Hae
Love Beyond Words

Patrik 8kk

Jälleen kurkistus siihen mitä meidän vauvalle kuuluu. Tässä viime kuukauden aikana onkin kehitetty kovasti liikkumisen suhteen ja mielenkiinto erilaisia leluja ja leikkejä kohtaan on kasvanut. Vielä kuitenkin tutkitaan maailmaa turvallisesti maatasossa, vaikka kovasti minimies koittaakin pysyä jo Lilianin perässä ryömimällä. 

Ruokailut

Ruoka maistuu edelleen tosi hyvin. Edelleenkään ei oo hirveesti sormiruokailtu, sillä syöttäminen on vaan nopeempaa ja siistimpää. Olen myös koittanut tarjoilla yosa-kaurajugurttia välipalana, mutta ainakaan vielä hän ei ole tästä jostain syystä innostunut.  Tissimaitoa Patrik on nyt juonut 3-4x päivässä, eli tässä ihan viikon sisällä on vähentynyt kovasti. Olen tarjonnut korviketta nokkamukista vähintään 2x päivässä ja pikkuhiljaa hän on alkanut siitä juomaan paremmin. Patrik on alkanut taas puremaan ja luultavasti pyrin lopettamaan imetyksen nyt aika nopeasti ennen kuin sattuu todella pahasti. Voi olla, että poika myös osoittaa mieltään nokkamukille tai ikenet kutiaa, mutta imetyshetket on aika piinaa tällä hetkellä molempien osalta. 

Liikkuminen & Sosiaalisuus

Nyt viime viikkoina Patrik on vihdoin alkanut kunnolla ryömimään, vaikka hän on sen taidon osannut jo pari kuukautta. Hitaasti hyvä tulee, vai miten se meni… Nyt hän menee kuitenkin jo huoneesta toiseen Lilianin perässä. Hän pääsee ryömisasentoon istumisasennosta, mutta ei vielä jää konttausasentoon. Hän kiipeilee myös kovasti syliin ja tahtoisi nousta seisomaan, kun joku pitelee kiinni. 
Patrik on suloinen hurmuri, joka ei juurikaan vierasta. Välillä hän saattaa parahtaa, jos joku miespuolinen vieraampi koittaa hänet kaapata syliin. Omaa tahtoa alkaa jo löytyä ja, jos jokin asia ei onnistu niin kuin pitäisi, niin Patrik kyllä huomauttaa asiasta. Patrikin suosikkilelut on pallo, autot ja kaikki mistä lähtee ääntä tai ne vilkkuu. Paras leikkikaveri on oma sisko, jonka kanssa ei ikinä ainakaan tule tylsää.  Näillä kahdella on kyllä kehittynyt tiiviin yhdessäolon seurauksena omat juttunsa ja Patrik piristyy aina silmin nähden, kun haetaan siskoa kerhosta tai kun pääsee siskon kanssa kaksistaan majaan hassuttelemaan. Patrik tykkää myös jutella paljon ja välillä hän hokee tavuja äitää tai kakakakka. 

Nukkuminen 

Nukkuminen… huoh.. no meillä oli 3 päivää todella hyvää unijaksoa, kun olin Kaksplussan bileissä ja missasin ekan yöherätyksen. Tästä traumatisoituneena Patrik ei herännyt koko loppu yönä ja seuraavat kaksi yötä meni täysin ilman herätyksiä. Tämän jälkeen palattiin kuitenkin normaaliin, eli n. 2h välein heräämisiin alkuyöstä lähtien. En tiedä miten mahdollinen imetyksen lopetus tulee vaikuttumaan. Toivottavasti positiivisesti, sillä ainakaan ei ole enää maito vieressä houkuttelemassa heräämään. 
Päikkäreitä nukutaan kaksi kertaa. Ensimmäiset yleensä siinä 10-11 välissä, jotka on kestoltaan 15min – 1h riippuen siitä onko meillä aamulla jokin meno, puistoilu tai kerhopäivä. Puistossa poitsu ei nuku kuin sen vartin, mutta kotona sisällä hän saattaa nukkua tunninkin. Iltapäivästä meillä on aika vakio päikkäriaika 13-15, jotka nukutaan monesti parvekkeella. 

Miten teillä on imetyksen lopettaminen vaikuttanut yöuniin? Ja millä tavoin lopetit imetyksen? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *