Lemon cupcakes kesäjuhliin
Leivoin jokin aika sitten kummitytön ristiäisiin pieniä lemon cupcakesejä. Olen tainnut tarjoilla lähes joka juhlassa viime aikoina kuppikakkuja, mutta ne nyt vaan on niin söpöjä ja niitä voi muunnella mielin määrin. Niitä on myös aika nopea tehdä useampi kappale. Alkuperäinen ohje löytyy Unelmaa leipomassa -blogista.
Lemon cupcakes (noin 12 normaalikokoista)
125g normaalisuolaista voita
1,75dl sokeria
3 kananmunaa
0,5dl perunajauhoja
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
0,75dl sitruunamehua
yhden (luomu)sitruunan raastettu kuori
0,5dl maitoa
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi parin minuutin ajan. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen sitruunamehua, maitoa ja jauhoja. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla. Laita muffinsipellille paperiset vuat (muffinsipelti on oikeasti kuin taivaanlahja, enää ei kuppikakut leviä!) ja jaa taikina muotteihin (muista jättää kohoamisvaraa). Paista 175 asteessa n.12-18 minuuttia riippuen vähän kuppikakkujen koosta. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
VANILJAINEN VOIKREEMI (riittää noin 12 kuppikakkuun)
250g huoneenlämpöistä suolanta voita
2,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
2kpl mehukasta vaniljatankoa
3rkl maitoa
(elintarvikeväriä)
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Halkaise vaniljatankot ja kaavi siemenet. Lisää hieman tomusokeria vaniljan siementen päälle leikkuulaudalle. Sekoita veitsen avulla vaniljan siemenet tomusokerin kanssa sekaisin. Näin siemenet erottuu toisistaan. Lisää tomusokeri-vaniljaseos voin joukkoon ja jatka vatkaamista. Lisää pienissä erissä loppu tomusokeri koko ajan vatkaten. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Lisää lopuksi maito ja anna sekoittua tasaiseksi. Pursota kuppikakkujen päälle.