Hae
Love Beyond Words

New Baby Checklist

Tälläisia listat on ihania tehdä ja vielä kivempaa on kaivaa kaappeja ja käydä läpi vauvantarvikkeita. Esikoisen kohdalla oli aika pihalla mitä kaikkea kannattaa ostaa ja varuilta osti vähän kaikkea. Toisen kohdalla on ehkä vähän enemmän kartalla, mutta vauva voikin tykätä ihan eri asioista ja olla herkkä just niille tuotteille mitkä toimi esikoisen kohdalla. Meillä on luovuttu lähes kaikesta Lilianin vauvatarvikkeista, joten ostoslista on ollut aika pitkä, mutta nyt meillä koti alkaa olla valmis vauvaa varten.  
* Baby’s Only lämpöpussi ja Dooky-vaunuverho yhteistyössä Oz Babyn kanssa

Vauvan lista on aika pitkä ja uskomatonta, että kaikkea tätä tarvii myös yleensä päivittäin. Meille viimeksi ehdottomia juttuja perus hoitotarvikkeiden lisäksi olivat vaunut, pinnasänky, turvakaukalo ja sitteri. Kun taas itkuhälytintä tai kantoreppua ei tullut juurikaan käytettyä. Toisilla taas ei pinnasänky tule ollenkaan käyttöön ja vauva matkustaa koko ajan kantorepussa. Nää jutut huomaa oikeestaan vasta sitten, kun nyytti on sylissä, mikä on itselle se paras ratkaisu. Tein myös äidin tarvikkeista oman listansa, joka on onneksi vähän lyhyempi.

* yhteistyössä Oz Baby

Viimeksi ei tullut käytettyä juuri ollenkaan mitään näistä (paitsi tietty mega siteitä jälkivuodon aikaan). Imetystyynykin oli enemmän käytössä vasta sitten, kun vauva opetteli istumaan. Nyt kuitenkin ajattelin vähän panostaa myös käytännöllisyyteen ja olen hommannut imetykseen tehtyjä vaatteita, sillä varmaan ei tule niin paljon täällä kotona oltua mitä esikoisen kanssa. 

Tuleeko mieleen vielä jotain asioita, mitkä puuttuvat listoilta? 

7 kommenttia

 1. Onneli kirjoitti:

  Ohhoh, teillä on kyllä hyvin varustauduttu vauvan tuloon! Kelpaa pikkuisen saapua. 🙂

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Moni vauvantarvikkeista tulisi äitiyspakkauksesta.. Etkö ota?

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kivempi olla kaikki tarpeellinen valmiina, kun alkaa metsästää sitä sitten vauvan synnyttyä 😀 Toki vielä muutamat jutut puuttuu 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Sieltä tulisi petivaatteet, pyyhe makuupussi ja kynsisakset + hiusharja ainakin. Oikeestaan ne tarvikkeet jota tarvittiiin viimeksi pakkauksesta on säästössä edelleen, mutta muutenhan se on aika vaatepainotteinen. Nykyään ei taida olla edes harsoliinoja mukana ja vaatteita saa paljon enemmän kirpparilta mitä pakkauksesta sillä rahalla, joten tällä kertaa otettiin äitiysavustus rahana 🙂

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Mielestäni vauvan iholle ei mitään saippuata tarvitse, pelkkä vesi riittää oikein hyvin =) Eikö?
  Ja tuttipullot.. Onko valmiiksi jemmassa, että jos ei rinta kelpaa? Vai että "näin isäkin saa osallistua vauvan ruokintaan" takia?
  Imetysvaaatteet koin itse niin hankaliksi, että ihan perus naruolkaintopeilla mentiin. Neuletakkia yms. vaan päälle nii hyvin pärjäsi. Imetysliivit oli vain ns. oikeita imetysvaatteita mitä lopulta kaapista ja päältä löytyi. =)
  Mutta tämä on tosiaan niitä makuasioita, ei voi kiistellä ;P

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ehkä lista oli enemminkin koko vauva vuotta ajatellen, eihän kaikki varmasti heti tule käyttöön ja osa ei ollenkaan 🙂

  Tuttipullot on sitä varten, että isäkin voi osallistua ruokintaan ja ainakaan viimeksi maitoa ei tullut missään vaiheessa tarpeeksi. Olisi varmaan stressaavaa olla esimerkiksi esikoisen kanssa kaupassa, jos ei olisi varmuutta siitä että isikin pystyy tarvittaessa ruokkimaan nälkäisen vauvan 🙂

 7. Nea / In the little cottage kirjoitti:

  Te ootte ihan valmiita vauvan tuloon 😉 Toi valmistautuminen on niin ihanaa aikaa, ikävä sitä! Pakko nyt sanoa vielä, että vitsi kun särähtää korvaan tuo ylempi kommentti tuttipulloista. Miksi ne tuntuu olevan äideille kielletyllä listalla, en vaan voi ymmärtää. Sehän on vaan hyvä asia, jos isä pystyy syöttämään olkoon se sitten pumpattua maitoa tai korviketta. Ja mielestäni myös hyvä tarjota heti alusta alkaen jonkin verran pullosta, jotta oppii siitä juomaan. Näin meillä tehtiin ja koin toimivaksi! Mutta tosiaan mielipideasioita nämä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *