Hae
Love Beyond Words

Heipat päiväkodille

Eilen oli virallinen ensimmäinen äitiysloma päivä ja samalla myös Lilianin viimeinen päiväkotipäivä. Neiti heräs virkeenä klo 7 ja luetteli aamutoimet sängystä: ” ensiksi käyn vessassa, sitten menen syömään aamupalaa, pesen hampaat, puen vaatteet päälle ja lähden päiväkotiin. Sitten minulla alkaa loma”. Hassua miten pieni jo ymmärtää, että eilinen päivä oli muita erityisempi, sillä hän oli ollut koko päivän vaisu ja käyttäytynyt muutenkin epätavallisesti. Kun tultiin yhdessä hakemaan häntä, niin sanoja ei tullut, vain haikea hymy kaikille hoitajille, jotka vuorotellen halailivat neitiä. Lilianille muodostui päiväkodissa oma tärkeä rooli pienempien lasten hoivaajana ja hänelle oli tärkeää päästä vetämään erilaisia leikkejä sekä viihdyttämään muita lapsia.  3-vuotiaalle ryhmän tuoma yhtenäisyyden tunne on todella tärkeää, joten toivon, että hän löytää myös kerhosta yhtä kivoja kavereita mitä päiväkodista on löytynyt.
Minulla oli loman alkuun varattuna kaksi päivää ihan omaa aikaa. Suunnitelmissa oli käydä hieronnassa, kirppari kierroksella, ostelemassa rauhassa joululahjoja ja kahvittelemassa kavereiden kanssa. Lopulta en tehnyt juurikaan mitään näistä, sillä töistä pois jääminen varmaan oli liian kova stressin laukasija ja heti lauantai aamuna alkoi flunssa tehdä tuloaan. Eilisen päivän tein siis jotain mistä kaikki äidit voivat vaan haavaille: makasin sohvalla ja katoin telkkaria. Voi kuinka luksusta, että äitinä voi sairastaa koko päivän sohvalla kaikessa rauhassa. Töissä ollessa en viitsisi ”pienen flunssan” takia jäädä kotiin saati sitten viedä neitiä päiväkotiin, jos ite olen kotona, sillä hän muutenkin on siellä täyden viikon. Iltaan mennessä olikin olo miljoona kertaa parempi ja pystyttiin osallistumaan lasten pikkujouluihin. 
Minun on vieläkin vaikea uskoa, että nyt sitä sitten ollaan kotona. Luulen ettei tämän kuun puolella edes tule mitään tunnetta, että vauva pitäisi saada ulos ja äkkiä, sillä haluan nauttia näistä rauhallisista kotipäivistä Lilianin kanssa. Tai no.. en tiedä miten rauhallisia ne tulevat olemaan, sillä suunnitelmia on tehty jo sen verran, etten kohta edes tiedä miten ne keretään toteuttaa. Äitiysloman alku on siis hieman erilaisempi mitä viimeksi ja voihan se olla, ettei vauva pysy masussa mukana niin pitkään, jos pysytään neidin kanssa liikkeellä koko ajan. 

Ensi viikon kohokohta meillä on yhden yön Tampereen reissu ihan vaan meidän kahden kesken: minä ja Lilian. Lilian pääsee junan ja bussin kyytiin sekä hotelliin yöksi. Tampereella meitä odottaa Lilianin täti, shoppailua ja joulutorin tapahtumat. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet sen verran kiireisiä, että haluan antaa Lilianille erilaisia kokemuksia myös kaksistaan, sillä alkuvuosi tuo tullessaan varmasti myös paljon mustasukkaisuutta, mutta uskon, että Lilian on jo kuitenkin niin vanha ymmärtääkseen, että vauva tulee tarvitsemaan aluksi enemmän huomiota. Unohtamatta kuitenkaan sitä, että myös Lilian on vielä pieni ja vaatii edelleen huomiota leikkeihin ja arkisiin juttuihin, Toivon mukaan vaan minulla ei ole yhtäkkiä kaksi vauvaa, sillä nyt olen tottunut näkemään pääasiassa vaan yhden omatoimisen ja reippaan leikki-ikäisen…
Minkälaisia ajatuksia teillä on tuonut äitiysloman alku? Joko raskaus alkaa kyllästyttää? 

7 kommenttia

 1. Koivulan emäntä kirjoitti:

  Onnea uuteen arkeen! <3

 2. Onneli kirjoitti:

  Ihanaa äitiyslomaa! Hyödyntäkää ihmeessä alueen mieletöntä kerho yms. toimintaa sosialisoimiseen (sekä äiti että tytär). Me ollaan ainakin nyt käyty avoimessa päiväkodissa (ihan mieletön paikka!) ja heti kun tytöllä vaan ikä riittää aion laittaa hänet avoimen päiväkodin yhteydessä toimivaan kerhoon. Mulla on sellainen käsitys, että olen sinut joskus nähnytkin MLL:n perhekahvilassa, mutta jos olen väärässä etkä ole niitä vielä kokeillut niin suosittelenpa sitten niitäkin. 🙂

 3. Tuija kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 4. Tuija kirjoitti:

  yvää äitiyslomaa. Täällä myös alkoi äitiysloma keskiviikkona. Menikö Lilian yli? Meidän neiti kohta 4-vee syntyi kaksi viikkoa yli lasketun, mutta jotenkin nyt tunne, että tämä ei niin paljoa ylitse mene.

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo tykättiin käydä juuri tuolla MLL:n perhekahvilassa kun olin vielä kotona. Tarkoitus on nyttenkin alkaa käymään niissä jo joulukuussa, joten jos käyt kartanonkoskella niin varmasti siellä törmätään. 🙂 Näistä paikoista tulee varmasti vielä enemmän henkireikä, sillä neiti kaipaa kovasti leikkiseuraa lähes päivittäin. Viimeksi pääasia oli enimmäkseen, että itse näki muita äitejä, kun neiti ei niinkään leikkinyt vielä muiden kanssa 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oiij, meillä on siis ihan sama laskettu aika! Tsemppiä loppu odotukseen! 🙂 Meillä Lilian meni kans 15päivää yli, mutta itselläkin on tunne ettei tämän kanssa tarvii niin kauan odotella. Saa nähdä oonko miten väärässä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *