Hae
Love Beyond Words

Puistovinkki – Linnunradan leikkipuisto

Ajattelin jakaa muutamat puistovinkit pääasiassa pääkaupunkiseudulta, sillä ainakin me tarvitaan aina aika-ajoin jotain muutakin nähtävää kuin aina ne samat puistot kotinurkissa. Uusissa puistoissa on aina se hyvä puoli, että niissä vierähtää tunti jos toinenkin leikkien ja yleensä mitään turhautumistakaan ei pääse syntymään, sillä kaikkialla on mielenkiintoista nähtävää. Miinuspuoli toki on ettei sieltä sitten välttämättä maltettas lähteä ollenkaan kotiinpäin. Vierailtiin reilu viikko sitten Linnunradan leikkipuistossa, joka sijaitsee Helsingin puolella Suutarilassa. Leikkipuisto nousikin heti meidän suosikkilistan kärkeen.

 

 

 

”Puisto jakautuu vehreään yläpihaan ja laajaan alapihaan. Pihapiiriin kuuluu leikkivälineiden, uima-altaan ja pelikentän lisäksi takkatuparakennus, savipaja (leikki-kioski), sekä navetta ja eläinaitaukset. Kesäisin siellä on hoidossa lampaita, kanoja ja kaneja. Alapihalla on talvisin luistinrata. 

 

 
Sisätiloissa on asiakkaiden käytössä leikkihuone ja keittiö, josta löytyy jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikroaaltouuni. Myös takkatuparakennus on asiakkaiden käytössä, mistä löytyy mikro, syöttötuoli ja wc. Puistossa on tarjolla kesäisin myös lapsille maksuton lounas klo 12 sekä ohjattua leikkipuisto toimintaa. ” 

Linnunradan leikkipuistossa saa helposti kulumaan koko päivän, sillä nähtävää riittää. Lilianin suosikkeja olivat lampaat, joita pystyi ruokkimaan voikukan lehdillä, uima-allas sekä polkupyörät. Lasten ruokailu onnistuu myös kätevästi, sillä klo 12 soi ruokakello ja lapset kokoontuvat soppajonoon. Kannattaa varautua paikalle omalla lautasella ja lusikalla, mutta keittiöstä onneksi löytyi meille lainaan sellaiset, sillä ei oltu tajuttu ottaa  niitä mukaan. Aamupäivän leikittyä olikin neidillä jo sellainen nälkä, että keitto katosi lautaselta aikamoisella vauhdilla. Myös vauvan ruokailu onnistuisi helposti sisätiloissa, sillä sieltä löytyy keittiö missä lämmittää soseita. Puistosta löytyy myös paljon suojaisia paikkoja, missä imettää tai syödä omia eväitä.

 

Ihanaa, että tälläisiä perinteisiä leikkipuistoja vielä löytyy, missä on myös ohjattua toimintaa. Koululaiset pääsevät puistossa mm. osallistumaan eläinten hoitoon. Myös kaikenikäisille lapsille suunnattua toimintaa löytyy puistosta kesäisin ja viime viikolla mm. piirreltiin katuliiduilla. Suosittelen ehdottomasti käymään puistossa mikäli liikutte pääkaupunkiseudulla! 🙂

Onko Linnunradan leikkipuisto teille tuttu? Mikä on teidän suosikkipuisto pääkaupunkiseudulla?

4 kommenttia

 1. MinnaManna kirjoitti:

  Miten mulla on mennyt tämä puisto ihan ohi? Kiitos vinkistä! Tätä täytyy käydä testaamassa 🙂

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Vaikuttaapa oikein kivalta paikalta. 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo mäkin kuulin aika vasta tästä. Hankalasti pääsee bussilla täältä sinne, mutta autolla nopeesti 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oli kyllä! Helposti saa päivän tuolla kulumaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *