Hae
Love Beyond Words

Patrik 6kk

Varmaan jokainen kuukausipostaus alkaa päivittelyllä mihin tää aika katoaa? Siltä ei vältytä nyttenkään, sillä oikeesti puoli vuotta?! Miten se on mahdollista, kun vasta eilen kannoin tuon tuhisevan nyytin kotiin sairaalasta? Tuntuu, että puoli vuotta on vaan kadonnut elämästä. Voisiko aika mennä edes pikkaisen hitaammin seuraavat puoli vuotta, niin vauvavuosi ei vain vilisisi ohitse…?

Ruokailu

5-6 kuukauden välinen iässä on tapahtunut todella isoja muutoksia ruokailun suhteen. Ollaan siirrytty normaaliin ateriarytmiin ja Patrik syö aina samaan aikaan mitä me muutkin. Aamulla ja illalla menee puuroa, lounaalla ja iltaruokana lihasosetta ja välipalana hedelmäsosetta. Toki vielä päiväunet sekoittaa ruokarytmiä, joten yleensä yksi ruoka jää välistä, jos sillon sattuu just nukuttamaan. Ruokailun suhteen meillä ei kuitenkaan ole ollut mitään ongelmia ja poika syö valtavalla ruokahalulla kaikki mitä hänelle tarjotaan. Kerralla olen antanut vielä yleensä puoli purkkia sosetta. Maitoa annetaan joko ennen ruokaa tai ruuan jälkeen riippuen vähän kuinka nälkä hänellä on ennen ruokaa, sillä yleensä me muut syödään ensin ja sitten vasta alan syöttämään Patrikia. Tällä hetkellä hän juo oikeestaan vaan tissimaitoa, sillä pullon kanssa on ollut pieniä ongelmia ja hän suostuu juomaan siitä vaan ison nälän sattuessa. Ruoka on jo aika monipuolista, sillä mukana on myös lihat, riisit, makaroonit ja viljat.

Nukkuminen

Levottomat yöt jatkuvat edelleen. Nukkuminen on muuttunut entistä huonommaksi, sillä nyt hän heräilee läpi yön 1-2h välein tai ainakin kuulen koko yön heräilyä ja hän haluaisi nukkua koko yön tissi suussa. Jos koitan irroittaa otetta, niin hän alkaa kääntymään ja herää. Yöllä imemisen tarve on siis todella kova ja tämä vaihe on jatkunut jo pitkään. Tutti meidän lapsille ei oo kelvannut ja pullokin aiheuttaa nyt kiukkua. Pitää jokin yö yrittää antaa pullolla maitoa, kun ensimmäiset heräämisen äänet alkavat kuulua, jos puoliunessa pullo tainuttaisi hänet paremmin unille. Olen myös miettinyt unipussia, sillä hän potkii koko ajan unissaan. Mikä teillä on auttanut levottomiin öihin ja imemisen tarpeeseen?

Päiväunet sen sijaan alkaa vihdoin sujua. Tähän säännöllinen ruokarytmi on tepsinyt, sillä arkeen on saatiin heti rytmin tapainen, kun aloin antaa ruokaa samalla aikaa kun muutkin syö. Patrik nukkuu yleensä ekat päikkärit 10-11 välissä ja kestoltaan ne ovat 30min-1h. Toiset päikkärit alkavat 13-14 välissä ja ne ovat useasti kestäneet jopa 2h! Voi mitä luksusta, sillä pitkään mentiin tosi katkonaisilla päiväunilla. Mikäli Patrik nukkuu 14-16 välisen ajan, niin ei myöskään kolmansille päikkäreille ole tarvetta, vaan Patrik menee yöunille 20 aikoihin. 

Sosiaalisuus & Liikkuminen


Patrik on edelleen hurmaava itsensä ja mitään ”vaiheita” luonteen suhteen ei ole tullut. Hän ei vierasta ketään tai ala itkemään, jos äiti häviää näköpiiristä. Parhaimmat jutut on edelleen ihmetellä käsissään siskon tuomia eri leluja ja parhaimmat lelut löytyvät siskon laatikoista, joihin ei kuulemma saisi todellakaan koskea. Tässä kuukauden aikana ollaan myös innostuttu tutkimaan enemmän leluja mahallaan.

Hän viihtyy itsekseen jonkin aikaa leikkien, mutta ei enää niin kauan mitä pienempänä, sillä nyt kyllästyminen iskee nopeammin, koska hän haluaisi päästä liikkeelle. Patrik osaa pyöriä mahansa ympäri, mutta ei vielä kiinnostu tekemään koko ympyrää. Eteenpäin pääsemisen halu on kova, mutta vielä ei ole hoksattu miten se onnistuisi, vaikka sisko koittaa kovasti opettaa. Muutamassa päivässä myös istuminen on kehittynyt valtavasti ja nyt yhtäkkiä hän osaakin istua lähes ilman tukea imetystyynyn avulla. Tästä uudesta taidosta hän olikin ihan superinnoissaan eilen ja riemun kiljahduksilta ei tullut loppua. Makaaminen alkaa olla so last season.

Onko muilla ollut isoja ongelmia yöunien suhteen puolen vuoden iässä?

2 kommenttia

  1. Anne kirjoitti:

    Meijän Vilho 6kk ja 1,5vkoa heräilee myös pitkin yötä. Tuttia ei myöskään ole huolinut, mutta ei kyllä aina ole tissinkään perään. Luulen että meillä herättää poikaa hampominen. Alashan on tullut kaksi hammasta jo viikkoja sitten mutta yläikenet pullottaa että sieltä ois tulossa useampikin kerrallaan!

    Suloinen kesämies siellä 🙂

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Joo voi olla myös että meillä lisäksi kans herättää hampaat, sillä koko ajan täytyy olla jotain jyrsimässä. Täytyis testata antaa kurkkua tai porkkanaa jyrsittäväksi, jos se antas vähän helpotusta.

    Tsemppiä teidän heräilyyn! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *