Hae
Love Beyond Words

Vauva 9kk

Tällä viikolla tuli ikää 9kk ja vauvavuosi lähenee loppuaan. Viime viikolla myös äitiysloma päättyi. Aika hurja ajatus, että periaatteessa vauvan pystyisi nyt laittamaan päivähoitoon. Onneksi itsellä on vielä mahdollista jäädä kotiin ja seuraamaan tämän pienen ihmeen joka päiväistä kehittymistä. En millään raaskis laittaa tälläistä pientä kellekään vieraalla hoitoon ja imetyksestä johtuen tämä poika ei ole vielä päässyt olemaan pitempää aikaa erossa äidistä. 

Liikkuminen 

Tässä viime kuun aikana Patrik on alkanut kunnolla kiinnostumaan ympärillä olevasta maailmasta ja liikkuminen paikasta toiseen käy ryömimällä tai itseään vetäen istualtaan. Hän ei siis edelleenkään konttaa. Välillä hän on ottanut muutaman konttausliikkeen tai vetänyt käsillään itseään konttausasennossa, mutta todennut sen jälkeen, että parempi vaan pysyä tutussa ja turvallisessa. Istualteen käsillä vetäessä ei myöskään tarvitse nähdä sitä vaivaa, että nousis takas istuma-asentoon. Pari kertaa hän on noussut takaisin istuma-asentoon hassusti sivukautta. Pari viikkoa sitten hän myös oppi nousemaan ylös sohvaa vasten, mutta tätä taitoa harjoitellaan ehkä kerran päivässä. Turvallisempaa on kivuta äitiä vasten seisomaan.

Luonne

Voisimpa pistää tätä iloista luonnetta jonnekin talteen ja muistaa aina kuinka rauhallinen ja tyytyväinen vauva meillä on. Patrik ei helposti harmistu, muuten kuin väsyessään tai jos Lilian pistää oikeen kunnon isosisko-tyranni shown  pystyyn ja vie kaikki lelut ja retuuttaa poikaa mennen tullen. Jos Patrikilla on oikein kiinnostava lelu ja Lilian vie sen niin itku tulee, mutta muuten hän osaa suhtautua aika lunkisti isosiskon hömpötyksiin ja kaivaa nurkasta jonkun leivänmurun, joka on paljon mielenkiintoisempi kuin isosiskon viemä lelu.
Patrik ei vierasta juurikaan, paitsi nukkumishommissa. Eipä saanut mummikaan nukkumaan tuota meidän tissillä tainnutettua poikaa ( ja tästä ei voi syyttää kuin itseään :D). No tähän on tulossa muutos ja itsekin joudun kovan koulun eteen, sillä on opittava uudet nukkumaanmeno- ja unirutiinit. Päivisin hän vaan nauttii siitä, mitä enemmän melua ja kavereita, sitä enemmän kivaa. Hän kiipeää innoissaan kaikkien syliin, kunhan toteaa, että tämä on ihan jees. 
Ihan parasta tällä hetkellä on pallon kanssa leikkiminen ja sitä hän tykkäis pelata varmaan koko päivän. Hän myös tykkää asioista mistä saa lähtemään kovan äänen. Tällä viikolla huomasin myös, että hän osaa esimerkiksi soittaa kahdella kädellä kapuloita yhteen. 

Nukkuminen

Meillähän siis on nyt (VIHDOIN) menossa eräänlainen unikoulu, jossa tavoitteena on päästä 1-2h välein tapahtuvista yöherätyksistä eroon. Koko projektista on tulossa kyllä kattava postaus erikseen, mutta mainittakoon, että minä ainakin nukun nyt niin paljon paremmin, koska olen muuttanut sohvalle 😀 Pyritään siihen ettei yömaitoa tule. Toivon mukaan yöt paranis ja joskus hamassa tulevaisuudessa lapset nukkuu omassa huoneessa ja me omassa. ( tuleeko tähän kohtaan sitten se räkänen nauru, niin varmaan… ) Nyt siis mennään vaihtelevasti ja ollaan jopa päästy siihen, että poika nukkuu ilta 8 – aamu 5/6, mitä ei oo siis ikinä ennen tapahtunut! 

Syöminen

Syömisen suhteen meillä koettiin ensimmäistä kertaa lakko, kun siirryttiin vähän karkeempaan soseeseen. Se ei siis uponnut ollenkaan, kun aikaisemmin suu aukesi niin nätisti koko ruokailun ajan. Nyt ollaan taas päästy siihen, että ruoka maistuu, kun ruuassa on vaan jonkun verran paloja. Imetystä oon lopetellut ahkerasti tämän kuun aikana ja enää imetän päivän aikana 1-2 kertaa ja sitten tuolloin aamuyöstä. Tästäkin aiheesta kerron lisää myöhemmin. 
Miten teillä nukutaan 9 kuukauden iässä? Ja onko ruoka uponnut hyvin karkeempiin paloihin siirryttäessä? 

4 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Hei! Meillä myös 9 kk poika joka tosiaan roikkui yön rinnalla niin pitkään kun lopetin imetyksen. Nyt on jo niin hyvällä mallilla että nukkuu alkuyön omassa sängyssä ja yhdesti yössä juo pullosta maidon ja otan sitten viereen ? nukkuu siis 9-n.8 asti yhdellä herätyksellä. Voisi jopa vierottaa jo tästä mutta ei vielä raaski. Poika ei tykkää karkesta ruoasta ollenkaan joten oon antanut vielä sileitä soseita, en jaksa repiä siitä stressiä.. Ollut aika rankka vauvavuosi joten menen helpoimman kautta. ?

 2. Nea In the little cottage kirjoitti:

  Ihania kuvia iloisesta poitsusta <3 Tsemppiä unikouluihin ja muihin muutoksiin. Voihan se olla, että jo piankin teillä lapset nukkuu kiltisti omassa huoneessa. Meillä kävi niin, että neiti oli selvästi valmis nukkumaan itsekseen ja kaikkien yöunet parani huomattavasti. Joten ite luotan siihen että lapsi kyllä näyttää mihin hän on valmis ja mikä on hänelle hyvä 😉

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tämä meilläkin tavoitteena että max yksi herätys ja sen jälkeen pysyisi omassa sängyssä. Mutta nyt kun herää niin otetaan vielä viereen ja annetaan maitoa siinä 5-6 aikaan?

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos ❤️Meillä varmasti oma huone on paras vaihtoehto, vaikka en ois raaskinu vielä luopua siitä että toinen nukkuu vieressä pinnasängyssä ? Mutta heti parani yöt kun tuli välimatkaa äitiin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *