Hae
Love Beyond Words

Synnytyksestä palautuminen

Synnytyksestä on kulunut maanantaina 5 viikkoa. Palautuminen lähtee käyntiin heti, kun pieni nyytti saadaan ulos yksiöstään. Tällä kertaa minulla kävi todellinen tuuri lapsivuodeaikana, sillä sain ikioman huoneen, jossa sain halutessani herkutella ja katsella telkkaria päivät ihastellen vauvaani. Ei ollut tietookaan siis mistään baby bluesista tai muusta ahdistuksesta mikä oli voimakasta ensimmäisen synnytyksen jälkeen. Olin vain onnessani, sillä sain nauttia muutamat päivät kahdestaan vauvan kanssa. Myös kotiin tullessa arki alkoi heti sujumaan omalla painolla, eikä mitkään asiat tulleet enää yllätyksenä. Voi olla, että elän vielä vauvan syntymän jälkeisissa hormonipöllyissä, sillä minkäänlaista väsymystäkään ei ole vielä tullut.
Myös fyysinen palautuminen tällä toisella kertaa sujui suoraan sanottuna muutamassa päivässä. Sairaalassa pystyin heti kävelemään ympäriinsä ja hoitamaan vauvaa ilman kipuja. Toki ilmapiiri on siellä aika koominen ja pakostakin tuntee itsensä ihan raihnaiseksi, kun laahustaa ympäriinsä sairaalakaapu yllä ja aina rullalle menevät sukat jalassa, puhumattakaan niistä mega isoista alushousuista, jotka on kylläkin ihan super mukavat päällä. Olo on hetkellisesti aika ”tyhjä”, kun mahasta on yhtäkkiä hävinnyt kaikki paino ja jäljellä on vaan roikkuva nahkapussi. Onneksi paljon kivempi on kun mahan sisältö makaa joka hetken siinä vieressä tutkien maailmaa ensimmäistä kertaa.
Viikko synnytyksestä
Ensimmäisessä raskaudessa paino lähti kokonaisuudessaan muutamassa viikossa, joten en odottanut, että tällä kertaa kroppa toimisi ihan yhtä hyvin. Toisin kuitenkin kävi ja kroppa toimi liiankin hyvin (kiitos norovirus!). Paino oli alle viikko synnytyksestä 6kg vähemmän kuin ekassa neuvolassa. Nyt jos pitäis tämän linjan ja söis koko keväänkin terveellisesti, niin sitähän voisi kuvitella, että paino olisi ennen kesää siinä samassa mitä se oli ennen ensimmäistä raskautta, nyt kun päivisin on myös aikaa liikkua enemmän, jos neitikin viihtyy tuplien kyydissä.
En kuitenkaan hirveesti jaksa stressata siitä kuinka monta kiloa puntari näyttää, sillä tällä hetkellä tottakai ykkösprioriteetit on vauva ja Lilian. Mammalomalla yleensä kuluu vähän enemmän herkkuja mitä normaalisti, sillä pakko myöntää etten päiväkahvailla hirveesti kieltäydy tarjottavista. Herkuttelun vastapainoksi aion myös aloittaa säännöllisen lenkkeilyn, sillä pieni hetki omassa rauhassa kahden lapsen arjen keskellä on varmasti erittäin tärkeää. Myös fyysinen hyvä olo piristää kummasti. 

4 kommenttia

  1. Koivulan emäntä kirjoitti:

    Oih, mua jo valmiiksi ahdistaa se kuinka nopeasti palaudun… sä oot kyllä ihan mielettömän hyvin palautunut. Ja todellakin oma-aika on tarpeen! ?

  2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

    Hyvin olet palautunut. 🙂

  3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Eipä sitä kannata stressata etukäteen 🙂 Jokainen palautuu omassa tahdissa ja eikä sekään haittaa jos jää jotain muistoja raskausajasta. Ehkä sitten kun lapset on isompia on aikaa paremmin taas panostaa itseensä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *