Hae
Love Beyond Words

Karmaiseva salmiakkikakku

Vieläkö joku jaksaa lukea Halloween juttuja? Meillä nimittäin vietettiin viime viikolla ensimmäistä kertaa Halloween bileitä. Oltiin laitettu hieman hämähäkin verkkoja seinille ja pöytä oli täynnä herkkuja nyyttäri idealla. Me leivottiin edellisenä päivänä Salmiakkikakkua tällä Kinuskikissan reseptillä. Tälläset reseptit ilman uunissa paistamista on just simppeleitä, kun ne voi tehdä hyvin edellisenä päivänä. Kakusta piti tulla  raidallinen, mutta kaikki ei mennyt ihan niin kuin strömsössä ja sain hyvin halloween teemaan sopivan sotkun. Ohje tähän herkkuun on seuraavanlainen.

 

Pohja:
250 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia
1 rkl Apteekin salmiakki -mixeriä
½ dl kaakaojauhetta
Salmiakkikiisseli:
5 liivatelehteä
2 ½ dl Apteekin salmiakki -mixeriä
2 ½ dl vettä
2 rkl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
Vaniljatäyte:
8 liivatelehteä
650 g täyteläistä vaniljajogurttia
700 g vaniljan makuista jälkiruokarahkaa
½ dl sokeria
1 dl vettä
Vuoraa irtopohjavuan (24cm) pohja leivinpaperilla ja sivele reunaan öljyä. Sekoita salmiakki mixeriä, niin väri sekoittuu tasaisesti.Murskaa dominot. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska, salmiakkimixeri ja kaakaojauhe. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet (5 + 8) likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan salmiakkimixeri ja vesi. Yhdistä sokeri ja maissitärkkelys ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa ja nosta pois. Sekoita joukkoon liivatteet (5 kpl). Nosta kattila liedelle ja anna pulpahtaa vielä kerran. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja odota, että se on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Sekoittele välillä, jotta kiisseli jäähtyy tasaisesti eikä siihen muodostu paakkuja.
Yhdistä vaniljajogurtti ja rahka vatkaimella. Lisää sokeri. Kun salmiakkikiisseli on jäähtynyt sopivaksi, kuumenna vaniljatäytteen vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet (8 kpl). Sekoita liivatevesi vaniljatäytteeseen.
Tähän seuraavaan vaiheeseen kannattaa katsoa esimerkkikuvat Kinuskikissan sivuilta. Kaada vuoan keskelle vuorotellen vaniljatäytettä ja salmiakkikiisseliä. Vaniljatäytettä voi kaataa hieman isompia annoksia kuin kiisseliä. Jos näyttää, että täyte painuu pohjaan, kaada se lähempää täytteen pintaa. Jos taas täyte jää kellumaan pinnalle, nosta kaatamiskorkeutta.
Laita kakku hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
Meillä oli oikeen hauskat juhlat! Leikkiseuraa oli kaikenikäisille ja äidit saivat juoda kahvinsa kuumana, mikäs sen parempaa. Ja kattokaa nyt näitä juhlijoita, voiko olla suloisempaa. Lapsen ilo on vaan niin ainutlaatuista katseltavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *