Hae
Love Beyond Words

Syöttötuoli, joka kasvaa mukana + alekoodi

Yhteistyössä OzBaby
Syöttötuoli on se  kaikista pitkäikäisin ja yksi tärkeimmistä vauva-ajan hankinnoista. Esikoisen kohdalla opin ettei syttötuolin hankinnan kanssa kannata pihistellä, sillä syöttötuolissa istutaan monet ruokailukerrat ja askarteluhetket. Olinkin innoissani mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä OzBabyn kanssa juuri syöttötuolin tiimoilta. 

OzBaby on turkulainen lastentarvikkeiden ja vaatteiden kauppaa harjoittava perheyritys. Yritys on toiminut lastentarvikealalla vuodesta 1989 alkaen. OzBaby tarjoaa laadukkaita tuotteita ja tunnettuja alan tuotemerkkejä kilpailukykyiseen hintaan. OzBabystä löydät lastenvaunut, turvaistuimet, lastenvaatteet ja kaiken muun tarpeellisen vauva- ja lapsiperheen arkeen liittyvän niin lapselle kuin äidille. 
Halusin ehdottomasti meille juuri Stokke Steps – merkkisen syöttötuolin ja OzBabyn valikoimista löytyy tätä kyseistä tuolia monessa eri väri vaihtoehdossa. Meille kotiutui Steps Oak Black Legs värissä. Lisäksi tuolissa on lisävarusteena valkoinen Baby Set, harmaa istuinpehmuste ja valkoinen iso tarjotinosa
Minulle syöttötuolin hankinnassa tärkeimmät asiat ovat:
1. Helppo puhdistettavuus

Stokken Stepsissä tarjotinosa ja Baby Set ovat muovia, joten ne on helppo puhdistaa. Tarjottimen voi tarvittaessa työntää vaikka pesukoneeseen. Iso tarjotinosa myös vähentää sotkua lattialla, sillä suurinosa ruuasta pysyy tarjottimen päällä esimerkiksi sormiruokaillessa. Myös ison tarjottimen ansiosta ruoka ei myöskään päädy ruokapöydälle, sillä poika ei pysty tahmaisilla käsillä osumaan pöytään. Edellinen syöttötuoli oli todellinen maanvaiva juuri puhtaanapidon kannalta, sillä kaikki osat olivat puuta, joten se kului jatkuvan hinkkauksen takia. Syöttötuolissa oli myös pieniä koloja joka puolella, jonne ruoka tarttui ja sitä oli vaikea pitää siistinä. Stepsin kanssa ei ole ollut mitään ongelmia puhtaanapidon kanssa, vaikka sosetta ja ruokaa saa olla päivittäin useita kertoja pyyhkimässä tuolista irti.

2. Pitkäikäisyys

Haluan syöttötuolin olevan pitkäikäinen, koska kyseessä on kallis hankinta.  Stokke Steps kannattaakin ostaa heti vastasyntyneelle, sillä siihen saa kiinnitettyä sarjaan kuuluvan Stokke Bouncer Sitterin. Näin pieni vauvakin pääsee heti mukaan yhteisiin ruokahetkiin. Meillä ei Bounceria hankittu, sillä syöttötuoli hankittiin vasta lähemmäs 6kk ikää. Lapsen oppiessa istumaan hänet voi istuttaa tuoliin Baby Setin avulla. Kun lapsi ei enää tarvitse Baby Setiä tuoli toimii myös ihan normaalina juniorituolina isommalla lapsella ja tarvittaessa myös aikuisella.

3. Käytönnöllisyys
Baby Setin pystyy myös säätämään kahteen eri kohtaan, joten tarjottimen ja lapsen väliin ei jää isoa rakoa. Baby Setistä luopumisen jälkeen ison istumatilan ansiosta tuolissa viihtyy hyvin myös isompi lapsi. Tuoliin on helppo lapsen päästä itse pelkäämättä, että se kaatuisi, sillä tuoli on todella tukeva ja jalkatuki on leveä. Jalkatukea pystyy myös säätämään lapsen kasvaessa. Tuolin selkänoja on kaareva, joten lapsen on mukava ja ergonominen istua siinä. Vauvalle on saatavilla myös erikseen ostettava istuinpehmuste Baby Settiin. 


4. Ulkonäkö ja laatu
Omalla kohdalla syöttötuolia valitessa myös ulkonäöllä on suuri merkitys tuolin valintaan, sillä se tulee olemaan keskeinen osa meidän keittiön + olohuoneen ilmettä useat vuodet. En voisi kuvitella mitään muuta tuolia joka sopisi meille paremmin. Tuolin mustat jalat sopivat hyvin muiden tuolien kanssa. Myös muotoilultaan tuoli on ajatonta ja tyylikästä designia, jonka jälleenmyynti arvo pysyy hyvänä. 
Meillä syöttötuoli on ollut nyt käytössä reilut 2kk ja en voisi olla tyytyväisempi sen hankintaan. Ruokapöydän ääressä tulee vietettyä niin paljon aikaa, joten minulle on tärkeää, että syöttötuoli on toimiva kokonaisuus mistä lapsen on mukava opetelle syömistä ja olla samalla tasolla muun perheen kanssa. Ensimmäiseen syöttötuoliin verrattuna suurimmat plussat ovat tässä: helppo puhtaanapito, suuri tarjotinosa, mukava istuma-asento ja lapsen kasvaessa mahdollisuus itse kiivetä tuoliin. Lilianin kasvaessa koin hankalaksi myös sen, että tarjottimen ja lapsen väliin jäi todella paljon ylimääräistä tilaa, joten Lilian yritti jatkuvasti karata tuolista pois kesken ruokailun. Tässä tilaa ei jää niin paljoa, joten uskon, että tähänkin ärsyttävään pulmaan löytyi ratkaisu tämän tuolin myötä. Tulen vielä kuitenkin tekemään uuden postauksen tuolista viimeistään sitten, kun Patrik opettelee kunnolla syömään itse ja mahdolliset karkaamisongelmat ovat ajankohtaisempia. Mikä syöttötuoli löytyy teidän perheestä? Onko tuoli ollut pitkäikäinen hankinta? 

Loppuun saan tarjota teille vielä ilokseni -10 % alekoodin OzBabylle. Koodilla MARIA10 saat alennuksen kaikista normaalihintaisista tuotteista syyskuun loppuun asti. Käy kurkkaamassa sivut, mikäli hankintalistalla on jotain pientä tai isoa lastentarviketta.  

Ps. kannattaa käydä kurkkaamassa instan mystory, josta löytyy myös videota syöttötuolista huomenna 🙂 

5 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Aivan karmean näköinen syöttötuoli muovipöytineen.Lapsi jää valtavan kauas pöydästä ja pöytä vie järkyttävän paljon tilaa.En ikinä huolis!

 2. Milla Ruotsalainen kirjoitti:

  xD tämä kommentti on tosi naurettava 😀 anteeksi nyt vaan

 3. Milla Ruotsalainen kirjoitti:

  Meillä on ollu normi syöttötuoli mutta möin sen. Sitten saatiin syöttötuoli josta saa myös pöydän erikseen mutta tämäkin huono. Haaveena olis stokken tripp trapp 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Anonyymi – Kiitos kritiikistä, vaikkakin pakko sanoa, että se tuli aika negatiiviseen sävyyn. Meillä tuo toimii tässä syömiseen opettelun vaiheessa, että lapsi jää kauas pöydästä, niin on helpompi siivota pelkkä tarjotin. Toki tätä tarjotinta ei oo pakko laittaa syöttötuoliin, jos tykkää, että lapsi on alusta lähtien saman pöydän ääressä. 🙂

  Millä – 😀

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tripp trappeja saa varmasti käytettynä myös edullisesti, jos vaan jaksaa etsiä 🙂 Se on varmasti myös todella hyvä syöttötuoli, sillä menee sit myöhemminkin kun ei syöttötuolia enää tarvita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *