Hae
Love Beyond Words

Ihana raskaus (rv 37)

Aika hurjaa, että tämän viikon lopussa raskaus on täysiaikainen ja vauva periaatteessa valmis syntymään! Vielä ei kuitenkaan mitään kiire ole itsellä synnyttämään, sillä ennen sitä on vaikka mitä tehtävää. Eilen meinasikin iskeä pieni paniikki, kun tunsin ensimmäistä kertaa kipuilua nivusissa sekä kivuliaita harjoitussupistuksia selässä ja vieläpä levossa. Varmaan lähes jokainen tuntee näitä jo tässä vaiheessa ja joillain ne on riesana jo  melkein alusta lähtien. Itse en kuitenkaan usko edelleenkään tämän vauvan tulevan ulos ennen laskettua-aikaa, sillä tuntuu jopa että oma olo vaan paranee entisestään, sillä nyt pystyn ottamaan päikkärit ja sängystä noustaan neidin kanssa vasta klo 8 aikoihin.
Kaiken kaikkiaan tämäkin raskaus on sujunut ihanasti. Oma  vointi on ollut koko ajan hyvä ja ollaan selvitty lähes ilman mitään ”raskausoireita”. Oikeastaan ainoat oireet ovat olleet pienimuotoinen etova olo alussa, jos ei muistanut syödä tarpeeksi usein ja selkäjumit töissä, jos istui liian pitkään paikallaan. Myös se tärkein, eli vauvan vointi on ollut hyvä ja liikkeiden tuntemisesta lähtien olen pystynyt rentoutumaan, että kaikki sujuu tällä kertaa hyvin. En löydä siis mitään valittamista ja raskausaika on todella ainutlaatuista, sillä saa kokea sen, että pieni ihme kasvaa päivä päivältä vahvemmaksi mahassa. Tässä vaiheessa maha on jo ihan täynnä vauvaa, joten olo on ajoittain aika tukala ja rajoittaa akrobaattisia suorituksia. Masuikävä tulee kuitenkin varmaan iskemään nopeasti, sillä olo synnytyksen jälkeen on tyhjä ja kevyt. 
Lilian odottaa jo kovasti vauvaa ja hän ei meinannut pysyä nahoissaan, kun pomppi ilosta, sillä tänään koottiin pinnasänky valmiiksi. Loppuajan päiväkodissa vauva oli pyörinyt hänen mielessään lähes koko ajan ja Lilian varmaan aika paljon jännittää myös tulevaa ja edessä olevaa isosiskon roolia. Hän huomioi myös kasvavaa mahaa yhä enemmän ja pusuja sekä haleja satelee päivittäin.
Sikiön paino: 2700g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 32cm
Koko pituus: 44cm

Vauva
Lapsi jatkaa kasvamistaan ja kerää ravintoa synnytystä varten. Istukka painaa noin seitsämäsosan lapsen painosta ja lapsen painosta viisitoista prosenttia on rasvakerrosta. Verisuonet ovat lähellä pintaa, mikä saa ihon näyttämään vaaleanpunaiselta. 

Äiti
Saatat tuntea supistuksia yhä useammin ja ne ovat voimakkaampia mitä aikaisemmin. Sairaalakassi kannattaa pakata, sillä lähtö saattaa olla lähellä. Saatat tuntea tarvetta ravata vessassa jatkuvasti ja kärsiä närästyksestä sekä muista ärsyttävistä vaivoista. Synnytyksen aikana kuluu noin 500 kaloria joka tunti, joten se on verrattavissa maratoniin. Tähän koettelemukseen on hyvä valmistautua syömällä hyvin, juomalla paljon, liikkumalla ja lepäämällä. 

Ajatuksia tulevasta synnytyksystä (hui, sekin on oikeasti kohta edessä!) ja lastentarvike hankinnoista tulossa pian. 

4 kommenttia

 1. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Käsittämätöntä, että sun raskaus on jo noin pitkällä! 😀 hienoa, että olet voinut hyvin. Ihanaa loppuodotusta! 🙂

 2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Odotan erityisesti kuulla sun karkkivalinnoista!!!! 😀

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! Ei itekään uskois, että kohta voi alkaa pakkailee kassia sairaalaan ja kohta se nyytti tulee ulos sieltä 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha joo niille pitää tehdä ihan oma postaus 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *