Hae
Love Beyond Words

Lemon cupcakes kesäjuhliin

Leivoin jokin aika sitten kummitytön ristiäisiin pieniä lemon cupcakesejä. Olen tainnut tarjoilla lähes joka juhlassa viime aikoina kuppikakkuja, mutta ne nyt vaan on niin söpöjä ja niitä voi muunnella mielin määrin. Niitä on myös aika nopea tehdä useampi kappale. Alkuperäinen ohje löytyy Unelmaa leipomassa -blogista.

Lemon cupcakes (noin 12 normaalikokoista)

125g normaalisuolaista voita

1,75dl sokeria

3 kananmunaa

0,5dl perunajauhoja 

3dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

0,75dl sitruunamehua

yhden (luomu)sitruunan raastettu kuori

0,5dl maitoa

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi parin minuutin ajan. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen sitruunamehua, maitoa ja jauhoja. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla. Laita muffinsipellille paperiset vuat (muffinsipelti on oikeasti kuin taivaanlahja, enää ei kuppikakut leviä!) ja jaa taikina muotteihin (muista jättää kohoamisvaraa). Paista 175 asteessa n.12-18 minuuttia riippuen vähän kuppikakkujen koosta. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.


VANILJAINEN VOIKREEMI (riittää noin 12 kuppikakkuun)

250g huoneenlämpöistä suolanta voita

2,5dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria

2kpl mehukasta vaniljatankoa

3rkl maitoa

(elintarvikeväriä)

Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Halkaise vaniljatankot ja kaavi siemenet. Lisää hieman tomusokeria vaniljan siementen päälle leikkuulaudalle. Sekoita veitsen avulla vaniljan siemenet tomusokerin kanssa sekaisin. Näin siemenet erottuu toisistaan. Lisää tomusokeri-vaniljaseos voin joukkoon ja jatka vatkaamista. Lisää pienissä erissä loppu tomusokeri koko ajan vatkaten. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Lisää lopuksi maito ja anna sekoittua tasaiseksi. Pursota kuppikakkujen päälle.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *