Hae
Love Beyond Words

Laatuaikaa lapsen kanssa

Vauvan synnyttyä kahdenkeskiset hetket Lilianin kanssa nousevat erityisen suureen merkitykseen, sillä hänelle on tärkeää tuntea edelleen olevansa yhtä rakas mitä ennen vauvaakin. Kimmon on helpompi lähteä kahdenkeskisiin harrastuksiin neidin kanssa, mutta myös itse haluan aloittaa sellaisen harrastuksen missä pääasiassa käydään me vaan kahdestaan.
Nyt joulun aikaan meillä on kuitenkin mahdollisuus viettää leppoisaa aikaa kaksistaan ja maanantaina me tehtiin yhden yön reissu Tampereelle. Matka sujui nopeasti junalla ja yhden tunnin matka olikin todella helppo verrattuna kesäiseen hieman pitempään reissuun. Tässä välissä on toki tapahtunut paljon kasvamista ja juna ei ollut enää niin outo paikka. Oli kuitenkin hienoa huomata, että neidin sai rauhoitettua, kun meno alkoi mennä liian riehakkaasti ja itkupotkuraivarit saatiin vasta, kun piti alkea pukemaan vaatteita takaisin.
Itse kohteessa neidin kanssa oli todella helppoa olla, sillä nähtävää riitti. Käytiin katsomassa siskon uutta kotia, matkustettiin bussilla ja käytiin Tallipihassa sekä Joulutorilla. Lilianista on myös tulossa oikeen kunnon seuraneiti kahvilassa, sillä tällä kertaa roolit vaihtui ja meidän piti hoputtaa neitiä, sillä hänen jutuilleen ei meinannut tulla taukoa ja keksiä ei keretty ollenkaan syömään.

Yö vietettiin hotellissa ja mikä oliskaan kivempaa kun suihkun jälkeen herkutella vielä luvan kanssa sängyssä katsellen lastenohjelmia. Meillä ei nukuta perhepedissä, joten myös nukkumisjärjestelyt oli aika spesiaalia eikä neiti malttanut ollenkaan käydä unille. Isänsä tavoin Lilianin heräsi uuteen päivään virkeenä heti klo 7 ja sitten olikin jo kiire takaisin kotiin.
Reissu oli ihana irtiotto arkeen ja lähestyvään vauvavuoteen. Lilian selkeästi nauttii matkustelusta ja uusista paikoista. Hänelle on tärkeää saada kokea erilaisia asioita ja päästä viettämään aikaa meidän molempien vanhempien kanssa. Tälläisen reilun 3v kanssa matkustaminen käy jo täysin ongelmitta, joten reissuissa voi jo itsekin rentoutua. Suurin muutos on tapahtunut viime aikoina siinä, että neidin kärsivällisyys odottamiseen ja paikalla oloon on kasvanut. Tämän myötä hän esimerkiksi jaksaa odottaa reippaasti vuoroa karuselliin tai istua paikallaan ravintolassa. Aikaisemmin odottaminen oli yhtä tuskaa, kun hänelle piti keksiä samalla kaikkea mahdollista ohjelmaa, mutta nyt paniikki pystytään välttämään hätätilanteessa antamalla puhelin käteen.

Minkälaisia irtiottoja arjesta teette lapsen kanssa yhdessä? 

2 kommenttia

  1. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

    Voi miten ihana seikkailu teillä on ollut♡ tuo on kyllä niin ihana juttu kun lapset kasvaa ja heidän kanssa voi touhustellu kaikkea kivaa. Eipä sillä,ihan yhtä ihanaa se vauva ja taaperoaikakin on!

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Oli kyllä ikimuistoinen! Lilian jaksaa kysellä vieläkin milloin mennään hotelliin. Pitää keksiä kyllä jotain kivaa puuhaa myös ensi vuonna kaksistaan, mutta vähän lähempää 🙂 Jokaisessa ajanjaksossa on omat haasteensa ja ilonsa, mutta kyllä tää aika on ehkä itselle "helpointa". Ehkä nyt myös nuo vauva- ja taaperoarki ei tuu enää niin kovana yllätyksenä, niin osaa niistäkin nauttia ihan eri tavalla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *