Hae
Love Beyond Words

Shhh… vauva nukkuu!

Kuinka moni tunnustaa, että esikoisen kohdalla vauvan nukkumaanlaitto vaati täyden hiljaisuuden ja vauva saattoi tähän totuttuaan heräillä postiluukun kolahdukseen tai kahvinkeittimen ääneen? Meillä ainakin neiti tottui liian hyvään ja nukuttaminen tehtiin pimeässä huoneessa ja täysin hiljaisuudessa. Aina vieraiden tullessa hyssyteltiin olemaan hiljaa ja menot oli sovittava niin, ettei vaan päiväuniaika häiriintyisi.  Toisen kanssa nukuttaminen on.. no.. vähän erilaista. 

Ensimmäinen ero on hiljaisuus tai siis sen puute. Lilian lopetti säännölliset päikkärit heti päiväkodin loputtua, joten en edes muista miltä hiljaisuus kuulostaa. Vauva on siis tottunut nukahtamaan yleensä neidin pälättäessä vieressä. Myös unien aikaan kuuluu paljon ääntä ja häntä ei häiritse imurin tai tehosekoittimen äänet. Välillä poitsu nukkuu vaunuissa, kun Lilian on kerhossa jolloin uni ei meinaa maistua, kun kotona onkin yhtäkkiä ihan hiljaista. Parhaiten uni maistuu vaunuissa niiden liikkuessa ja isosiskon puheensorinan kuuluessa vieressä. 
Lilianin vauva-ajoilta muistan myös sen, että huoneesta sai poistua vasta kun vauva oli syvässä unessa. Monet kerrat myös ryömin maatasossa kuin ninja ettei neiti vaan huomaisi poistumista. Nyt sekin on aika mahdotonta, sillä vauva on joutunut tottumaan siihen, että samalla jokin pomppii vieressä sängyssä tai antaa pusuja. Välillä myös kesken imetyksen joudun sinkoilemaan toiseen huoneeseen, joten vauvakin tottuu myös odottelemaan tarjoilun jatkumista. En myöskään voi jäädä asumaan vauvan viereen, vaan olen siirtänyt hänet yleensä sänkyyn tai sitteriin. Saan olla siis aika kiitollinen, että vauva ainakin tällä hetkellä nukkuu hyvin myös itsekseen, eikä vaadi sylittelyä kokopäiväisesti. Toki tälläisessa tilanteessa elämää helpottaisi varmaan kantovälineet, mutta ainakin itse olen jotenkin kokenut hankalaksi alkaa säätää sellaista päälle.

Vauvan uni on se tärkein asia arjessa jaksamisen suhteen, eikä siitä kannata säästellä, jos on mahdollista parantaa vauvan unen laatua jossain määrin. Kaikki vauvat nauttivat turvallisuuden tunteesta ja siitä, että heidän nukkumapaikka on pieni ja lämmin. Yksi hyvä vaihtoehto hankkia unipesä. Näitä valmistaa mm. suomalainen Bebiboo. Bebiboon laadukkaat materiaalit tekävät unipesästä markkinoiden ykkösen. Sen sisäpuoli on pehmeää hotellilaatuista puuvillasatiinia ja ulkokangas kestävää kangasta, johon ei tartu lika helposti. Patja on ekologisesti valmistettu hengittävästä ja vedenkestävästä materiaalista. Bebiboo on  myös super helppo pestä, sillä sen voi laittaa sellaisenaan pesukoneeseen. Tämä onkin todella tärkeä ominaisuus vauvaperheessä, sillä vaippavahinkoja sattuu liiankin usein. Käytännöllisyyden ohella Bebiboo on myös todella kaunis.

Unipesää voi käyttää alkuun vauvan pinnasängyssä, jolloin pienellä on turvallinen pieni pesä nukkua. Olen tällä viikolla raaskinut laittaa pienen nukkumaan ekan unipätkän omaan sänkyyn unipesään ja saatiin parina yönä ennätys, sillä poika nukkui yli 5h putkeen! Pesän voi laittaa myös vanhempien sänkyyn, jolloin vauva nukkuu vieressä, mutta päälle ei pysty vahingossakaan kierähtämään. Bebiboohun on myös kätevä nukuttaa esimerkiksi sohvalla, josta vauvan voi kantaa herättämättä omaan sänkyyn nukkumaan. Vauvan kasvaessa voi toisen puolen solmut aukaista ja käyttää tätä edelleen nukkumispaikkana, jolloin hän ei myöskään kääntymään oppiessa pysty kierähtämään sohvalta tai sängystä pois. Unipesä helpottaa myös vauvan mahoilleen makaamista, kun kädet tulevat reunan yli. 
Mikäli unipesä kiinnostaa enemmän, niin käy kurkkaamassa lisätietoa  Bebiboosta nettisivuilta ja käytä hyväksi kampanjahinta.
Missä teidän vauvat nukkuu parhaiten? Onko teillä ollut käytössä unipesä? 

Yhteistyössä:Bebiboo

4 kommenttia

 1. Maria Kojola / Nyt Heti kirjoitti:

  Parhaiten vauva nukkuu ihan kiinni minussa tai sitten liikkuvissa vaunuissa/ liikkuvassa autossa. Pieniä ääniä hän ei nukkuessaan hätkähdä, mutta kolahdukset saavat heräämään helposti…

  Tuo vauvan luota pois ninjailu kuulostaa niin tutulta. 😀 Minä yritän kierähtää sängyltä lattialle niin, ettei sänky liikahtaisi ja sitten hipsi nopeasti ja huomaamatta toiseen huoneeseen.

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Selailin blogiasi tänään ja pienellä taisi olla newbien neulehaalari kotiintulo haalarina, minkähän kokoinen haalari mahtaa olla? 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah joo se on kumma juttu, kun vauva kun vaistoaa sen jos äiti koittaa päästä pois vierestä 😀 Meillä ei kumpikaan ole nukkunut hyvin ihan kiinni, kun molemmat on aina potkineet mua pois 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Se on koko 62, mutta on ollut molemmille lapsille just sopiva, kun on olleet 4kg molemmin puolin syntyessään. Tää siis on ostettu jo melkeen 4 vuotta sitten ja oli myös neidillä kotiintulo vaatteena 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *