Hae
Love Beyond Words

Illallinen ravintola Backaksessa

** * Yhteistyössä Ravintola Backas

Pääkaupunkiseudulla asuvat/vierailevat oletteko jo kuulleet uudesta Kartano ravintolasta Vantaalla? Ravintola Backas tarjoaa arktisia makuja kiireettömässä kartanon maisemassa. Kerran kuussa kartanossa tarjoillaan illallinen, jonka teema ja tarjoilut vaihtuvat joka kerta. Ravintolan ruokafilosofia on tuoda suomalaisen luonnon tuoksut ja maut lautaselle. Ravintolan työntekijät keräävät itse raaka-aineita metsästä sekä metsästävät riistaa. Tavoitteena on tehdä monipuolista suomalaista ruokaa, joka on tehty maanläheisistä ja tutuista raaka-aineista. Tarjolla on mm. hirveä, peuraa, fasaania ja riekkoa. Ruokiin käytetään myös villiyrttejä, kuten maahumalaa, siankärsämöä ja kurtturuusua, joita löytyy kartanon läheisyydestä. Kyseessä on aika ainutlaatuinen ruoka konsepti pääkaupunkiseudulla.

 

 

 

 

 

Me päästiin Kimmon kanssa nauttimaan illasta teemalla metsän makuja ja herkkuja. Tämä ei olisi voinut osua parempaan saumaan, sillä edellisestä kahdenkeskisestä illallisesta oli kerennyt vierähtää jo vuosi. Mikä onkaan parempaa kuin päästä kahdenkesken nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta tunnelmallisessa kartano miljöössä. Ilta alkoi, kun henkilökunta toivotti tervetulleeksi paikalle alkumaljan kera, jonka jälkeen saatiin myös keittiön tervehdys, eli amuse bouche, joka johdatteli meitä metsän makujen tunnelmaan. Ravintolan henkilökunta kertoi myös alkuun tarinan kartanon mielenkiintoisesta historiasta. Sitten päästiin itse asiaan, eli todella runsaaseen alkuruokapöytään. Ja se ruoka… oli jotain uskomattoman maukasta! Kaikki makuyhdistelmät sopivat teemaan ja annokset näyttivät upeilta. Omia suosikkeja alkuruokapöydästä olivat ehdottomasti Backaksen riistaterriini, hiillostettu hirvitartar sekä Alinan perunarieska marinoiduilla metsän sienillä.

Pääruuaksi valittiin molemmat savustettua Lopen hirveä, rosmariini perunoita, kermaista selleripyrettä, paahdettua mustajuurta ja porkkanaa sekä Kuninkaan erän riistakastiketta. Annos oli aika riistamaisen tuhti ja kastike oli ehkä jopa liian raskas omaan makuun. Jälkiruoka tarjoiltiin alkuruuan tapaan seivovasta pöydästä. Tällä kertaa päästiin herkuttelemaan rukiisella mustikka-jugurttikakulla sekä kuusenkerkällä marinoiduilla marjoilla. Lisäksi oli rapeaa Kaurisniityn hunajakennoa. Jälleen todella maukas kokonaisuus. Rukii mustikkapiirakkapohjassa toimii kyllä erittäin hyvin!

Ilta oli erittäin onnistunut kokonaisuudessaan. Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja ravintolassa vallitsi lämmin tunnelma. Ruokailu kokemuksena oli ennen kaikkea kiireetön, jossa pääsi nauttimaan jokaisesta makuelämyksestä. Itse arvostan ravintolassa sitä, että ruuasta saa irti eri makuja sekä ravintolassa tuntee itsensä tervetulleeksi.  Erityisesti huomion kiinnitti se, että myös henkilökunta oli aidosti innoissaan ruuasta, sillä tarjoilija kehui vuolaasti meille keittiön emännän vasemmalla kädellä henkilökunnalle tekemää kalakeittoa parhaaksi maistamakseen keitoksi ikinä. Menestyvän yrityksen salaisuus on juuri siinä, että uskotaan omaan liikeideaan ja tsempataan yhdessä työkavereita.
Ravintola Backaksesta löytyy myös joka lauantai järjestettävä brunssi, jonka menu vaihtelee myös sesongin mukaan. Kannattaa käydä myös vilkaisemassa Backaksen kotisivut mikäli suunnitelmissa on järjestää esimerkiksi perhejuhlat tai yrityksen  koulutustilaisuus. Kartano tarjoaa upeat puitteet tälläiseen, sillä tiloja löytyy 5 – 110 henkilön tilaisuuksiin. Itse jo vähän vihjasin miehelle, että oispa ihana paikka meidän hääjuhlille, joita ei vieläkään ole vietetty…
**Lähteenä käytetty Vantaan Sanomien artikkelia ”Backaksen kartanossa aukeaa pian ravintola – Paikan ”filosofia” syntyi Tomi Björckin ja Arman Alizadin seurassa. ” sekä ravintola Backaksen  kotisivuja. 

6 kommenttia

 1. Katri / Kotonajakaupungilla kirjoitti:

  Näyttääpä kivalta paikalta ja ruoat herkullisilta! 🙂

  Mukavaa viikonloppua! 🙂

 2. MinnaManna kirjoitti:

  Oo, täytyypä käydä testaamassa! 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Jooo oli kyllä todella ihastuttava paikka ja ruuat todella maukkaita! 🙂 Kivaa alkanutta viikkoa 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Todellakin! Ravintola illallinen kauniissa paikassa piristää aina 🙂

 5. Anonyymi kirjoitti:

  On kyllä aika noloa että perustetaan ravintola johon ei paikallisia huolita syömään. Pitää olla yritystilaisuus tai sitten osallistua johonkin ihme huutokauppaan.

  Ei tarvitse ihmetellä jos ei ole pitkäaikainen ilmiö tämä ravintola. Harva ravintola voi kieltäytyä asiakkaista.

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hei! Vastasinkin sinulle tuolla ryhmässä ja toivottavasti jatkossa aukiolajat ovat paremmat! Itse ainakin mielellään kävisin myös useammin illallisella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *