Hae
Love Beyond Words

Helpotus vauvan ruokailuun

Kaikki soseitten kanssa taistelevat varmaan pystyvät samaistumaan siihen sotkun määrään mikä siitä tulee. Meillä pojalle on maistunut ruoka hyvin, mutta vaatteet menee yleensä vaihtoon vähintään 2x päivässä ja välillä joutuu tehdä kunnon tehosiivouksen syöttöalueella ruokailun jälkeen varsinkin jos isosisko on ollut auttamassa soseen kanssa. Haluan nyt jakaa teille kaksi vinkkiä, jotka tulee helpottamaan vauvan kanssa ruokailua. 
Ensimmäisen varmasti on se tutumpi, eli smoothiet! Ei varmaan ole lasta, jolle nämä ei maistuisi. Tää on takuuvarma keino saada lapsi syömään edes jotain ja toimii hätävarana aina reissun päällä. Nykyään näissä pussukoissa myydään myös ihan ruokasoseita ja kukaan ei myöskään estä tekemästä itse soseita, sillä ainakin ipanainen myy uudelleentäytettäviä välipalapusseja. 
Me saatiin testiin Ellas Kitcheniltä kolme uutta makua: bananas + coconuts, mango + päron + papaya sekä blueberrys + apples + bananas + vanilla. Ellas Kitchenin päämäärä on, että ruoka on yhtä hyvää kuin kotona tehty. Tuotteisiin ei siis lisätä suolaa, sokeria, lisäaineita tai vettä. Soseet on tehty vain luomuraaka-aineista, eikä niissä ole geenimanipuloituja raaka-aineita. Parasta mielestäni Ellas Kitchenin tuotteissa on se, että smoothiet on tehty erikoisemmista makuyhdistelmistä. Esimerkiksi nyt testissä ollutta kookosta tai papaijaa ei yleensä tule maisteltua. Myös pakkaukset ovat ihanan värikkäitä ja houkuttelevat syömään. Patrik innostui pakkauksesta  ja smoothien mausta niin paljon, että oppi itse vetäisemään koko pussin tyhjäksi kerralla. Smoothiet on myös hauska tapa vieroittaa pientä rintaruokinnasta, sillä tissistä luopuminen ja ruokiin tottuminen on monelle pienelle kova paikka. 
Nämä testissä ollutta kolme sosetta maistui kyllä todella hyvin molemmille lapsille. Hirveen paljon en kerennyt makuelämyksiä kuvaamaan tai kuulostelemaan, sillä pussi oli nopeasti tyhjä. Lilianin lemppari oli banaani + kookos, joka oli myös omasta mielestä ihan super hyvää! Tykkään itekin kookoksen mausta, joten kaikki missä on kookosta niin kelpaa mulle. Patrik alko myös parkumaan monesti kun sose loppui, joten oletettavasti sose loppui  siis liian aikaisin. 
Lupasin jakaa myös toisen vinkin liittyen vauvan ruokailuun ja se on nämä kuvassakin olevat silikoniset välipalapussien korkit. Näitä saa myös Ipanaiselta ja ne sopivat myös kaupan välipalapusseihin. Nää on ainakin mun arjen pelastus tällä hetkellä. Patrik osaa tän kanssa jo syödä oman smoothien ihan itse ja tämän kanssa ei tule ikinä sotkua. Vaikka nämä välipalat kaupasta ostettuina on vähän kalliimpia perus purkkeihin verrattuna, niin nämä kulkee  aina meillä mukana, kun ollaan liikenteessä. Nämä on niin paljon näppärempiä, kun ei tarvii alkaa sotkemaan lusikan kanssa ja hätätilanteessa nyt Patrik pystyy jo juomaan pussin tyhjäksi samalla, kun rattaat liikkuu (ilman sotkua!). 
Minkälaisia arjen helpotuksia teillä on vauvan ruokailun kanssa käytössä? Onko muita hyviä välipalavinkkejä? 

Yhteistyössä Kaksplus ja Ella’s Kitchen 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *