Hae
Love Beyond Words

Rakastan sua pikkuveli!

Sisarusten välinen suhde on aihe mistä olen aikonut kirjoittaa jo jonkin aikaa. Nyt siihen tuli sopiva sauma, kun eilen kuulin ensimmäistä kertaa Lilianin suusta sen maagisen lauseen ”Rakastan sua Patrik”. Ja voi miten mun sydän suli siihen paikkaan. 
Näiden kahden välille on kehkeytynyt ainutlaatuinen ja vahva side tämän 5kk aikana. Olisin kuvitellut, että tänä aikana olisi nähty rajuja mustasukkaisuus kohtauksia, missä kirottaisiin kuinka tyhmä pikkuveli on ja toivottaisiin, että pikkuveli menisi sinne mistä on tullutkin. Mutta isosiskon käytös on ollut tänä aikana kaikkea muuta ja pikkuveli on saanut hukkua joka päivä hellyyden osoituksiin. Sisarusten suhde on saanut kehittyä jo ihan ensimmäisistä päivistä lähtien, sillä Patrik on ollut luonteeltaan mega kärsivällinen ja näin ollen Lilian on saanut myös sylitellä aina halutessaan. Patrik ei ole myöskään ikinä pahastunut hieman rajuimmista pusuttelukohtauksista ja yleensä mitä rajumpi hellyyden osoitus on kyseessä sitä enemmän innoissaan Patrik on. 
Vaikka Patrik on ”vasta” 5kk, niin en voi kuin ihmetellä miten tärkeitä nämä kaksi toisilleen ovat. Kuvittelin, että Lilian toivoisi enemmän aikaa vain kaksistaan äidin kanssa, mutta yleensä tälläiseen ehdotukseen vastauksena on ”miksei Patrik tule myös mukaan?”. Myös pikkuveli on ihan hukassa, jos isompi sisarus ei ole kiusaamassa ja saan tehdä töitä, että saan viihdytettyä poikaa. Omalle siskolleen Patrik omistaa kaikista leveimmät hymyt ja hersyvät naurukohtaukset. Eilenkin Lilian hauskuutti pikkuveljeään pomppimalla sängyssä ja toinen melkein tikahtui nauruun. Näille kahdelle on jo nyt kehittynyt yhteinen sanaton salainen kieli varsinkin silloin, kun Lilian tietää tekevänsä jotain ei niin sallittua Patrikin kanssa ja nämä kaksi katsovat toisiaan ja sitten minua ”ei me mitään olla tehty” -ilme kasvoillaan. 
Lilian on luonteeltaan myös todella suojeleva pikkuveljeä kohtaan. Hän muistaa neuvoa jokaiselle, kuinka veljen kanssa tulee olla varovainen, eikä sitteriä saa keinuttaa liian lujaa. Edelleen hän myös muistuttaa kaikkia siitä, ettei päähän saa koskea lujaa, koska siellä on reikä. Jokainen aamu pitää aloittaa sillä, että tuon Patrikin hänen kainaloonsa köllimään. Yleensä isompi neiti kömpii meidän viereen isin lähdettyä töihin ja nämä kaksi saattavat pelleillä keskenään lähes tunnin sängyssä, kun itse koitan  vieressä heräillä aamuun. Voiko olla sen ihanempaa kuin hitaat aamut, kun vieressä kuuluu omien murujen kikatus. 
Tuntuu, että nämä kaksi olisivat olleet parivaljakko aina. Tuntuu, että olisin vasta nyt täysillä ymmärtänyt kuinka ihmeellistä äitiys on, kun saan todistaa myös maagisen sisarusten välisen yhteyden. Tiedän tekeväni jotain oikein, kun näen heidän välillään olevan rakkauden. 

Onko teillä sisarusten välinen side ollut vahva alusta lähtien vai onko se kasvanut pikku hiljaa vuosien mittaan? 

4 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Ihanat sisarukset siellä.♥
  Musta on ihana seurata omien lasten suhteita toisiinsa. Varsinkin meidän esikoinen on niin älyttömän huolehtivainen Hugosta. Heillä on se 10 vuotta ikäeroa ja silti ovat todella läheisiä. Sitten on tuo yksi kaksikko joilla on vain 1v8kk ikäeroa ja he ovat kyllä kuin paita ja peppu. Kaikkea tekevät yhdessä. 😀

 2. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Oi ihana miten heillä menee sisarussuhde hyvin <3. Toivottavasti meidän Eetulle ja tulevalle bebelle tulee myös :))

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oi se on kyllä huikeeta kun on niin eri-ikäisiä sisaruksia ja erityyppisiä sisarussuhteita. <3

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Varmasti Eetustakin tulee oikein huolehtivainen isoveli! Itse aina toivoin, että minulla olisi ollut suojeleva isoveli, joka ois aina tuonut komeita kavereita meille ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *