Hae
Love Beyond Words

Patrik 4kk

Meillä asustelee jo 4kk ikäinen vauva. Elelleen vieläkin seesteisessä vauvahuumassa, jossa nautiskellaan rauhallisen poitsun seurasta. Oi, että mä nautin tälläisestä vauva-arjesta. Muutamia tärppejä 4kk ikäisestä pojasta alla.

Ruokailu

Ruokailu sujuu samalla tapaa mitä ennenkin. Syödään silloin kun on nälkä, eikä mitään rytmiä ole päässyt kehittymään. Toki enemmän nälkä on päikkäreiden jälkeen ja sen jälkeen hereilläkin ollessa saattaa jaksaa ilman maitoa 1-2h. Edelleen annetaan korviketta n. 1dl, jotta myös pullo pysyy tuttuna. Tää poika on muuten muuttunut yötankkaajaksi, sillä ekan heräämisen jälkeen, olisi tunnin välein tulossa maistelemaan lisää. Ehkä siihen pitäisi kehitellä jotain muutosta, sillä huomaan ettei aamulla ole ollenkaan nälkä, vaikka ei sen ihan niin päin pitäs olla 😀 Viikonloppuna aloitettiin maistelemaan soseita ja ensimmäisenä oli vuorossa bataatti. Hyvin maistui ja neiti erityisesti oli innoissaan, kun saa syöttää! 

Nukkuminen

Patrik on unten mailla klo 21 mennessä pääsääntöisesti. Tähän asti hän on nukahtanut helposti viereen sohvalla, mutta tällä viikolla olen huomannut, että ympäristö alkaa olla jo niin kiinnostavaa, ettei silmiä malteta laittaa kiinni ja seuraava vaihe on yliväsymys. Ensimmäinen herätys on tullut 1-2 aikoihin, josta eteenpäin 1-2h välein. Alan varmaan tyrkyttämään nyt öisin tuttia, vaikka siitä se ei ole innostunut muuten, sillä ihan 1-2h välein ei tarvitsi yöllä olla syöttöväli. 
Päikkärit meillä sujuu päivästä riippuen vaihtelevasti, sillä pojan on sopeuduttava muiden rytmiin. Niinä aamuina, kun joudun pakkaamaan pojan mukaan liian aikaisin, niin uni yleensä ei maistu kovin pitkään. Jos puolestaan päästään lähtemään ulos siinä vaiheessa, kun häntä jo selvästi väsyttää saattaa ekat päikkärit kestää 2-3h. Tämän jälkeen riittää toinen pidempi pätkä tai kaksi lyhempää torkkua. Jos puolestaan aamulla ei tule pidempiä päikkäreitä, voi pienempiä pätkiä olla 5, joten päivä on pelkkää nukuttamista. 
Tämä lapsukainen ei myöskään ole hyväksynyt sänkyä päikkäripaikkana. Ei edes silloin, jos makaan vieressä. Okei Lilian yleensä häslää siinä, joten siinä ei pysty rauhottumaan. Tällä hetkellä unet maistuu vaan vaunuissa tai auton istuimessa. Partsista on tullut ihan ykköspaikka, jos ei iltapäivisin jakseta enää lähteä ulos. Eilenkin poika nukkui siellä 2h pituiset iltapäiväpäikkärit. 

Sosiaalisuus & Liikkuminen

Tämä herra on niin tyytyväinen, kun saa vaan olla ja katsella muiden touhuja, joten paljon kiinnostusta ei vieläkään löydy omaan liikkumiseen. Hän kyllä varmaan osaisi kääntyä ympäri, sillä tarvii vaan pienen töytäisyn, että hän kääntyy, mutta hän elelee nyt niin mukavasti, sillä Lilian on kärppänä paikalla, jos hän tarvii kääntöapua. Hän osaa kääntyä molemmille sivuille ja ottaa sieltä lelun ja ihmetellä niitä käsissään. Hän on nyt ollut jo pari kuukautta ihan tohkeissaan omista käsistään eikä loppua tällä näy. Oikeestaan muuta viihdykettä hän ei kaipaa kuin omat kädet 😀 Jalkoja hän tuijottaa välillä, mutta ei oikein ole älynnyt, että nekin vois olla ihan yhtä kiinnostavat. Silloin jalat on tosi kivat, kun sitterissä niillä saa tosi lujat vauhdit itse tai kylvyssä niillä saa loiskuttaa kaikkien päälle vettä. 
Luonteeltaan Patrik on aivan ihastuttava. Tuntuu ettei hänellä ole ikinä huonoa päivää. Tästä johtuen tuntuu välillä todella tyhmältä, kun talon naishenkilöt kiukkuaa toisilleen ja Patrik vaan naureskelee meidän kitinöille. Hän jaksaa hymyillä aina, kun hänelle jutellaan ja juttelee myös paljon takaisin. Hän selvästi nauttii myös siitä, kun saa vaan itselleen huomiota, eikä isosisko vie osakseen kaikkea, mutta kaikkein paras apuväline vauva-arkeen on ehdottomasti isosisko, joka jaksaa viihdyttää! 
Mun sydän sulaa, kun vaan ajattelenkin kuinka ihana mun vauva on. Oon kyllä niin myyty.

4 kommenttia

  1. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

    Ihana poitsu teillä♡♡

  2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

    Voi, kuulostaa ihanalta 🙂 Tässähän tulee ihan vauvakuume! 😛

  3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    hihihi, no ei mee enää kauaa, niin teilläkin on oma ihan pieni <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *