaisi elämää tai olo olisi mitenkään tukala. Tosin Lilianin perässä kumartelu ja nouseminen lattialta ei enää käy niin näppärästi.

Lilian ei juurikaan vielä ole erityisemmin odottanut vauvaa, vaikka hän kyseleekin aika-ajoin koska vauva syntyy ja antaa haleja sekä pusuja myös mahalle. Hän ei vielä ole pongannut isoa liikehdintää, joten vauvan tulo ei ole vielä kovin konkreettista. Tällä viikolla hän on innostunut veikkaamaan kuinka iso vauva mahan sisällä on. Lilianin mitta on n. 15cm luokkaa, joten hän taitaa yllättyä kovasti, kun sieltä joku päivä tulee ihan oikean kokoinen vauva!

Synnytys ei edelleenkään pelota. Uskon, että pitkän odotuksen on tarkoitus psyykata äidit synnytykseen ja h-hetken lähestyessä on valmis mihin vaan että saa jo oman pienen nyytin syliin. Tällä kertaa kuitenkin koitan valmistautua paremmin synnytykseen, sillä totuus on se että se tulee sattumaan ja kovaa, joten toivon, että tällä kertaa pystyisin hallitsemaan kipua edes hiukan paremmin. Onko teillä antaa suosituksia kirjoista tai muusta materiaalista millä valmistautua tulevaan? Olen myös kuullut hyvin kokemuksia akupunktiopisteiden painelusta synnytyksen käynnistymisen yhteydessä ja kivun lievittämisessä. Onko teillä kokemusta sellaisesta?

Olen tehnyt sen suuren virheen, että olen alkanut laskemaan viikkoa töiden loppumiseen. Ajan kulu on hidastunut ja en enää yhtään malttaisi odottaa, että pääsen jäämään kotiin. Loppuaika onkin pelkkiä viikkojen ja päivien laskemista, sillä eka odotan äitiysloman alkua, jonka jälkeen jouluaattoa ja sitten onkin enää 2 viikkoa laskettuun aikaan. Toivon, että unohdan jotenkin mystisesti tämän päätavoitteen ja loppuaika ei tunnu tällä kertaa niin pitkältä.


Sikiön paino: 1350g 

Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 25,5cm 
Koko pituus: 35cm

Vauva

Vauva harjoittelee hengittämistä ja hänellä saattaa olla hikka. Aivot jatkavat kehittymistä ja niihin syntyy yhä enemmän poimuja. Lapsen ihon alle muodostuu lisää rasvaa, jonka myötä keho kasvaa ja kasvot pyöristyvät. Ny lapsen pää on suhteessa kehoon lähes oikeankokoinen. Vauvalle on kehittynyt muisti ja hän esimerkiksi rauhoittuu yhä nopeammin kuulessaan saman tutun rauhoittavan kappaleen. 

Äiti

Aika voi tuntua raskaalta henkisesti ja fyysisesti. Välillä on täynnä energiaa, ja toisena päivänä uupunut. Myös harjoistussupistuksia voi alkaa tuntumaan. Lapsi vie yhä enemmän tilaa, jonka myötä virtsaamistarve voi kasvaa. On tärkeää syödä monipuolisesta, juoda vetta riittävästi sekä levätä.

Mitä tuntemuksia teillä on 30. raskausviikon kohdalla? Meneekö aika edelleen nopeasti vai alkaako odotus käydä jo pitkäksi? 

10 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Täällä myös tulee perjantaina rv 30 täyteen ja kovasti odotan myös tulevaa äitiyslomaa. Ensimmäisen aikana lainasin kirjastosta synnytä rentoutuneena cd:n. Itse tykkäsin siitä kovasti. -Tuija

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Mulla meni rv 30 aika vielä nopeasti ja tuntui, että laskettuun aikaankin on vielä vaikka kuinka paljon aikaa. Olo oli myös hyvä ja töissäkin jaksoi olla. Nyt on 39. viikko meneillään ja alkaa olla jo vähän eri tuntemukset! 😀 Esikoinen oli tässä vaiheessa jo maailmassa, mutta tämä ei halua jättää majaansa, eikä tietysti vielä tarvikaan, vaikka viikko sitten jo todettiin, että kohdunsuu on sormelle auki ja pehmeä. Kumartelu alkaa olla historiaa ja muutenkin on tukalaa, vaikkei maha mikään jätti olekaan. Kyllä se tästä, tsemppiä viimeisille viikoille!❤

 3. MinnaManna kirjoitti:

  Hui kun tuntuu, että olet jo jotenkin niin pitkällä! Juurihan kerroit olevasi raskaana. 😀 Ja nopeasti ne viimeiset työviikot menee 🙂

 4. Minna kirjoitti:

  Vähiin käy ennen kuin loppuu!:) Nauti hyvistä oloista, ja eihän sitä tiedä, vaikka teitä olisi jo neljä jouluna. 😉

 5. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Hurjaa kyytiä mennyt tämä sinun odotus. 🙂
  Muista nauttia masusta, sitä tulee äkkiä ikävä.

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij! Sitten meillä on melkeen päivälleen sama laskettu aika! Jaksamista myös sinne viimeisille kuukausille! 🙂
  Täytyykin käydä tutustumassa kirjaston valikoimaan. Juuri tänään meinattiin tehdä retki kirjastoon esikoisen kanssa 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih muistan tuon tunteen. Mutta enää ei ole kuitenkaan montaa viikkoa! Tsemppiä viimeisiin hetkiin masun kanssa ja itse synnytykseen <3
  Täytyy olla kiitollinen, että raskaus on tosiaan sujunut ilman kummempia vaivoja tänne asti ja on saanut olla töissä normaalisti 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hhaha jooo niin se vaan aika kuluu! 🙂 Kyllä on mennyt nopeesti aika, kun tässä oli kesäkin välissä ja heti perään synttärihulinat ja nyt joulun odotus 🙂 ENÄÄ 4 VIIKKOA! APUA, sit oikeesti oon vaan kotona. Liian hurja ajatus vielä 😀

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ehkä tällä kertaa toivon, että bebe pysyisi masussa uuden vuoden yli, niin voin nauttia rauhallisesta joulusta ja antaa vielä kaiken huomion Lilianille 😉 Mut voihan se olla että käy just päinvastoin, kun mitä ajattelee että käy 😀

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah mulla on jo nyt ikävä, kun aattelen jos tää on nyt vika kerta! Uskomaton ajatus ettei sais ikinä enää kokea tätä masua, mutta eihän sitä tiedä, jos joskus vielä yksi tämän jälleen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *