Hae
Love Beyond Words

Taivaallisen hyvä Brookie

Viime viikolla leivoin ekaa kertaa Brookieta. Löysin reseptin Unelmaa leipomassa -blogista. Brookie on siis suklaakakku, jossa on mukana keksitaikinaa! Jo pelkkä ajatus siitä saa sokerinhimon nousemaan, joten pakkohan sitä oli lähtee heti testaamaan. Kakusta tulikin taivaallista ja se katosi parempiin suihin heti samana päivänä. 

Uunivuoka noin 20x28cm tai pyöreä kakkuvuoka noin 24-28cm.
BROWNIE-TAIKINA
150g normaalisuolaista voita
125g suklaata ( tummaa- tai maitosuklaata)
2 munaa
2,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta

COOKIE-TAIKINA
100g normaalisuolaista voita
0,5dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
0,5tl ruokasoodaa
100g karkeaksi pilkottua suklaata/suklaahippuja


Valmista brownie-taikina sulattamalla vesihauteessa voi, pilkottu suklaa ja sokeri. Lisää tasaiseen seokseen munat yksitellen reilusti vatkaten. Jatka vatkaamista noin minuutti, kunnes seos muuttuu hieman vaaleammaksi. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja esipaista 200-asteessa n.7 minuuttia. 
Valmista cookie-taikina vaahdottamalla voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita sooda ja vehnäjauhot keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi pilkottu suklaa. Laita taikinanokareita brownie-taikinan päälle. Paista 200-asteessa 15-20min. Ole tarkkana, ettei brookie kypsy liikaa. Itsellä tuli ehkä jälleen kerran hieman liian kypsää brownie-taikinasta, mutta onneksi maku oli silti hyvä! Anna kakun jäähtyä hieman vuoassa, jonka jälkeen voit nostaa sen tarjottimelle. Tämän jälkeen kakku on valmis nautittavaksi! 🙂 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *