Hae
Love Beyond Words

Arkea helpottavat vauvatarvikkeet

Jokainen uusi perheenjäsen on oma yksilönsä ja koskaan ei voi etukäteen tietää, mitkä ovat tällä kertaa ne asiat mitkä muodostuvat tärkeiksi vauva-arjessa. Patrikin kohdalla on 2kk aikana muodostunut jo aika hyvä kuva missä se viihtyy (ainakin tällä hetkellä). Meillä kummankaan kohdalla syli ei ole ollut ainoa paikka missä vauva tykkää oleskella, vaan olen saanut kädet aika hyvin käyttöön tälläkin kertaa, sillä lempipaikoiksi on muodostunut sitteri ja leikkimatto. Lilian puolestaan vietti pitkiä aikoja koliikkikeinussa ja monesti myös nukahti keinutukseen. Tällä kertaa vauva ei viihtynyt siellä juurikaan ja hän ei yleensäkään nukahda muualle kuin sänkyyn, vaunuihin, autoon tai syliin. Seuraavassa on esitelty hieman tarkemmin 3 meidän arkea helpottavaa tavaraa.
1. Baby’s Only lämpöpussi *

Näitä todella kauniita lämpöpusseja turvakaukaloon saa Oz Babystä! Kannattaa käydä kurkkaamassa heidän monipuolinen valikoima lämpöpusseja, joista muutamat ovat  näin keväällä alennuksessa. Tiesin jo heti raskauden alussa, että turvakaukaloon oli saatava lämpöpussi, sillä vauva syntyy talvella. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin monta kertaa sulloa vauvaa vaatteisiin ja talvella niitä kerroksia riittää. Tämä lämpöpussi menee turvakaukaloon, sillä siinä on aukot vöitä varten. Lämpöpussi turvakaukalossa on siitä kätevä ettei paksuja ulkovaatteita tarvita ja sisätilaan tultuessa lämpöpussin saa avattua, jolloin vauva ei myöskään hermostu esimerkiksi kaupassa kuumuuteen. Lämpöpussi kaukalossa on myös paljon turvallisempi vaihtoehto, sillä vauvan turvavyöt saa kiristettyä paremmin verrattuna siihen, jos hänellä olisi paksu talvihaalari päällä. Lämpöpussin teunat saa avattua molemmilta puolilta vetoketjulla, joten sen saa levitettyä kokonaan auki, mikä helpottaa vauvan laittamista istuimeen tai vaunukoppaan.  Ollaan käytetty tätä lämpöpussia myös jonkin verran vaunuissa, joka on mielestäni paljon lämpimämpi äp-makuupussiin verrattuna. Myöhemmin tämän voi myös laittaa rattaisiin, joka pitää pienen vartalon lämpöisenä vaunulenkeillä. 

2. Sitteri
Tää oli tärkeä tarvike myös Lilianin vauva-aikana. Baby Björnin sitteri on todella pitkäikäinen, sillä siihen voi laittaa ihan vastasyntyneen ja se menee koko vauvavuoden. Ihan vastasyntynyt nauttii keinutuksesta, 2kk ikäinen vauva innostuu puolestaan leikkimään sitteriin kiinnitettävällä lelulla ja puolen vuoden lähestyessä siinä on helppo alkaa harjotella maistelemaan soseita. Tämä sitteri kulkee meillä lähes joka huoneeseen, sillä myös omat suihkussa käynnit eivät onnistuisi Kimmon ollessa töissä, kun en saa muuten valvottua molempia lapsia yhtäaikaa. Sitterissä on myös paljon mukavampi katsella muiden puuhia keittiössä tai Lilianin huoneessa, kun ei tarvitse olla ihan makuuasennossa. Sitteri menee kolmeen eri asentoon, joten tilanteesta riippuen säätövaraa löytyy. Tarvittaessa sitterin voi myös kuljettaa kylään, koska sen saa laitettua tosi pieneen kasaan. Seuraavaksi tämä lähtee meidän mummola reissulle mukaan. 

3. Leikkimatto

Tämän söpön leikkimaton löysin Lastenturvasta. Ihastuin sen monipuolisuuteen, sillä se sisältää erilaisia ääniä, valoa ja liikettä. Lelukaaren pystyy myös kääntämään kokonaan sivulle, joten se aktivoi myös vauvaa olemaan paremmin makuullaan. Mukana tuli myös tyyny, joka osaltaan myös helpottaa mahallaan oloa. Tällä hetkellä kovin hitti on liikkuva kettu, jota Patrik tykkää katsella. Mahallaan ollessa hän myös tykkää ihastella omaa kuvaa peilin kautta. Leikkimaton parissa sisarukset tykkäävät oleskella keskenään eniten. Minusta on tärkeää, että vauvan leikkimatto sisältää paljon erilaisia aktiviteettaja ja värejä, joten sisustukseen sopiva harmaa tyylikäs matto ei tulisi mieleenkään, sillä tuskin lapsi kauan viihtyisi katsellen päivästä toiseen valkoisia eläimiä lelukaaressa.

Mitkä vauvatarvikkeet teillä on ollut niitä kaikkein hyödyllisimpiä? 

*Baby’s Only lämpöpussi yhteistyössä Oz Babyn kanssa 

12 kommenttia

 1. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Meillä ehdottomasti paras hankinta oli myös tuo kaukalon lämpöpussi. Ihan must have,tuun suosittelemaan tuota kaikille!niin ihana ku ei tarvinnut pienelle laittaa sataa kerrosta vaatetta.
  Sitteri oli myös meillä tarpeellinen. Meillä oli sellainen jonka sai laitoja nostamalla kehdoksi ja vauva nukkui siinä ekat 2kk.
  Niin suloinen pikkuinen teillä♡♡

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Sitterissä ei suositella kiinteiden syömistä, kun siinä lapsi ei pysty kakomaan. Syöttötuoli tai aikuisen syli on parempi. 🙂 Myös vöissä istuminen on haitaksi, jos tarvitseekin saada lapsi nopeasti pois hätätilanteessa.

 3. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo pienelle se pukeminen on vielä kaiken lisäksi vaikeeta, kun ne raajat on niin pienet, niin ei uskalla ees kovin kovakuorasesti pukea päälle 😀

  Kuulostaa kätevältä sitteriltä! Mäkin kattelin yhtä, jossa ois saanut sellasen laidan, niin esikoinen ei ois päässyt käsiksi, mutta onneksi Lilian on kohdellut hellävaraisesti pienempää 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meillä aloitettiin viimeksi soseet 4kk iässä, jolloin ei vielä voinut istua ja sylissä istuen tulee yleensä iso kasa pyykkiä samalla 😀 Tuon saa kyllä nostettu todella pystyyn, niin ei pitäis helposti mennä väärään kurkkuun ruuan 🙂

  Mitenkäs sitten autoilut onnistuu, jos vöissä ei pysty istumaan?

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Naurattaa lähinnä nämä mielensäpahoittajat kun kaikki mitä tekee on mukamas väärin.. Jatka samaan malliin, sun tekstejä on kiva lukea! 🙂
  T. Pitkäaikainen seuraaja

 7. Anonyymi kirjoitti:

  No autoillessa nyt ei ainakaan vauvan kannata syödä mitään. Enkä todellakaan ole mielensä pahoittaja, ajattelin vain kommentoida jos ei ole tullut ajatelleeksi asiaa. 🙂 jokainen tekee tietysti niin kuin parhaaksi näkee. Höh tulipa nyt tyhmä olo kun edes kommentoin mitään. Itse vain kiitollisena otin vastaan tiedon enkä osaa loukkaantua, jos joku antaa turvallisuus asioissa vinkin. :I

 8. Minna kirjoitti:

  Ihan ystävällisestihän Maria siulle kommentoi. 🙂 Omasta mielestäni ja kokemuksesta sosemaistelut sitterissä ovat ihan ok, varsinkin kun tuon Baby björnin saa varsin pystyyn asentoon eli samaan, missä vanhempi sylissäkin pitäisi. Jos soseet aloittaa nelikuisena syystä tai toisesta, niin edes sylissä ei saa vielä istuttaa. Sormiruokailu sen sijaan on ehdottomasti kielletty sitterissä juuri tukehtumisvaaran takia, silloin ainoa paikka on vanhemman syli istuen tuettuna tai syöttötuolissa.

 9. Minna kirjoitti:

  Meillä tärkeimmät olivat (byääh, ei edes enää omisteta kuin osa niistä!) baby björnin sitteri (paras!), babys only kaukalopussi (mahtava) ja telakallinen turvakaukalo, jonka saa adabtereilla kiinni matkarattaisiin. Ja ensimmäiset pari kuukautta myös unipesä. Ja kylvetyksessä vauvatuki. 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  En tarkoittanut kommenttia huonolla. En vaan tajunnut tuota vikaa kommenttia, että myös vöissä istuminen on haitaksi. Kyllä kommentit aina mieltä lämmittää ja otan kaikenlaiset aina jatkossakin kiitollisena vastaan 🙂

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ihana kuulla, että olet jaksanut lukea mun juttuja! )

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mekin on jo luovuttu keinusta, kun poitsu ei viihtynykään siinä erityisen hyvin. Yyh. kauhulla ootan kun joutuu alkaa luopumaan näistä muistakin. Me ei olla paljon tarvittu tuota, että istuimen saa kiinni rattaisiin, kun aina laitetaan se niihin kauppakärryihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *