Hae
Love Beyond Words

Super nopea ja mehukas omenapiirakka

Toivottavasti jokainen kerkesi kerätä omenasadon puista, sillä ainakin itseni yllätti tämä lumimäärä, joka satoi jo nyt! Meille mummo toi viime viikonloppuna omenia, jotka oli poimittu mummolan omista omenapuista, joten leivottiin Lilianin kanssa niistä piirakka. Omenapiirakan ykköskriteeri on se, että sen täytyy olla mehukas ja yleensä upotan sen vaniljakastikkeeseen tai vaniljajäätelöön. Tämä piirakka on myös nopea valmistaa, sillä ainekset niinku vaan nopeasti huitastaan sekasin ja kaadetaan vuokaan. Pikainen paistaminen ja tadaa päästäänkin jo herkuttelemaan! 
Ainekset 
2.5dl vehnäjauhoja
0.5tl leivinjauhetta
0.5tl soodaa
1.5dl sokeria
0.5tl vanilliinisokeria
1dl maitoa
75g voita
1 kananmuna
Pinnalle

400g omenia
kanelia
sokeria
Kuori ja viipaloi omenat. 
Sulata voi. 
Sekoita kuivat aineet. Lisää piimä, voi ja kananmuna. 
Kaada piirakkavuokaan. Ripottele päälle omenat, kanelia ja sokeria. 
Paista 200 asteessa 20-25minuuttia. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *