Hae
Love Beyond Words

Milloin juhlimaan vauvan syntymän jälkeen?

Lueskelin jälleen edellisiä blogikirjoituksia reilun kolmen vuoden takaa, jolloin Lilian oli puoli vuotta, eli saman ikäinen mitä Patrik on nyt. Huomasin, että puolivuotis kuukausi oli ollut itselle oikea juhlakuukausi, sillä olin ollut kilistelemässä kaksi kertaa saman kuukauden aikana! Lilianin syntymän jälkeen heitin korkkarit jalkaan ekan kerran jo neidin ollessa 2 kuukauden ikäinen, enkä potenut siitä huonoa omaatuntoa. Miksi pitäisikään, sillä neidillä oli turvallinen isi, jonka hoivassa hän oli koko illan. Myöskään imetys ei ollut yhtä intensiivistä, sillä neiti joi suurimmaksi osaksi jo tuolloin pelkkää korviketta.
Patrikin ollessa nyt puolivuotias ei vielä tämä mamma ole heittänyt vapaa vaihetta päälle. Okei en olisi siihen pystynytkään, sillä tissit varmaan räjähtäisi, jos olisin kovin monta tuntia ollut poissa kotoa, enkä koe tarpeelliseksi kyykkiä jonkun nurkissa tissipumpun kanssa. Nyt edellisistä aikuisten juhlista on reilusti yli vuosi ja en ole kaipaillut vielä totaalista nollausiltaa. Ajattelin, että se aika tulisi nyt viimeistään kesällä, mutta jotenkin tuntuu niin oudolta että lähtisin jonnekin oikeesti ajatuksena juhlia yömyöhään. Patrik on myös tällä hetkellä todella kiintynyt nukutukseen, että olen läsnä, koska se ei muusta tiedä. Mutta se on ollut vaan niin ihanaa, kun vauva nukahtaa tuhisten rinnalle, joten olen tehnyt sen tähän asti joka ilta. Ihan vauvana se saattoi nukahtaa Kimmon syliin, mutta nythän nukutus on jo oma episodi. Toki kyseessä olisi vaan yksi ilta ja vaikka Patrik protestoisi, niin lopulta varmasti molemmat lapset nukkuisi. 
Toki edelleen esteenä on imetys ja en pystyisi olemaan koko iltaa/yötä poissa. Mietin joskus, että puoli vuotta imetystä on ehdottomasti maksimi. Nyt kuitenkin puoli vuotta tulee täyteen ja mietin, miksi lopettaa, jos maitoa kerrankin tulee riittävästi. Ehkä minä voin odottaa omaa juhlailtaa, sillä eihän se imetys kuitenkaan enää vuosia jatku. Tällä hetkellä on suunnitelmissa viettää tyttöjen iltaa syyskuussa, jolloin Patrik on lähes 8kk ja syö säännöllisesti ateriarytmin mukaan. Myös maitoa varmaan annetaan vain tietyin väliajoin ja yöllä toivottavasti ei enää ole niin montaa herätystä. Sovittuun juhlapäivään on vajaa 2 kuukautta, joten saa nähdä nähdäänkö myös tämä äiti vapaalla vai hipsinkö jo etkojen jälkeen kiltisti kotiin. 

Milloin te olette ottaneet vapaaillan vauva-arjesta ensimmäisen kerran?

2 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Esikoisen kohdalla menin työpaikkani pikkujouluihin hänen ollessa 9kk. Tulin jo klo 20 jälkeen kotiin kun muutamasta alkoholiannoksesta tulikin huono olo. Imetys loppui jo parin kk iässä.
  Toisen lapsen kohdalla en ehtinyt viihteelle, uusi raskaus alkoi nuoremman ollessa 11kk imetysaikana. Tilaisuus olisi ollut lähteä 6kk kohdalla juhlimaan, mutta univelat tuntui mukavammalta ajatukselta nukkua pois 🙂
  Uskoisin että kolmannen synnyttyä (La joulukuussa) menee ainakin kesään, ellei sitä seuraavaan..
  Tykätään miehen kanssa juhlia mieluiten yhdessä, joten oma haasteensa on saada kolme pientä lasta hoitoon kun ei kukaan ainakaan vapaaehtoisesti meidän vilkkaita riiviöitä halua vahtia 😀

 2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah joo niinhän se on yhä vaikeempi saada useampaa lasta hoitoon 😀 Nyt alkas olla jo helppo antaa esikoinen kavereille tai sukulaisille, kun osaa jo itse kertoa millon nälkä ja mitä haluaa tehdä.
  Me ollaan käyty erikseen ja kerran vaan nyt sen jälkeen kun Lilian synty niin yhdessä, koska ne seuraavat aamut on yleensä aika rankkoja. 😀 Saa nähdä koska seuraavan kerran päästään yhdessä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *