Hae
Love Beyond Words

RV 34 ja viimeinen työviikko

Aika uskomatonta, että nyt ollaan niin pitkällä, että tämä on viimeinen työviikko toodella pitkään aikaan. Vielä sitä on vaikea käsittää, että kohta sitä jäädään kotiin ja keskitytään ainoastaan siihen että lapsilla on kaikki hyvin päivän aikana. Viime kerralla siirtymävaihe oli helpompi, sillä opiskelin samalla, joten oikeastaan mitään muutosta alkuun ei tapahtunut ja vauvan tuomista muutoksista ei ollut vielä mitään mielikuvaa. Kerkesinkin olla tässä välissä lähes kaksi vuotta työelämässä, joten nyt on varmasti oikea aika palata kotiin ja sitä osaa myös arvostaa enemmän. 

Raskausaika on tähän asti sujunut kaiken kaikkiaan todella nopeasti, vaikka jossain vaiheessa valitinkin viikkojen kulumisen hitautta. Näille parille viimeiselle viikolle olen saanut kuitenkin jostain ylimääräisen virtapiikin ja toivottavasti se kantaa myös tämän työviikon loppuun asti. Kehtaankohan edes sanoa tätä, että edelleenkään minulla ei ole mitään suurempia raskausvaivoja. Ajoittaiset selkäkivutkin ovat olleet poissa nyt viikon sekä saan edelleen nukkua läpi yön ilman herätyksiä ja  nukkuma-asento on helppo löytää. Kivuliaita supistuksia ei myöskään ole ollut, joten uskon, että tämäkin kaveri viihtyy mahassa vielä pitkän tovin. Voihan tosin olla, että nyt tämän ääneen sanottuani en enää nuku loppuaikana, mutta ei se mitään, sillä tämä on VIIMEINEN TYÖVIIKKO(!) (Tosin Lilian ei nuku enää päikkäreitä yleensä kotona, niin ehkä haluan nauttia virkeästä olosta mahdollisimman pitkään… .:D) Ehkä tämän hyvän olon vuoksi minusta tuntuu jopa rikollisesta jäädä pois töistä. Miksi tästä on niin vaikea nauttia, sillä ollaanhan mekin silti ansaittu pieni levähdys tauko ennen vauvan syntymää, vaikkei työ olisikaan fyysisesti vaativaa. Ensi vuonna varmasti univelka tulee olemaan taas satakertainen ja hermot kireellä meistä jokaisella.

Loppuun vielä hieman Kaksplussan raskauskalanterin infoa viikolta 34.

Sikiön paino: 2100g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 29cm
Koko pituus: 39cm 

Vauva
Kohdussa alkaa olemaan ahdasta, eikä lapsi pysty liikumaan yhtä vapaasti kuin aikaisemmin. Lapsi on täysin kehittynyt ja mittasuhteet ovat oikeat, joten nyt hän enää kasvaa ja pyöristyy. Tämän viikon aikana hän myös tunnistaa ne äänet joita kuulee päivittäin. 
Äiti
Raskausviikon 34 mennessä kohdun paino on kymmenkertaistunut.  Myös painosi on noussut ja se jatkaa nousemista noin puoli kiloa viikossa. Napa saattaa olla kääntynyt ulospäin. Yöunet saattavat muuttua levottomaksi ja synnytys pyörii yhä enemmän mielessä. Hyvän nukkumisasennon löytäminen on vaikeaa ja paras asento on vasemmalla kyljellä, jolloin verenkierto ja munuaisten toiminta säilyvät hyvinä. 

11 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Ihana masu ja huippua, ettei mitään vaivoja ole ollut. 🙂
  Mukavaa viimeistä työviikkoa sinne.♥

 2. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Voi mikä ihana masu siellä ja apua, jäät jo äitiyslomalle! Mukavaa viimeistä työviikkoa! 🙂

 3. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Niin ihana masu♡ ja ihan mahtavaa,että saat nauttia raskaudesta ilman vaivoja! !

 4. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Niin ihana masu♡ ja ihan mahtavaa,että saat nauttia raskaudesta ilman vaivoja! !

 5. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Niin ihana masu♡ ja ihan mahtavaa,että saat nauttia raskaudesta ilman vaivoja! !

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! <3 Enää yksi päivä!

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos <3 Hih kieltämättä tää tuli itsellekin vähän yllätyksenä, vaikka viikkoja ja päiviä siihen on laskettu 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos <3 Tää on just sopiva, ei juuri ollenkaan tiellä 😉

 9. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Todellakin on hengähdyshetket ansaittu!! Ja kuitenkin Lilian kun on suurimman osan aikaa kotona, niin todellakin – lepoa tulevalle tuplamamalle vaan niin paljon kuin mahdollista <3

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Tää on kyllä aika etuoikeus varmasti 🙂 Raskausaika sujuu paljon mielekkäämmin ja edelleenkään tosiaan ei ole kiire synnyttämään 🙂

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo eilen oli kyllä aika speciaalia, kun makasin vaan sohvalla 😀 Seuraavasta kerrasta voi sit haaveilla joskus ehkä kun lapset lähtee pois kotoa… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *