Hae
Love Beyond Words

Visit Vantaa – Suomen ilmailumuseo

Meillä on tänä kesänä ollut huonoa tuuria säiden suhteen, sillä tuntuu, että aina kun olisi aikaa lähteä yhdessä perheen kesken ulos retkelle, niin sää on epävakaista. Tänään oli jälleen kerran sama juttu, joten päätettiin mieluummin kehitellä tekemistä sisällä kuin saada sadekuuroja niskaan. Pikaisen googlettelun jälkeen päädyttiin vierailemaan Suomen Ilmailumuseossa. Museo sijaitsee Vantaan Aviapoliksen alueella, eli ihan lentokentän vieressä. Museossa on nähtävillä kymmeniä ilma-aluksia, jotka ovat suomalaisten suunnittelimia tai käyttämiä. Museossa pääsee myös testaamaan lentosimulaattorin avulla omia lentotaitoja sekä tutkimaan suomen ilmailuun liittyviä esineitä ja arkisto- ja valokuvamateriaalia. Vierailun jälkeen voi myös pistäytyä museokaupasta ja kahvilassa. 

Vajaa 4 vuotiaille museo on jo aika jännä paikka, sillä erilaisia lentokoneita on paljon! Kaikista mielenkiintoisinta on kuitenkin päästä niiden kyytiin. Museossa pääsi käymään vanhan matkustajakoneen sekä Cessna helikopterin kyydissä. Me kaikki käytiin myös testaamassa lentosimulaattorissa miltä tuntuu ohjata konetta yläilmoissa, mutta kaikki tais tulla taivaalta aika taidokkaasti nopeasti alas. Vauvojen kanssa liikkuminen museossa onnistuu myös hyvin, sillä kaikkialle paitsi lentokoneen kyytiin pääsee rattailla. 
Museo on aika nopsaan kierretty läpi, mutta mielenkiintoinen vierailukohde lapsille, sillä ainahan se on jännää päästä lentemään oikeaa konetta ja leikkimään, että lähdettäs oikeastikin jonnekin lämpimään reissuun. 
Mitä muita mielenkiintoisia museoita lapsille löytyy Suomesta? 

ps. käy kurkkaa IG mystory, jossa lisää videoita ja kuvia paikasta! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *