Hae
Love Beyond Words

Patrik 7kk

Jälleen on aika kirjoitella hieman meidän vauvan kuulumisia. Mun pikku tyyppi sen kun kasvaa ja kehittyy silmissä. Kesäkin uhkaavasti alkaa loppua, mutta onneksi ollaan keretty jo tehdä tuttavuutta keinuihin ja hiekkalaatikkoihin. Isosisko on ollut ahkera opastaja ja hän tykkäisi keinutella veljeään vaikka koko päivän. Välillä vauhtia muuttuu tosin äidin mielestä aika hurjaksi, vaikka tietysti näiden kahden mielestä mitä kovempi vauhti on sitä hauskempaa on. Hiekkalaatikolla puolestaan neiti syöttää liian ahkerasti veljelle hiekkaa. Kauhulla odotan mitä nää kaksi tulevaisuudessa oikeen keksii, kun pikkuveljestä kasvaa tasavertainen leikkikaveri. 
Kuva: @tenhunenphoto

Ruokailut

Patrik syö 5 ateriaa päivässä aina samaan aikaan kun me muutkin. Kerralla hän saattaa helposti syödä jo 1dl ruokaa. Hän on edelleen kaikkiruokainen, eikä ole jättänyt mitään ruokia syömättä. Maitoa hän tankkaa vähän ennen tai jälkeen ruuan. Minulta hän harvemmin huolii pulloa, mutta onneksi Kimmo saa edelleen juotettua maitoa minun ollessa poissa sillä. Myöskään vettä hän ei tykkää juoda pullosta/nokkamukista, mutta tavallisesta kupista juominen onnistuu oikein hyvin. Ehkä täytyy testata mukia myös maidon kanssa. Me syötetään pääasiassa soseita. Sormiruokana hän on saanut pelkästään naksuja, talk-muroja, leipää ja kurkkua (sillon kun vielä uskalsin antaa). Patrik tykkäisi syödä ruokaa itse ja hänellä oli heti alusta lähtien tosi hyvä pinsetti ote murojen kanssa, joten täytyisi vaan enemmän tarjoilla hänelle helppoja sormiruokia. 

Nukkuminen

*syvä huokaus* Mä niin odotan sitä päivää, että voisin kertoa, että meillä vihdoin nukutaan yöllä. Mutta, kun EI! Edelleen yöt ovat todella levottomia ja hän saattaa herätä 2h välein läpi yön. Joskus todella harvoin eka unipätkä saattaa kestää 8-1, mutta sen jälkeen heräillään taas parin tunnin välein. Varmasti tämän korjaamiseen olisi apua siitä, etten enää imettäs yöllä, mutta kun poika on vaan niin helppo saada taju kankaalle samantien sen avulla. Kertokaa kuinka monta yötä teillä on mennyt siinä, jos on koittanut yösyöttöjen lopettamisen avulla opettaa vauvaa parempiin uniin? Ja muitakin vinkkejä pliis mikä neuvoksi? En edelleenkään raaskis ketään huudattaa keskellä yötä ja herättää siinä samalla miestä ja Liliania. 
Päikkäreissä sen sijaan meillä on aika kiva rytmi, sillä hän nukkuu ekat aamupäikkärit n. 10-11 ja tokat 14-16 välillä. Yhteensä hän nukkuu päiväunia yleensä 2-3h ja jos tokat päikkärit on loppuneet jo ennen 15, niin sillon hän yleensä tarvii vielä pikku torkut 17-18 välissä. Yöunille pyritään kuitenkin menemään 20 aikoihin. 

Liikkuminen & Sosiaalisuus

Patrik ryömi ekan kerran eteenpäin 6kk 1vk iässä, mutta hirveesti tässä kuukauden aikana tuo taito ei ole edennyt. Hän ei viitsi lähtee ryömimään kohti esineitä, jotka ovat kauempana kuin 10cm päässä ja yleensä Lilian tuo hänelle heti jonkun lelun jota hän koittaa tavoitella. Tällä hetkellä hän on myös kokonaan lopettanut kääntymisen. Hän ei siis käänny mahalta selälle tai selältä mahalle. Onko muita, jotka ovat laiskistuneet yhtäkkiä? Hän oppi myös istumaan reilun 6kk iässä ilman tukea, joten sitä taitoa on hän enimmäkseen halunnut treenailla. Hän ei yleensä viihdy maatasossa, koska siskon kanssa leikit onnistuu paremmin istualteen. Häntä kiinnostaakin ennenkaikkea pystyssä oleminen, sillä hän tykkäisi pomppia jaloillaan ja välillä hän myös pysyy hetken tukea vasten seisomassa. 
Patrik on todellinen hurmuri, joka ei pienestä pahoita mieltä. Hän kuitenkin enemmän nykyään vaatii seuraa itselleen ja pahoittaa mielensä mikäli kukaan ei ole samassa huoneessa. Hän tykkää jutella ja seurustelee erityisesti pöydässä, silloin kun näkee kaikki samassa tasossa. Ruokaa saadessaan tai halutessaan hän on alkanut pitää ääntä ”namnamnam”.  Eniten häntä harmittaa, jos joku erehtyy jättämään hänet makaamaan lattialle tai hänelle puetaan bodeja päälle. Patrik kutiaa helposti, ja häntä on helppo naurattaa pelkällä hassuttelulla. Eniten hän kuitenkin innostuu, kun sisko hauskuuttaa. Patrikilla on suloinen hymy, josta pilkistää kaksi alahammasta. Tällä viikolla hän sai kolmannen hampaan ylös. Patrikin lempipuuhaa on repiä aina sukat jalasta ja hattu pois päästä.

Jännityksellä odotan pyrkiikö hän seuraavaksi istuma-asennosta ylöspäin vai innostuuko hän ryömimään tai konttaamaan. Miten teillä on sujunut liikkeelle lähtö?

2 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

    Hei! Kiva seurata Patrikin kehitystä. Meillä poika syntynyt 12.1 eli samanikäisiä 🙂 ei vielä ryömitä mutta yritys on kova. Soseet maistuu (kaikki) hyvin. Meillä myös isosisko 2 v. 7 kk joten hyvin samankaltainen elämäntilanne 🙂 Kivaa syksyä! Ps. Meillä poika nukkuu myös pienissä pätkissä yön. Lopetin imetyksen, mutta ei oo vielä se ainakaan vaikuttanut. Tyttö aikanaan alkoi nukkua yöt kun lopetin imetyksen samoihin aikoihin ja siirryttiin pelkästään pulloon.

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Hei! Kiitos kommentista! Saman ikäisten kavereiden kehitystä on kyllä mielenkiintoista seurata. Meillä nyt innostuttiin vähän enemmän liikkumisesta mummola reissulla 😀 Ehkä sitä kohta mennään jo kotonakin eri paikkoihin 🙂 Tsemmpiä teilly myös yöheräilyihin, jospa unet vielä pimeän ja viileämmän kelin myötä paranis 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *