Hae
Love Beyond Words

Vain vauva

Viime viikonloppuna sain rentoutua todella, kun sain viettää aikaa pari päivää kaksistaan vauvan kanssa. Joku saattaa miettiä miksi valitsin tähän yhteyteen sanan rentouttava, mutta sitä se todella oli. Hetket kun on vaan yksi lapsi hoidettava on ainutlaatuisia ja silloin todellakin pääsee jopa rentoutumaan, kun yksi lapsi ei välttämättä koko ajan ole vaatimassa huomiota. Meillä oli kaikinpuolin ihanaa, sillä ei tehty mitään erikoisia suunnitelmia ja aikaa jäi vaan toisten seurassa makoiluun ja siihen tunteeseen ettei toisen viereltä ole kiire minnekään. Kaipaan enemmän arkeen niitä hetkiä, jolloin pystyn vaan elämään hetkessä ja olla lähellä ilman kiirettä.
Nyt huomaan kuinka helppoa olisikaan, jos olisi vain yksi lapsi ja erityisesti vauva. Pelkkä ulos lähteminen on todella nopeaa, kunhan vauvan kaikki perustarpeet on tyydytetty. Vauvan pystyy pukemaan nopeasti, eikä se pistä vastaan. Vauva yleensä hiljenee heti vaunuissa/manducassa, jolloin itse pääsee nauttimaan hiljaisuudesta. Yhden vauvan kanssa on super helppo käydä ostoksilla, sillä se ei todellakaan karkaa minnekään. Jos kaupassa yllättää itku, niin vauva on helppo ottaa syliin ja antaa ruokaa ilman että toinen lapsi ehtisi karata sillä välin toiseen päähän kauppakeskusta. Kotona vauvalle pystyy antamaan jatkuvasti täyden huomion, eikä tarvitse myöskään miettiä ruoka-aikoja, sillä esikoinen ei ole vaatimassa koko ajan pöytään jotain syötävää. En tehnyt kertaakaan ruokaa kotona, joten säästyin myös tiskiltä ja se oli aika luksusta. Illalla omaa aikaa jäi useita tunteja, sillä tarvitsi vain nukuttaa yksi pieni vauva ja sain katsella juuri sellaista hömppää tv:stä mitä halusin.
Koko tämän loman ajan kuitenkin mielessä oli enemmän tai vähemmän, että jotain tärkeää puuttuu viereltä. Minulla ei ollut ketään kaveria jonka kanssa pystyisin puhumaan. Se oli asia minkä takia ensimmäinen vauvavuosi oli ajoittan stressaava. Vaikka kuinka nautin pienistä hetkistä kun on kotona hiljaista, niin aika nopeasti se alkaa kyllästyttää, kun ei pysty höpöttämään mitään kenelläkään, joka pystyisi vastaamaan ymmärrettävästi takaisin. Niin hassulta kuin se ehkä saattaa kuulostaakin, niin arki nyt kotona on helpompaa, kun ikinä ei tarvitse etsiä juttuseuraa kauempaa, sillä sellainen löytyy aina kotoa.  

6 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Mä oon ihan samaa mieltä sun kanssa!! Tää vika lause<3 ihanalta silti kuulostaa teidän viikonloppu:)

 2. Ulla/unelmien elämistä kirjoitti:

  Niin allekirjoitan tämän. On se super helppoa mennä ja olla yhden lapsen,varsinkin vauvan,kanssa. Mutta nopeasti sitä kaipaa koko muuta muksut laumaa ympärille♡

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oli kaikinpuolin onnistunut viikonloppu meillä kaikilla <3 Mieskin sai rentoutua, kun Lilian viihtyi niin hyvin heidän salaisella retkellä 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! Ei tuota montaa päivää kestäis, vaikka välillä tuohon isomman juttuihin meneenkin hermo 😀 😀 Mut on se niin rakas höpsö <3

 5. Laura kirjoitti:

  mäki allekirjotan! vauvan kanssa, tai edes yhden lapsen kanssa on vaan niin paljon helpompi liikkua kun koko lauman ;D

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha joo yhtä voi edes jotenkin yleensä hallita ja juosta sen perään 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *