Hae
Love Beyond Words

Vaatehankinnat talvivauvalle

Lilianin kanssa tuli tehtyä aika monta hutiostosta vaatteiden suhteen, sillä ei ollut kokemusta siitä minkälaisia vaatteita on järkevä käyttää vauvalla. Käyttämättä jäivät kaikki paidat ja lyhythihaiset syysvauvalla. Myöskään mekot eivät kotioloissa löytäneet montaa kertaa päälle, sillä käytännöllisyys oli vaatteiden osalta esikoisen kohdalla se tärkein kriteeri. Nyt sitä kokemusta ehkä jo pikkasen löytyy, joten olen koittanut ostaa tällä kertaa kaikki vaatteet niin, että ne myös tulisivat käyttöön. Lilian syntyi lokakuun puolessa välin, joten myös silloin kylmät kelit tekivät tuloaan. Tuleva vauva syntyy talven keskelle, joten pienimmät vaatteet ovat aika lailla samanlaisia mitä Lilianillekin olisi ollut järkevä ostaa. 
Sisävaatteiden osalta kaikista käytännöllisimpiä ovat bodyt ja erityisesti kietaisumalliset. Silloin ihan pienen vauvan voi vaan nostaa vaatteen päälle, eikä päätä tarvitse alkaa tunkemaan pienestä kolosta sisään. Lyhythihaisia meiltä ei löydy ollenkaan pienessä koossa, sillä erityisen kuuma ei varmasti ole talvella myöskään sisällä. Myös housujen osalta suositaan helposti puettavia malleja, vaikka vauvoille saisikin ihania farkkuja ja henkselihousuja, niin vaatteet saattaa mennä useamman kerran päivässä kokonaan vaihtoon ja vaippaa vaihdetaan vähintään parin tunnin välein.

Yöpuvut kannattaa myös olla helppoja pukea, sillä vaippaa vaihdetaana myös öisin ja pahimmillaan yövaatteetkin menevät useaan otteeseen vaihtoon yön aikana. Nopeiten päälle saa vetskari yöpuvun, mutta olen tykännyt myös nuista, jotka lähtee pelkästään haaroista auki, sillä silloin ylävartalo pysyy koko ajan lämpimänä. Talvellä suosisin myös yöpukuja, joissa on myös varpaat piilossa, sillä sukat tunnetusti ei pysy vauvan päällä. 

Ulkovaatteiden osalta ei tarvitse miettiä vielä merkkiä ja ominaisuuksia, sillä vauva pysyy hyvin lämpimänä vaunuissa makuupussin ja perus toppahaalarin sisällä. Ulkovaatteissa on hyvä olla käännettävät hihan- ja lahkeensuut, jolloin vauvan kädet ja jalat pysyvät paremmin lämpiminä ja mitään erillisiä lapasia ja töppösiä ei välttämättä tarvitse pukea pienillä matkoilla. Automatkoja varten erittäin käytännöllinen ostos on lämpöpussi, jolloin vauvan voi vaan laittaa kevyissä vaatteissa pussin sisälle talvellakin. Tämä on myös matkustusturvallisuuden kannalta parempi vaihtoehto kuin paksut toppavaatteet, sillä auton turvavyöt pystyy laittamaan tiukasti kiinni kevyemmän vaatekerraston päälle. 

Baby’s Only lämpöpussi yhteistyössä Oz Babyn kanssa

Vaatteita ei olla tällä kertaa ostettu kuin muutama koossa 50, sillä viime kerralla ne mahtuivat viikon verran päälle. 56 koosta lähtien kannattaa olla alkuun ainakin noin 7-10 vaatekappaletta kutakin. Vaatteiden kulutus riippuu paljon vauvan puklailu tahdista ja siitä kuinka hyvin vaipat pitävät sisällään kaiken ulos tulevan tavaran. Koko ajan ei viitti pesukonettakaan olla pyörittämässä, joten vaatteita on hyvä olla liikaa kuin liian vähän 😉

Tuleeko mieleen vielä jotain muuta mitä kannattaisi huomioida talvivauvan pukemisessa? 🙂

8 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Merinovillainen tai silkkinen alushattu ja siihen sitten lämmin hattu päälle 🙂 Muuten vaikuttaa hyvältä.

 2. mummo kirjoitti:

  Tänään juuri tytär esitteli uuden äitiyspakkauksen. Kivoja vaatteita oli minusta siinäkin ja niitä oli yllättävän paljon. Hyvä alkuvarasto.

 3. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Tosi hyvä postaus ja hei, oon ihan samaa mieltä monista jutuista! Kerran vauvavuoden vetäneenä todellakin tietää, että ihan pienelle tuo kietaisumalli on paras ja että housut, joissa on "sukat" mukana, on ihan parhaat. Pienet farkut ym. söpöstelyvaatteet on toki hurjan suloisia, mutta itse kans suosittelen kyllä kans mukavuutta ja helppoutta yli kaiken muun 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo sellainen on vielä ostoslistalla! 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tänä vuonna olikin pojalle kivoja vaatteita siinä 🙂 Itse en ottanut sitä ollenkaan, kun viimeksi jäi lähes kaikki käyttämättä ja oli ihan väärään aikaan sopivia, kun suurin osa on niin isokokoisia. 140e saa kuitenkin paljon enemmän tavaraa kirpparilta 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Varmasti tämä korostuu vielä enemmän nyt, kun ei oikeasti ole aikaa alkaa säätää vaatteiden kanssa. En halua ees kuvitella minkälainen show on ulkovaatteiden kanssa, jos neiti esikoinen heittäytyy vauvaksi 😀 Voi olla että jäädään neljän seinän sisälle aika monta kertaa talvella varsinkin 😀 😀

 7. Anniina kirjoitti:

  Merinovillainen lakki mullakin tuli mieleen, ja tumput. Talvella varsinkin on hyvä pitää vauvalla lakkia päässä ja tumppuja käsissä sisälläkin. Mitä pitempivartiset tumput on, sitä paremmin ne pysyy käsissä vaikka vauva huitookin.

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meillä ei viimeksi taiduttu käyttää juurikaan tumppuja käsissä, kun Lilian ei tainnut raapia paljon itseään. Saas nähdä minkälainen poika nyt on tulossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *