Hae
Love Beyond Words

Meidän joulu

Joulu meni yhtä nopeasti kuin tulikin. Jouluaaton jälkeen tulee aina jotenkin outo fiilis, sillä koko kuukauden verran valmisteltu juhla on nyt juhlittu ja mitään jännitystä ei ole enää ilmassa. Onneksi sentään on vielä ne pari päivää, jolloin voi nauttia vielä vapaista. Meidän joulu meni kokonaisuudessaan täällä pääkaupunkiseudulla miehen sukulaisten kanssa. En muista kuin ehkä yhden joulun, jolloin en olisi missään vaiheessa joulun aikaa matkustanut myös omien sukulaisten luokse maaseudulle. Hieman erilainen joulu siis myös minulle, sillä omanlaisensa rauhallinen tunnelma jäi kokonaan puuttumaan. Sen sijaan vilinää ja melua riitti aattona- ja joulupäivänä, kun Lilian + 4 hänen serkkuaan nauttivat täysillä joulun tunnelmasta. Ihanaa, kun nyt nää 2 isointa serkusta osaa jo odottaa joulupukkia ja lahjoja, joten aatto meni siinä, että minuutin välein kuului kysymys ”milloin pukki tulee?”. 

Meidän aattoaamu meni rauhallisesti, kun  katsottiin perinteisesti joulupukin kuumaalinjaa ja keitettiin riisipuuroa. Lisäksi käytiin jo aamusta joulusaunassa ja avattiin kasa paketteja, jotka olivat tulleet minun puolen sukulaisilta. Sitten oli aika lähteä viettämään aattoiltaa hyvän ruuan parissa ja odottamaan itse päätapahtumaa. Pukki onneksi tuli jo 18 aikoihin ja suuresta hehkutuksesta huolimatta meidän reipas neiti ei lopulta uskaltanut pukin syliin saati sitten sanoa tälle sanaakaan. Voi mun pientä, miten jännä paikka hänelle! Neiti oli ollut kuitenkin kilttinä ja hän sai todella ison kasan lahjoja. Paketeista paljastui mm. upea virkattu vauvan kantakoppa,  hama-helmiä, leikkitabletti, laulukirja, soittimia, keittiötarvikkeita, kauko-ohjattava auto, vaatteita, muistipeli, tehtävävihkon sekä kirjain magneetti taulu.
Minulle nykyään jouluissa on tärkeintä nähdä lapsen innostus aatosta ja koko joulun ajasta. Oli ihanaa seurata vierestä, kun koko joulukuu yhdessä valmisteltiin joulua. Hassua ajatella, että ensi vuonna mukana juolun tunnelmassa on jo kohta 1-vuotias pikkusisarus. Hänkin on jo siinä vaiheessa siinä iässä, että virtaa riittää ja myös lelut alkavat kiinnostamaan. Ensi vuotta odotellessa! 
Miten teidän joulu sujui? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *