Hae
Love Beyond Words

Vauva 1kk

1kk on kulunut tuosta maagisesta päivästä, kun meidän pieni prinssi saapui maailmaan. Tämä aika on kulunut hurjan nopeasti, vaikka tuntuukin, että hän olisi kuulunut aina meidän elämään. Nyt on hyvä aika kirjotella vähän minkälainen kaveri on meidän elämää tullut rikastuttamaan. Näitä kuukausi postauksia yritän tehdä joka kuukausi, sillä nyt on ollut ihana lueskella Lilianin vastaavia. Tämä aika kuluu niin hurjan nopeasti, eikä sitä kohta enää muista minkälaista se vauva-aika oikeasti on. 

Luonne 

Yleensä jonkun asian hehkutus tuppaa aina kostautumaan, mutta en voi olla mainostamatta kuinka rento ja rauhallinen kaveri meillä asustelee. Neitiin verrattuna sisarukset ovat kuin yö ja päivä, ja varmaan Lilianin sisarukselta ei voi muita ominaisuuksia vaatiakaan kuin todella pitkää pinnaa ja rauhallisuutta. Aika paljon neiti saa häseltää vieressä, että saa tämän kaverin hermustumaan. Vielä myöskään edellisestä vauvavuodesta tuttua iltahuuto konserttia ei ole tullut. On aika ihanaa, kun voi viettää rauhallista aikaa vauva sylissä iltaisin hetken aikaa neidin mentyä nukkumaan. Viime päivinä on tullut iltaisin hieman enemmän kitinää ja poitsulle kelpaa lähinnä silloin syli, mutta suoraa huutoa ei onneksi tule. Toivottavasti tällä kertaa me selvittäs ilman suurempia masuvaivoja. 

Nukkuminen ja syöminen

Minkäänlaista rytmiä ei tässä vaiheessa ole. Hän saattaa nukkua 3h putkeen tai sitten 2 minuuttia, jonka jälkeen taas on nälkä. Hän on ruokailujen suhteen nautiskelija. Hän yleensä syö vähän kerrallaan ja hetken päästä uudestaan. Iltaisin sitten tankataan kunnolla, ehkä torkahdetaan sekunniksi ja sitten taas jatketaan ruokailua. Illat hän siis aika pitkälti valvoo viimeistään 18 lähtien. Nukkumaan mennään 22-23 välillä. Ensimmäinen herätys tulee yleensä kello 3 molemmin puolin, joten saan olla todella kiitollinen noinkin pitkästä ensimmäisestä unipätkästä ja väsymystä ei ole oikeastaan yhtään. Loppuyö yleensä menee vähän huonommin ja itse heräilen tunnin välein pojan ähinään. Lilian heräilee klo 8 aikoihin ja ei tää poitsukaan halua jäädä pitkäksi aikaa yksin nukkumaan. Hän nukkuu tällä hetkellä yleensä koko yön meidän sängyssä. Päivisin me ei keretä niin paljon sylitellä, kun Lilianinkin tarvii paljon huomiota, joten minulle on ollut tärkeä pitää vauvaa edes yöt vieressä. Päivisin hän parhaiten nukkuu vaunuissa lämpimässä kunhan vieressä kuuluu vähän melua. (Äsken tulin kotiin, kun vietiin Lilian kerhoon ja poitsu jäi hiljaisuuteen nukkumaan. Unesta ei meinannut tulla mitään, mutta nyt uni taas maistuu, kun radio on päällä :D) Liliania tuli nukutettua pitkät ajat pimeässä makuuhuoneessa, mutta nyt en juurikaan sellaista ole tehnyt, vaan sisällä ollessa hän ottaa lyhyempiä unia sohvalla/sängyssä/sitterissä/keinussa syötön jälkeen. Joskus joudun poistumaan heti syötön jälkeen katsomaan neidin aikaansaamaa tuhoa ja jätän hänet tutin kanssa, jonne hän on itse nukahtanut sillä välin.

Liikkuminen ja sosiaalisuus

Poika osaa jo hienosti kannatella päätään pitkiäkin aikoja. Kädet ja jalat heiluu hereillä ollessa eri suuntiin. Hän tunnistaa tutut äänet ja rauhoittuu sellaisen kuullessaan. Hän osaa myös seurata katseellaan. Paljon muuta ääntä ei pidä kuin itkee, jos on nälkä sekä huokailee ja pitää hassua läähätys ääntä tissillä. Hymyjä tulee ajoittain, mutta naurua ei ole saatu vielä kuulla. 
Jos pitäisi kuvailla häntä yhdellä sanalla se olisi hurmuri. Tää poika varmasti sulattaa jokaisen sydämen, sillä häneen on helppo ihastua hänen rauhallisen luonteensa vuoksi. Hänellä on tarkkaavaiset silmät ja erilaisia ilmeitä tulee paljon. Hänellä on kaksi suloista hymykuoppaa. Hän nauttii kaikenlaisesta läheisyydestä ja hieronnasta (erityisesti jalkapohjien hieronnasta). Hän myös viihtyy pitkiäkin aikoja sitterissä kunhan vaan sieltä kuunnella leikkien ääntä ja seurata isosiskon touhuja (EDIT: paitsi ei tänään.. :D). 
Tällä hetkellä hän käyttää vaippakokoa 2 ja vaatekokoa 56. Neuvolassa on myös käyty muutaman kerran. Poika oli syntyessään 52cm ja 4245g ja viimeisimmät mitat ovat

Vauva 3,5vk (1,5vk)

Paino 4460g (4005g)
Pituus 54,5cm (52,5cm)
Pään ymp. 38,8cm (37,6cm)

2 kommenttia

  1. JohaNna / Arjen miljonääri kirjoitti:

    Voiii kun ihana pieni, melkein tulee vauvakuume! 😛

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Haha se kyllä on aina lähes väistämätöntä jos eksyy kattelemaan vauvakuvia ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *