Hae
Love Beyond Words

My Day 24.11

En ole tainnut kertaakaan tehdä minun päivä tyyppistä postausta parin vuoden aikana mitä kerkesin töissä olla, joten ehkä nyt on sen aika, kun viimeiset hetket tältä erää vietetään töitten parissa. Työ – ja lapsiperhearjen yhdistäminen vaatii suunnittelua arkena, sillä molemmat käydään kokopäiväisesti töissä, joten aika kotona on ihan minimaalinen. Tässä kuvina meidän eilinen päivä. 
Meillä normaalisti alkaa päivä hieman ennen klo 6. Meillä on ollut todella iso plussa se arjen kannalta, että molemmilla on sama työaika ja työpaikat samalla suunnalla. Itsellä on myös liukama klo 9 asti, joten mitään kiirettä ei tarvitse pitää muulloin kuin näin talviaikaan, jolloin mennään koko perhe samalla autokyydillä ja miehen tulee olla klo 7.00 töissä. Eilenkin oltiin hyvin aikataulussa ja tunnin sisällä saatiin aamupuuhat tehtyä, neiti vietyä päikkäriin ja molemmat oltiin 7 mennessä töissä. 
Töissä ollaankin sitten yleensä aika 7-15.00, mutta yleensä aina kerran viikossa minulle osuu päivystys ja olen klo 16 asti ja eilen sattui olemaan juuri tälläinen päivä. Kimmo ja Lilian tulivat hakemaan minua töistä ja kotona oltiin 16.30. 

Kotona tein valkosuklaaleivoksia töihin viimeisen päivän kunniaksi ja Kimmo kokkaili meille ruokaa. Ruuan kypsyessä uunissa käytiin nopeasti kaupassa hakemassa pari pakettia, jossa oli jo ensimmäiset joululahjaostokset. Kellon ollessa 18.30 oltiin syöty masut täyteen, jonka jälkeen viimeistelin leipomukset sekä käytiin neidin kanssa suihkussa. 19 jälkeen oltiin koko sakki x-asennossa sohvalla ja katottiin hetki telkkaria. 

Klo 20 tehtiin neidin iltapuuhat ja neiti simahti aika nopsaan. Kimmon oli ihan pakko ostaa kauppareissulta ekat konvehtit joita maisteltiin neidin nukahdettua. Katottiin pari sarjaa netflixistä ja aloittelin tätä postausta. Klo 22 mentiin me vanhukset myös unille. 

Tälläinen päivä on aika tyypillinen meille. Yleensä ohjelmaa riittää klo 19 asti ja neidin mentyä unille ne muutamat hetken rauhassa sohvalla on todella arvokkaita. Onneksi minulla ei ole ollut kuin ajoittaista kovaa väsymystä, joten oon saanut myös iltaisin tehdä omia juttuja ja rentoutua tv:n ääressä. 
Tälläiset päivät on nyt kuitenkin historiaa meille vähäksi aikaa. Vaikka olenkin oppinut hyväksymään sen, että nään neitiä sen pari-kolme tuntia illassa, jolloin ei edes hirveesti kerkeä leikkiä on ihanaa, että seuraavat vuodet pystyn taas seuraamaan lapsen kehitystä ihan vierestä. 

6 kommenttia

 1. Onneli kirjoitti:

  Oho, moneltako teidän päiväkoti oikein aukeaa jos ehditte klo 7 töihin? Meillä mä menen töihin ennen kuin muut heräävät, jotta ehdin hakea lapsen ennen viittä. Mies taas vie tarhaan ja tekee iltapäivästä pidemmälle töitä. Kummallakaan meistä ei ole työaikoja, joten vaihtoehtoisten järjestelyiden määrä olisi ihan rajaton. Mutta meidän arki ei kyllä koskaan toimisi niin, että oltaisiin sama aika töissä! Ei me vaan kerta kaikkiaan ehdittäisi viedä ja hakea lasta päiväkodin aukioloaikojen puitteissa… Onko teillä tosi lyhyet työmatkat vai miten ihmeessä te tämän toteutatte?

 2. Minna kirjoitti:

  Onnellista äitiyslomaa!! Pahus kun en itse muistanut tehdä tällaista muistoksi töissäollessani. Aamuista kellonkyttäystä ja liian nopeita iltoja ei kyllä ole yhtään ikävä…

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Se aukeaa 6.30 ja ollaan siellä aika tasan tarkkaan just sillon 😀 Meillä tosiaan on myös lyhyt matka päiväkodin- ja työpaikkojen välillä, sillä autolla mentäessä se on vaan 10min ja siitä 5min niin ollaan toisen työpaikalla. Ei olla tarvittu toista autoo, kun kaikki on suht lähellä ja tulevaisuudessakin toivottavasti oma työpaikka on yhtä lähellä Kimmon työpaikkaa tai julkisilla pääsee nopeesti 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos <33 Hahha joo onhan tää nyt vähän luksusta, kun ollaan Lillin kanssa makoiltu aamu 9 hyvällä omalla tunnolla sängyssä.. 😀

 5. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Mun pitää kans tehdä pari TODELLA stressaavan ja kiireisen työpäivän mydaytä, niin voi niitä lukea sit kun pyörtyy tylsyyteen kotona 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha mä luulen ettei tule sellaista hetkeä, että pyörtyisit tylsyyteen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *