Hae
Love Beyond Words

Kannattiko ostaa tuplat?

Ilman sen kummempaa lätinää, niin vastaus on KYLLÄ! Jo pelkästään tämän näyn takia.

3-vuotiaan vanhemmat varmaan osaa samaistua asiaan, kun päikkäreitä ei haluta nukkua, mutta sitten ollaan koko loppupäivä käpy pyllyssä. Nää tuplat on oikeesti olleet kuin taivaanlahja niihin päiviin , kun isompi väsykiukkuaa, mutta ei vaan nuku. Neljän seinän sisällä huutamiseen sekoaa nyt vähemmästikin, joten lapset vaan vaunuihin, niin kappas isommankin silmät painuavat kiinni ennen kuin ollaan ovesta päästy ulos. Mikä parasta samalla saa myös omaa aikaa, sillä yleensä molemmat nukkuu ja itse voi kävellä hiljaisuuden vallitessa pitkin lenkkipolkuja tai sitten sinne kaupoille.
Muuten meillä ei ole käyttöä tuplille, mutta jo pelkästään se, että saan molemmat tainnutettua on se asia, mistä olisin valmis maksamaan omaisuuden. Me löydettiin nämä 100e eurolla kirpparilla, joten tämä oli joka euron arvoinen hankinta. Jos isompi lapsi ei selkeästi enää tarvitse päikkäreitä koko viikkona, niin silloin varmasti pärjättäs hyvin pelkällä seisomalaudalla. Haluaisin nyt myös oppia käyttämään kantoreppua, jolloin pitemmillä reissuilla Lilian pääsisi ratasosan kyytiin. Tosin pelkään, että hän vaatii sitten päästä kyytiin jatkuvasti, kun vaunukopasta siihen siirrytään.
Olen kokenut tuplien kanssa liikkumisen suht helppona, sillä varsinkin talviaikaan oli kätevää, kun isojen renkaiden ansiosta pääsi kinoksien läpi. Seisomalaudan pikkupyörillä ois saanut varmaan päivän hieroa, että ois päästy kotipihasta jonnekin päin. Olen äitinä todella mukavuudenhaluinen välillä ja haluan että homma ns. toimii. En jaksa sitä, että ensiksi lapsi raivoaa tunnin pihassa ettei jaksa/halua kävellä. Lapsi kyllä kävelee sitten kun ei ole muita vaihtoehtoja ja olen huomannutkin, jos ollaan pelkästään repun kanssa liikenteessä, niin yhtään kommenttia ei kuulu ettei jaksaisi kävellä. Yleensä valitsen menopelin sen mukaan minne ollaan menossa, mihin aikaan päivästä ja kuinka kiire meillä on. En halua olla sidoksissa kotiin, vaan tykkään siitä että pystytään liikkumaan myös päiväuniaikoihin. Lilianin aikaan oltiin niin hysteerisen tarkkoja siitä, että päiväunet piti nukkua tiettyyn aikaan ja ruoka-aikaan piti olla jossain tietyssä paikassa. Toivottavasti tällä kertaa pystyttäisiin nauttimaan enemmän tästä vapaudesta ja ottaa vaikka eväät mukaan retkelle ja nukkua ulkona silloin, kun väsymys alkaa iskeä. Vielä se on helppoa, kun pienempi juo vaan maitoa ja päiväunet sujuu meidän muiden rytmin mukaan.

Onko teillä olleet tuplat käytössä sisaruksilla ja millä ikäerolla? 🙂 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä tuplat olivat hyvinkin kovassa käytössä silloin, kun lapset olivat pieniä. Meillä tytöillä 1v1kk ikäero 🙂 Nyt kun tytöt ovat jo 2,5v ja 3,5v niin harvemmin enää rattaita tarvitaan.. 🙂

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Tuo onkin jo aika pieni ikäero, jolloin varmasti tuplille on käyttöä jokatilanteessa 🙂 Meilläkin neiti nyt 3.5v, joten näissä tulee vaan nukuttua, vaikka vauvan syntymän jälkeen hänestäkin on tullut vähän vauva, joten haluisi vaan makoilla itekin rattaissa koko ajan 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *