Hae
Love Beyond Words

Miten meillä syödään? (sis. alekoodin Minimelle)

Varmaan jokaisessa lapsiperheessä ruokailutottumukset tekevät täyskäännöksen vauvan tullessa taloon. Minulle suurin kulttuurishokki oli se, että keittiön edessä oikeasti kuluu niin paljon aikaa, sillä lapsen kanssa ruokailurytmit on pidettävä säännöllisenä. Itse olin tottunut aikaisemmin syömään yleensä vaan koulussa tai töissä lämpimät ateriat, joten arkisin ei tullut juurikaan laitettua ruokaa. Vauva-aikana pystyin vielä syömään lennosta jotain nopeaa, mutta taaperovaiheen koittaessa piti myös panostaa lapsen ruokailuun ja rytmiin. Meillä on syöty aika pitkälti samaa ruokaa koko perheen kesken siitä lähtien kun kaikki ruokamaut oli käyty läpi ja Lilian on saanut jo pitkään myös pitää mäkkipäivän silloin kun äiti tai isi ei jaksa tehdä muuta.

Meillä syödään perus arkiruokaa, mikä on nopeaa valmistaa. Enimmäkseen teen laatikoita, keittoja, salaatteja ja munakkaita, eli kaikkea sellaista minkä voi vaan lyödä yhteen kasaan, eikä alkaa miettimään lisukkeita erikseen. Lilianin suosikkeja on perinteiset kalapuikot ja makaroonilaatikko. Hän tykkää myös kasviksista, erityisesti keiton muodossa ja puuroista. Hän puolestaan ei tykkää kastikkeista tai perunamuussista, joten lihapulla-annos saattaa jäädä lähes kokonaan syömättä hänen kohdallaan.
Ruokailuhetket sujuvat joskus hyvin ja välillä ei niin hyvin. Mikäli päivän aikana on pidetty kiinni ruokailuajoista ja välissä ei ole epämääräisiä välipaloja, niin ruoka yleensä maistuu hyvin. Ketään kuitenkaan ei pakoteta syömään ja mikäli ruoka ei maistu ruoka-ajalla, niin se tulee vastaan iltapalalla. Olen koittanut pitää pääni ja pyrkiä siihen, että jokaista ruokaa pitää ainakin maistaa muutama lusikallinen ennen kuin siirrytään iltapalaan. Tällä hetkellä se toimii aika hyvin, kun minulla on vaan yksi käskytettävä.

Yksi toimiva juttu saada ruoka maistumaan on antaa lapsen valita minkälaisesta lautasesta hän haluaa syödä. Yksinkertainen, mutta toimiva kikka ainakin meillä! Ja kyllähän ruoka maistuukin paremmalle, jos sen saa syödä suloiselta panda lautaselta. Me saatiin tämä ihana Eef Lillemorin setti testiin Minime -verkkokaupasta ja ruoka katosi lautaselta ennätys nopeasti. Myös maitoa sai kaataa kuppiin lisää aika nopeaa tahtia, sillä myös pilleissä on jotain maagista, jotka saavat lapset (ja aikuiset) juomaan! 

Eef Lillemorin astiat on valmistettu melamiinistä, joten ne myös kestävät pesukoneessa pesun, mikä onkin iso helpotus arkeen. Olen huomannut, että muoviset astiat menevät nopeasti huonoon kuntoon ja suloiset kuvat alkavat irtoilemaan, joten näitten kanssa ei sitä ongelmaa tule. Melamiini kestää myös hyvin lapsen käsittelyä ja on astiat ovat paljon kivempia käytössä, kun eivät ole yhtä kevyitä kuin muoviset. 
Minulla onkin ilo tarjota teille lukijoille alekoodi Minimelle. Koodi on LBW2016 ja sillä saa -15% kaikista normaalihintaisista tuotteista 30.11.2016 asti! Verkkokaupassa on nyt avattuna myös jouluosasto, josta kannattaa käydä nappaamassa parhaat joululahjat pukinkonttiin. Valikoimasta löytyy mm. kattava valikoima valaisimia ja lelulahjoja

Miten teillä sujuu arki ruokailu? Laittakaa vinkkejä siitä milloin ruoka maistuu ja milloin ei?

*Yhteistyössä Minime.fi kanssa

2 kommenttia

  1. mummo kirjoitti:

    Kivan näköiset astiat, varmaan mummon pikku Prinsessakin tykkäisi, pitää käydä verkkokaupan puolella.

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Kannattaa käydä tutustumassa! Siellä löytää tosi kivoja erilaisia astioita jokaiseen makuun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *