Hae
Love Beyond Words

Synnytykseen valmistautuminen osa2

Okei edellisen kolmen kohdan listan kolmesta tärkeimmästä asiasta synnytykseen liittyen voi heittää romukoppaan. Meillä lisäjännitystä näin lasketun ajan lähestyessä toi myös influenssa kausi, sillä ennen uutta vuotta Lilian sai kuumeen, joka onneksi hävisi päivässä, mutta nyt kipeenä on sitten mies (ja hänellä on todettu vielä se kaikista tuskallisin influenssa). Laskettu aika on lauantaina, joten on hyvät mahdollisuudet, että mies on synnytyksen alkaessa vielä kipeänä, joten hän ei pääse osallistumaan koko lystiin tai sitten minä onnistun saamaan saman pöpön ja synnytän aikamoisessa taudissa. Kolmas vaihtoehto on, että myös Lilian saa pahan taudin, jolloin stressaan myös hänen olotilaa ja itse olen jumissa synnärillä. Kuka olisi arvannut, että raskausviikon 40 lähestyessä loppuaan toiveena on ettei synnytys vaan alkaisi nyt…? 
Toisaalta tämä tilanne jäätävinen pakkasineen saattaa kääntyä pian päälaelleen, sillä kolme asiaa saa tällä hetkellä minut tunnekuohun valtaan. 
1. -20 astetta ulkona. Tarvitseeko edes sanoa muuta? Jo pelkkä vaatemäärän paljous mitä sinne tarvitaan saa minut näkemään punaista, saati sitten, että saisin ne kaikki puettua itseni ja Lilianin päälle yhden päivän aikana. Ja koska ainakaan montaa kertaa päivässä niitä vaatteita ei pueta päälle, eikä ulkona viihdytä kun kaksi sekunttia, niin tuloksena on mega rasittava leikki-ikäinen, joka hyppii kirjainmellisesti pitkin seiniä. 
2. Hysteerinen oma äiti. Yksi asia mikä on varma ettei fiilistä ainakaan paranna se, että puhelimen toisessa päässä panikoidaan mahdollista tartuntaa ja kehoitetaan hankkimaan kaikki mahdolliset rokotteet, desinfioimaan koko asunto ja varaamaan kaikki mahdollinen varuilta jääkaappiin. Influenssa on kuulemma hengenvaarallinen tässä tilassa. KIVA. Okei, se ei ole ehkä kovin kiva juttu synnyttää kuumeessa ja YKSIN, mutta uskon, että saman katon alla taudit tarttuu, jos on tarttuakseen ja hyvällä hygienilla niitä voi EHKÄ ehkäistä. Asiat menee kuitenkin niin kuin on tarkoitus. 
3. No se influenssa. Okei myönnän, että aluksi itsekin panikoin ja mietin kaikki uhkakuvat, siitä että ollaan kaikki kolme 40 asteen horkassa ja en edes tajua, että olen alkanut synnyttämään. Tai sitten pysytään neidin kanssa terveenä ja hän kiukuttelee päivät tylsyyttään ja vetää aina kunnon itkupotkuraivarit nukkumaan mennessä. Se varmaan saa minut toivomaan omaa luksus lomaa synnärillä epiduraali taivaassa. 
ps. lohduttavaa on kuitenkin, ettei kaverit panikoi, vaan heidän mielestä mulla ei ole mitään hätää, sillä ” ei se varmasti vielä synny viikkoon” ja ”raskaana ollessa ei mitkään tuollaiset pienet pöpöt tartu” sekä ”synnytysreissu varmaan tuntuu pelkältä lomalta ja omalta ajalta”. 

6 kommenttia

 1. Anne kirjoitti:

  Voi ei se on siis juurikin influenssaa mikä miehelläsi on 🙁 toivotaan tosiaan ettei tartu teihin, aika kauhee tilanne kyllä!

 2. Nea kirjoitti:

  Toivottavasti ette oo kipeinä kun h-hetki tulee 🙂 muttah, lohdutan tällä että synnyttäminen kipeenä on ihan ok. :'D se vaan unohtuu supistuksiin. Mutta sen jälkeen sitä sit ollaanki yksin eristyksissä osastol ettei muihin tartu ja toivoo vaan että vauva ei sairastu :/ ja meil anton oli osastol yötä oman äitini kanssa kun sai sen kurkunpääntulehduksen ja hengitys ei pelannu ja äitini oli soittanu ambulanssin. Ei kait tuo enää ees muista koko juttua 🙂
  Mutta,toivotaan että ootte terveinä kaikki 🙂 ja jos ette niin isot tsempit ja vertaistuet! 🙂

 3. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Ouh, "ihana" kuulla, että loppuvaiheen paniikki voi siis iskeä rauhallisempaankin äitityyppiin <3 Hengitä rauhassa vaan, ennenkin naiset on synnyttäneet yksin (jos siis miehesi ei pääsisi mukaan, vaikka oon ihan varma, että pääsee) ja sairaalassa on hyvä hoito ja siellä on ennenkin varmasti ollut kaiken maailman norovirus-synnyttäjiä ja influenssa-synnyttäjiä. He kyllä tietää, miten toimia ja saat parhaan hoidon ja lääkkeet.

  Ihan hirveesti tsemppiä ja muista, että meihinkin saa paniikkitilanteessa tukeutua. Ollaan kuitenkin tässä lähellä ja meillä on auto käytettävissä <3

 4. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Voi mikä tilanne. :/ itse asiassa mun kaverilla vähän samat jännitykset, hänellä on viikon päästä la ja 2,5 vuotias esikoinen kuumeessa… Me sairastettiin influenssa ennen joulua, tytöt toipuivat siitä melko nopsaan mutta mä olin kolmisen viikkoa aivan pihalla, toivottavasti teillä menisi kuitenkin synnyttämään lähteminen ja itse synnytys hyvin. Ja eipä niitä asioita etukäteen kannata liikaa murehtia, menevät niinkuin menevät ja tilanteen mukaan on edettävä. 🙂 Isot tsempit täältä ja pidetään peukkuja, että kaikki menisi just hyvin!

 5. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Voi ei kuinka ikävää. 🙁 Toivotaan ettei tartu teihin muihin ja influenssa poistuu teiltä pian. Tsemppiä.♥

 6. Ulla kirjoitti:

  Voi ei, toivottavasti vältyt itse influenssalta! Tsemppiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *