Hae
Love Beyond Words

Imetys sai minut valtaansa

Täytyy sanoa, että asenne imetystä kohtaan on muuttunut tässä 5kk aikana täysin, sillä niin erilainen kokemus on tämä verrattuna esikoisen vauva-aikaan. Viimeksi taistelin  osa-imetyksen kanssa hädin tuskin 3kk ja imetys oli ahdistavaa, vaikeaa ja rasittavaa jatkuvien rintaraivarien myötä. Lopulta maidontulo romahti kokonaan ja siirryttiin kokonaan korvikkeisiin, mikä oli loppujen lopuksi helpotus, kun ei tarvinnut kärvistellä ja pystyi keskittymään itse vauvan hoitoon enemmän. Tällä kertaa kuitenkin kokemus on ollut täysin päinvastainen, sillä Patrik on viihtynyt tissillä liiankin hyvin. Hän tykkää tissitellä edelleen todella tiheästi ja tällä hetkellä on menossa vaihe, kun unta ei tahdo riittää missään kohtaa päivää paljon 2h pidempään. Varmaan pullo toisaalta saattas helpottaa tätä vaihetta, sillä siihen ei ehkä saattaisi syntyä yhtä pahaa addiktiota, mutta eiköhän tämäkin vaihe mene jossain vaiheessa ohi.

(C) @tenhunenphoto
Tällä kertaa myös maitoa on tullut ihan riittävästi. Oltaisiin pärjätty alun jälkeen omalla maidolla, mutta on pidetty myös pullo mukana, joten isäkin pääsee helposti ruokkimaan vauvaa silloin kun en ole saatavilla. Nyt ollaan päästy maistelemaan soseita, joten ruokailuvälit ovat jo hieman pidentyneet ja pahimpaan nälkään helpottaa jo soseannos. Edelleen kuitenkin vielä ihmetyttää äidit, jotka hysteerisesti pyrkimät pelkästään imettämään sinne 6kk asti keinolla millä hyvänsä. 6 kuukauden ikää pidetään jonain maagisena rajana, vaikka edelleen huomio pitäisi pitää lapsessa ja toimia hänen valmiuksien ja parhaan mukaan. 
(C) @tenhunenphoto

Julkinen imetys on aiheena iso tabu edelleen. Itse en kokenut sitä yhtään omaksi jutuksi ensimmäisen lapsen kohdalla, sillä rinnalla huudettiin myös paljon. Nyt joitain vaiheita lukuunottamatta syöttöhetket ovat pysyneet aika rauhallisena, joten olen hyvillä mielin pystynyt myös ruokkimaan lasta ulkona ja ihmisten ilmoilla.  Etsin kuitenkin aina sillä hetkellä rauhallisimman paikan, eikä mieleen tulisi imettää ihmisvilinässä. Toinen paikka missä en imetä on ravintolat. Vaikka imetys onkin täysin normaalia ja luonnollista, niin jotkut siltikin saattavat siitä hämmentyä, joten en tahalteen aiheuta toisille mielipahaa, sillä pystyn hyvin menemään vaikka johonkin rauhallisempaan nurkkaukseen. Toisten ihmisten katseet saattavat myös aiheuttaa itselle turhaa stressiä, joka siirtyy vauvaan, joka johtaa turhaan hermostumiseen, jolloin ruokailuhetki ei ole kovin mukava kenellekään. Julkisilla paikoilla kannan varuilta aina pulloa, vaikka hirveen paljon Patrik ei siitä huolikaan maitoa ihmisten keskellä vaikka tarjoisinkin sillä sitä. Hänkin on aika tarkka ruokailija ja vaatii yleensä tietyn rauhan, jotta saa kunnolla nautiskella ateriastaan.

( C) @tenhunenphoto
Yksi iso tekijä tähän imetyskokemukseen ovat myös imetysvaatteet. Viimeksi en tainnut omistaa ainuttakaan, joten tunsin oloni todella alastomaksi, kun jouduin vetää koko paidan korviin asti. Nyt imetys onnistuu melkeempä huomaamatta, sillä suosin imetysvaatteita, jossa on luukkusysteemi. Paljon tissit eivät vilahtele ja Patrikin pää varmasti suojaa sen pienenkin osan. Yksi iso ongelma on vaan imetysvaatteiden kanssa, sillä ne ovat yleensä kaikki samanlaisia ja maksaa ihan pirusti! Olenkin hankkinut muutamat luottovaatteet, joita voi yhdistellä eri alaosien kanssa ja näillä mennään sitten koko imetysaika. Ilokseni sain tehdä myös yhteistyötä Mammas.fi -verkkokaupan kanssa, josta löytyy tämä kuvissa oleva kaunis ja ajaton Boobin imetys- ja äitiysmekko Simone. Äitiysvaatteissa suosin niiden monipuolisuutta käytössä, sillä raskaus- ja imetysaika on kuitenkin niin lyhyt. Tämä mekko menee hyvin odotukseen ja on täydellinen imetykseen. Lisäksi malli on sellainen, että pystyn varmasti jatkossa käyttämään sitä myös imetyksen loputtua. Mekosta onkin tullut suosikkivaate tälle kesälle, sillä se sopii hyvin arkeen sekä pienempiin juhliin.

Koodilla kesä2017 Mammas tarjoaa kaikista normaalihintaisista tuotteista -10% ja alekoodi on voimassa elokuun loppuun asti! Verkkokaupassa on myös menossa isot kesäalet, jotka kannattaa hyödyntää mikäli äitiysvaatekaappi kaipaa täydennystä. 

Loppuun voisin vielä sanoa, että on se imetys aika ihanaa, jopa huumaavaa, kun se tuntuu hyvältä meistä molemmista. 


Onko teillä ollut erilaisia imetyskokemuksia? 
*Yhteistyössä Mammas.fi kanssa

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kiva että nyt imetys sujuu ja olet päässyt nauttimaan siitä pidempään. Minä imetin 2. lastamme täysimetyksellä 6 kuukautta ja olen siitä todella ylpeä, koska kiusaus kiinteiden antamiseen oli todella suuri 😀 Jaksettiin kuitenkin odottaa valmiuksia siihen maagiseen 6kk rajaan saakka (ja aloitettiin suoraan sormiruokailen) ja kyllä se äkkiä muistui mieleen miksi kannatti odottaa… ei ne vauvan sotkuiset ruokahommat sitä mukavinta ajanvietettä mielestäni ole 😀 2.lapsen kohdalla panostin myös imetysvaatteisiin ja muutenkin huomasin olevani todella rento julki-imettäjä, imetin todellakin ihan joka paikassa ja useita kertoja esim ravintolassa ja puistonpenkillä, leikkipuistossa, kauppakeskuksessa jne. Ikinä en kokenut tarpeelliseksi siirtyä mihinkään imettämään, eikä mielestäni kenenkään tarvitse muiden takia siirtyä mihinkään imettämään, he ketä imetys häiritsee siirtykööt (en ole huomannut että olisin ikinä häirinnyt ketään, yhtään kommenttia en ole saanut). Nyt kun vauva on 1vee 4kk huomaan kuitenkin jo vähän miettiväni että "imetän sitten kotona" kun taaperolle kelpaa jo pullipullo ja muut eväät. Normalisoidaan imetystä! Tuetaan toisiamme, ja kaikkien imetystä, eikä arvostella, myöskään heitä jotka pyrkivät pitkään (täys) inetykseen!

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Kiitos vastauksesta 🙂 Näinhän sen pitäisi olla jokaisen päätettävissä kuinka kauan imettää ja kellään ei saisi olla siihen mitään sanomista. Edelleen kuitenkin olen sitä mieltä että musta on jotenkin "outoa" jos lapsi itse osaisi julkisella paikalla alkaa riisumaan esimerkiksi paitaa ja vaatia tissiä. 😀 Saas nähdä miten käy itsellä kuinka kauan viihdytään tissi suussa. Nyt ainakin näyttää siltä, että poika kiiintyy siihen vaan enemmän ja enemmän 😀
    Hyvää jatkoa teidän imetystaipaleelle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *