Hae
Love Beyond Words

Karhunpoika sairastaa

Me onnistuttiin saamaan reissusta kunnon pöpö Patrikille, sillä hän sairastui sen jälkeen ekaan kuumeeseen. Nämä pikkuisten sairastelut on aina jotenkin todella ahdistavia, sillä yhtäkkiä virtaa ei olekaan niin paljon. Erityisesti pienen vauvan kohdalla saa olla huolissaan, kun ruokaa ja juomaa olisi hyvä saada kuitenkin jonkun verran menemään alas, ettei ala heikottamaan. 

Patrikille nousi kuume 39 asteen paikkeille ja hän ei ollut kovin leikkituulella. Mitään flunssan tapaista ei juurikaan ollut havaittavissa, joten diagnisoin taudin vauvarokoksi, sillä samalla hetkellä kun kuume katosi ilmestyi hänen vartalo täyteen pieniä pisteitä, jotka katosivat sormella painettaessa. Vauvarokko on siinä mielessä ikävä tauti, että kuume saattaa olla todella korkealla useamman päivän, eikä muita oireita välttämättä ole. Yleensähän pelkkää kuumetta ei pitäisi olla, tai niin ainakin olen ollut siinä uskossa?  
Lähes viikon ajan poika lakkoili myös ruuan kanssa, joka on ihan uusi juttu, sillä yleensä hän on hotkaissut kaikki menemään.  Ekan lusikallisen jälkeen suu pysyi tiukasti kiinni taudin ollessa päällä, mutta pikkuhiljaa alkoivat hedelmäsoseet jälleen maistua. Tänään oli eka päivä, kun kaikki meni alas aamupuurosta lähtien ja muutenkin poika on nyt terve oma itsensä.
En varmaan koskaan osaa olla stressaamatta sairastelujen kanssa. Joku vois sillon kieltää minulta googlettamisen, sillä onnistun pilaamaan jo valmiiksi huonot yöunet sillä, että googletan kaikkia mahdollisia tautivaihtoehtoja läpi yön. Tällä kertaa pääsin jo puutiaisaivokuumeeseen ja borrelioosiin asti, vaikka edes mitään punkkeja ei ole ollut tarrautuneena kiinni. Panikoin varsinkin sillon, jos kuume jatkuvasti nousee uudelleen takaisin tai ei ala laskemaan nopeasti lääkkeen antamisen jälkeen alas. Tarkkailen myös hysteerisenä hengitysääniä, ihomuutoksia ja virkeystasoa. Voi kumpa voisin ottaa itselleni kaikki lapseni kivut ja taudit, niin ei tarvitsi katsella toisen huonoa oloa. Näin pienelle on hankala edes selittää, että tauti menee ohi ja kohta tuntuu taas paremmalta. Nyt onneksi on vauvarokko Patrikin osalta sairastettu, eikä tarvitse enää sitä pelätä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *