Hae
Love Beyond Words

Patrik 3kk

1/4 vauvavuodesta jo takana! Tässä ajassa poitsusta onkin kasvanut jo aika äijä ainakin mittojen suhteen. 3kk kohalla mennään selkeästi edellä siskoa mittojen suhteen ja olihan hän jo syntyessään hyvän kokonen. Huomaa kyllä, että tämän toisen kohdalla aika menee vieläkin nopeenpaa ja jokaisen hetken haluaisi muistaa. Kyyneleet silmissä seurasin kuukausi sitten, kun Patrik löysi omat kätensä ja päivä päivältä saan nauttia naurusta ja hymyistä yhä enemmän.

Ruokailu

Edelleenkään ei ole mitään tiettyä rytmiä ruokailun suhteen, mutta eniten nälkä tietty on aina unien jälkeen. Meillä on edelleen korvike myös mukana, jota menee tällä hetkellä 0,5-1dl päivässä. Korvikkeen pystyisi siis jättämään kokonaan pois, mutta en osaisi olla poissa etten tietäisi varmasti, että vauva hyväksyisi varmasti myös korvikkeen ja pullon. Tosin nyt hän on alkanut ainakin minun läsnäollessa juomaan pullosta huonommin, sillä tissittely kertoja päivässä on vieläkin todella monta. Myöskin yöllä hän saattaa heräillä tunnin välein syömään. Tämä saattaa olla osaksi tiheää imua tai sitten hän pitää öisin minua tuttina. Lueskelin Lilianin vastaavaa kuukausipostausta, jossa ruokailuvälit olivat jo 3-5h ja kerralla meni paljon maitoa. En tiedä johtuuko ero sitten siitä, että hän joi oikeastaan jo pelkästään korviketta tässä vaiheessa, niin se piti myös paremmin nälkää ja pullosta jaksoi juoda enemmän kerralla.

Nukkuminen 

Nukkumaanmeno on tällä hetkellä aika luksusta, sillä hän simahtaa jo 21.30-22.00 välissä ilman mitään kiukutteluja. Ensimmäinen herätys on yleensä 1-2 välissä. Loppuyö on edelleen arpapeliä, sillä yleensä nukahdan heti, kun poika alkaa syömään ja en saa siirrettyä häntä takaisin omaan sänkyyn, jolloin me molemmat nukutaan levottomasti. Hän myös koko ajan hamuaa tissiä kun nukkuu ihan kiinni, joten yöunien kannalta olisi parempi jos aina jaksaisi siirtää hänet omaan sänkyynsä. Silloin hän saattaa herätä toisen kerran vasta 5-6 välissä, mutta muutoin havahdun jatkuvasti, kun hän ähertää vieressä. 

Sosiaalisuus

Patrik on luonteeltaan samanlainen hymyilevä ja iloinen poika kuin sisarensa. Hän juttelee ehkä jopa enemmän kuin Lilian 3kk iässä, sillä juttua saattaa riittää todella kauan. Hän on alkanut myös naurahtelemaan myös muutoin kuin kutittaessa. Itku on edelleen todella harvinaista ja saattaa olla päiviä, kun en kuule kertaakaan itkua. Tyytyväisiä vauvoja on siis olemassa! Patrik on myös todella tarkkaavainen ja katselee mielelleen kaikkea ympärillä olevaa. Päivisin meillä ei muuta viihdykettä tarvitakaan kuin Lilianin touhut, sillä niitä katsellessa hän on tyytyväinen. Vähän huvittuneena mietin nyt esikoisten äitien juttuja siitä mitä kaikkea harrastustoimintaa ja aktiviteettia vauva tarvitsee päivisin, sillä heidät on ilmoitettu vaikka mihinkä harrastuksiin ja päiviin mahtuu vaikka mitä loruhetkee ja vauvalle yritetään opettaa mitä eriskummallisimpia asioita. Meillä onneksi Lilian pitää huolen pikkuveljensä kouluttamisesta. Itsellä on lähinnä se toive, että saisin päivässä edes 5 minuuttia vaan katsoa yhtäjaksoisesti vauvaa silmiin ja pusutella häntä.

Liikkuminen

Vielä ei käännytä tai liikuta mihinkään suuntaan, mutta hirvee huitominen on koko ajan päällä. Pään kannatus on ollut koko ajan hyvää, mutta kovin pitkiä hetkiä hän ei vielä mahallaan viihdy. Jalkoja viedään välillä pepun alle mahallaan, mutta aika nopeasti siihen menee hermot. Kädet löydettiin kuukausi sitten ja niillä osataan tarttua leluihin, mutta ote yleensä irtoaa aika nopeasti ja kiinnostus leluun häviää heti, kun se häviää näköpiiristä.

Mitat 3kk (2kk)

Pituus 62,5 (60cm)
Paino 6575g (5895g)
Pään.ymp. 42,4 (41,3)

9 kommenttia

 1. Maria Kojola / Nyt Heti kirjoitti:

  Meillä oli 3kk ikäisenä tuo tiheänimun kausi ja oli kyllä helpotus kun se loppui… Tsemppiä siis yöheräilyihin. Mistä muuten noin mahtava pupuasu on löytynyt? 🙂

 2. Nea kirjoitti:

  Onko hän jo 3 kuukautta! ?
  Vastahan synnytit ?
  Ihana pikkumies siellä ♡

 3. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Oi mikä hurmuri hän on.♥

 4. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Iiiks,miten suloinen tapaus♡♡ ja ihana tuo haalari!!

 5. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Iiiks,miten suloinen tapaus♡♡ ja ihana tuo haalari!!

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos, viime yönäkin tuntu että puolen tunnin välein heräilin 😀 Ois ihan kiva saada joku rytmin tapanen yöhön 😀 Tuo on tilattu ebaystä 🙂 Välillä tulee sieltä tilailtua kaikenlaista 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No niimpä! Sitä mäkin ihmettelen, mutta tuntuu toisaalta, että tää vauva ois meillä aina ollut <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *